Kipróbáltam: Pompom Neroli virágvizes zselé

2020.04.20.

A Pompom márka Neroli virágvizes zseléje nagyot futott az utóbbi időben. Rövid idő alatt lett az egyik legnépszerűbb hidratáló a magyar piacon. Természetes anyagokból készült, könnyű zselé állagú krém, melynek az ára is kedvező. Nekem mégsem vált be:(((
Hogy miért arról írok ebben a cikkben.


A Pompom Neroli virágvízes zseléje nagyon betalált a mostani természetes, bio, natúr kozmetikum divatba. Elöljáróban annyit, hogy én nem vagyok a legnagyobb bio kozmetikum rajongó (bár természetesen ellenzője sem vagyok:). Attól, mert valami természetes összetevőket tartalmaz, az én tapasztalatom szerint nem lesz feltétlenül hatásosabb. És attól mert egy összetevő nem természetes, még egyáltalán nem biztos, hogy magas kockázatú. Sőt a természetes anyagok közül is sok okozhat irritációt. A Popmpom Cruelty free márka, de nagyon meglepett, amikor a Cruelty free cikket űjrtam, amit elolvashatsz itt:, hogy sok natúrkozmetikum nem állatkísérlet mentes. A magyar márkák általában azok, mert elsősorban hazai piacra dolgoznak, és Európában tilosak az állatkísérletek, de a nemzetközi natúr márkákra ez nem feltétlenül igaz. Nekem a bio, természetes, natúr kozmetikum cimke (és ezen már nem fogok tudni változtatni), elsősorban marketing fogás, mert sokaknak vonzóbb lesz egy termék ettől a besorolástól. Nagy cégeknek is megjelent bio vonaluk, pl. a Henkelnek a Nature Box... 

A Pompom egy magyar natúrkozmetikum márka, aminek Péntek Erika a megálmodója. Nekem a teljes brand olyan, mint egy költségtakarékos Manna változat. Nagyon hasonlít a weboldal, ugyanúgy nagyon jó a marketing, Erikát hasonló módon  gyermeke bőrproblémája indította el ezen a natúrkozmetikum gyártó úton, mint Varga-Darabos Andreát a Manna alapítóját. A Pompom márka sok terméke vegán, mindegyik csak természetes összetevőket tartalmaz, egyikben sincs pálmaolaj. Viszont az árai jóval alacsonyabbak (durván a fele a Manna árainak), ami szerintem egyrészről egyszerűbb műanyag csomagolásban nyílvánul meg (a termékek nagy része ebben van), míg a Manna nagyon sokszor fém- és üveg tégelyeket használ, ami jóval környezetbarátabb megoldás. Másrészről a Manna több nemzetközi certifikációt is megszerzett, ami nagyon sokat kíván egy márkától (időben és anyagilag egyaránt). Ilyen pl. a Cruelty free International  vagy a Vegan Society elimerése. Egy ilyen megszerzéséhez pl. minden egyes anyagbeszerzési forrást bizonyítani kell egyenként. A Pompom oldalán nem láttam hivatalos certifikációkat (ez kis különbségnek tűnik, de nem az), de természetesen ők is állatkísérlet mentesen, természetes összetevőkkel dolgoznak. Erről azért is írtam egy kicsit hosszabban, mert lehet, hogy tévedek és ez csak az én véleményem, de olyan érzésem volt a honlapot nézegetve, hogy csináljunk olyat, mint a Manna csak olcsóbban...

A Neroli virágvizes zselé (hogy erről is essen szó:) nagyon gyorsan lett nagyon népszerű, gondoltam egy könnyű hidratáló zselé nekem is jól jöhet a vízhiányos, száraz bőrömre, ezért kipróbáltam.

Mi ez a termék?

A Pompom neroli virágvízes zselé egy csak természetes anyagokat tartalmazó, zselé állagú hidratáló krém.

Mi ígér?

Könnyű zselé, fél perc alatt beszívódik. Idézem: "...az illata valami csoda...pihepuha lesz a bőröd tőle..."

Milyen a külső megjelenése?

Ez a krém egy átlátszó, pumpás műanyag tubusban van. Ez abból a szempontból jó, hogy látni, mennyi krém van még benne és jól ki lehet nyerni belőle a krémet, nem marad az alján. Design szempontjából is nagyon natúr, ha lehet ilyet mondani. Átlátszik a rózsaszín zselé és egy virágos, vidám feliratos kis cimke van rajta. Olyan kis kedves. Mondjuk a műanyagra ragasztott papírcimke nem a legigényesebb csomagolás, de még újonnan jól néz ki. Az én darabom néhány hónapnyi használat után így nézett ki:

Összetevők:

Ez is nagyon fontos része a márkának, hogy 100%-ban természetes összetevőket használnak. Ennek megfelelően nagyon szép az összetevő lista, csak kocázatmentes összetevőket tartalmaz. Ebben a krémben megtalálható: narancsvirágvíz (mindjárt a második helyen, ami azt jelenti, hogy valóban fontos összetevője a terméknek, nem csak mutatóban van benne), mandarinmag olaj és aloe vera levélből származó lé is.

Hol lehet kapni és mennyibe kerül?

A márkának van saját webshop-ja, de kapható a DM-ben is (én ott vettem). Az ára 2.500.- Ft, ezért 50 ml krémet kapunk, ez meglehetősen baráti ár.

Én ezeket tapasztaltam:

-Valóban könnyű zselé (ígérem nem írom le ezt többször:). Valóban nagyon hamar beszívódott. Alapvetően kellemes használni, számomra kellemes volt az illata is, melyet természetes illóolajokból nyernek (az összetevők alapján levendulából és citrusokból)

-Néhány hétig kenegettem magamra...Az én legnagyobb problémám az volt, hogy szinte semmilyen hatást nem tapasztaltam. Még egy alap hidratálást sem. Az én arcom nem lett "pihepuha", még egyenetlen is lett kicsit a felület. Mivel az alapvető hidratálást sem adta meg, ezért szépen lassan romlani is kezdett a bőröm állapota. Ráadásul én télen próbáltam ki, amikor még szárazabb a bőröm. Ezért a pirosság is erősödött és szárazságfoltok is kialakultak. Kis túlzással addig éreztem a hatását amíg be nem szívodott (fél perc). Semmi pozitív változást nem éreztem a bőrömön és még az alapvető napi igényeimet sem kaptam meg. 

Akkor volt mindez igazán szembetűnő, amikor egy hasonló árfekvésű L'oreal krémet kezdtem tesztelni (amiről majd írok:), és fél arcon még a Pompom zselét használtam. Már a L'oreal első használatánál éreztem, hogy sokkal jobban hidratál, mint a Pompom. Két hétig használtam ilyen módon és a Pompom oldal már nagyon kellemetlenül húzódott és amikor befejeztem a Popmpom zselé használatát, még akkor  is hetekbe telt, mire hidratáltságban utolérte a másik oldalt.

Update: Elkészült a L'oreal cikk (ami tulajdonképpen arról szól, hogyan hoztam rende a bőrömet a tesztelgetések után:) Természetesen a L'oreal cikk sem szponzorált, hanem őszinte vélemény.  Elolvashatod itt: 2 hónapig csak L'oreal arcápolást használtam / Mi történt a bőrömmel?

Sok vevővéleményt olvastam és a jó vélemények (többségében az van), is elsősorban azt emelik ki, hogy milyen jó kis zselé, könnyen beszívódik. Pozitív vagy hosszú távú hatásról szinte senki nem ír. A hivatalos oldalon van néhány sikertörténet is előtte utána képekkel. Kettő pattanásos, gyulladt bőrt mutat be, ami sokat javult. Három pedig testen (láb, kéz) lévő piros foltokat hozott rendbe. Ez alapján úgy tűnt elsősorban ekcémás  vagy gyulladt bőr kezelésében jó lehet, mivel az irritáló anyagokat a természetes összetevőkkel teljesen kizárja. Sajnos csak egy esetben írták le, hogy konkrétan melyik terméket használták. A márkának rengeteg terméke van, én csak ezt az egy sikerterméket próbáltam, mondjuk most nem is kaptam kedvet a többi termékhez.

Közben a márka oldalán megnéztem kimondottan a virágvizes zselé értékeléseit, és elsősorban úgy tűnt, mintha zsíros, pattanásos bőrre használóknak lenn jó választás, bár magán a terméken nincs ilyen ajánlás, ezért vettem meg én is...

Összegzés:

Csomagolás, külső 5/ 3,5

Tükrözi a márka szemléletét, nekem egy kicsit olcsó hatása van. Praktikusan adagolható, viszont műanyag a tégely és keresgéltem a hivatalos oldalon, de nem találtam arra utalást, hogy, ami egy környezetvédő márkánál elvárás lenne. 

A termék 5/ 2

Nagyon kellemes használni, de nekem (kis túlzással) semmilyen hatással nem volt a száraz, de alapvetően nem problémás bőrömre. Sőt néhány hét után a dehidratáltság következtében az összkép romlott (kis pirosság, száraz foltok). Olyan speciális problémák kezelésére, mint ráncok, nekem egyáltalán nem hatott (bár azt nem is ígérte)

Ár /érték arány 5/ 3

Én annyi időt töltöttem a szépségiparban, hogy semmi más nem érdekel, csak hogy egy termék, biztonságos összetevőkkel, minél hatékonyabb legyen. Azon kevesek közé tartozom, akikre nagyon kis mértékben hat a marketing. Összetevőket nézek és hatásfokot. A külsőségek is csak akkor érdekelnek, ha befolyásolják a használatot. Ez a termék sajnos nekem nem hatott. Az értékelés csak a személyes véleményem és erre az egy termékre szól, nem a márka termékeire általában. Én kettest adnék, de mivel sokan szeretik, adtam egy hármast.

Hidratáló krémek közül még ezekről olvashatsz a blogon: 

Hélia D Botanic Concept tokaji aszús hidratáló / vélemény

La Roche Posay Effaclar Duo / Vélemény

L'oreal Paris Hydra Genius hidratáló

2 hónapig csak L'oreal arcápolást használtam / Mi történt a bőrömmel?

Kedvenc termékeim száraz bőrre

Ezek a legjobb alap krémek

Kedvenc szemkörnyék ápolóim


Erős smink utáni arcápolási rutinomat ebben a (nagyon) rövid Topsminkblog Youtube videóban mutattam be :


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások