Kipróbáltam: Sudocrem / őszinte vélemény

2020.04.28.

Van több gyógyszertári készítmény, ami nagyon népszerű, mert sokoldalúan felhasználható. Ilyen a Sudocrem is, mely hivatalosan popsikenőcs, de annyi véleményt olvastam, hogy mennyi mindenre használják, hogy elhatároztam kipróbálom. Néhány hónapja használom alkalomszerűen. Ebben a cikkben az eddigi tapasztalatomat olvashatjátok.


Mi ez?

Egy gyógyszertárban  és drogériában is kapható krém. Mely elsősorban a pelenkával fedett bőr mindennapos védelmére hivatott, de hivatalosan is használható ekcémás, felfekvéses területen, acne, enyhe égési és fagyási sérülésekre. Tulajdonképpen egy bőr regeneráló krém, mely elég univerzálisan használható.

Milyenek az összetevők?

Már összetevőkből is látni, hogy hatóanyagokban nagyon gazdag. Az elsődleges cél a regenerálás, nem az hogy egy nagyon könnyen beszívódó, nagyon kellemes felhasználású krémet kapjunk (nem is ezt vártam). Az egyetlen magasabb kockázatú összetevő egy tartósítószer, de az is az lista utolsó helyén szerepel (abból van benne a legkevesebb). Viszont van benne: Cink-Oxid (a szövetek összehúzódását segíti), Lanolin (puhít és hidratál), Benzil-benzoát (gyorsítja a hámképzési folyamatot), méhviasz (bőrpuhító), Benzil-alkohol (antiszeptikus hatású, gátolja a baktériumok elszaporodását), Levendula olaj (fertőtlenítő hatású,, sebgyógyító). Így összetevők alapján elég meggyőzőnek tűnt.

Mennyibe kerül?

Nem tűnik olcsónak. Létezik 60 g. (ez nagyon kicsi,  1.000.-Ft körül), 125 g (2.000.-Ft körül), 250 g (3.000.- Ft felett), 400 g (5.000.- Ft körül).

Viszont az, hogy megéri-e az a használattól is függ. Azt nem tudom, hogy kisgyermek mellett mekkora mennyiségre van szükség. Én saját részre vettem, hetente többször alkalomszerűen használja (nem csak én, hanem a családból többen) és három hónap alatt még nem fogyott el. 

Ezt tapasztaltam:

- A krém egy műanyag tégelyben van. Nagyon jól záródik, ezért védi a levegővel való érintkezéstől (és valamennyire a gyerekek általi nyitogatástól is)

-Állagra nagyon sűrű. Nem az a gyorsan beszívódó krém. Én furcsának találtam, hogy ezt több vevővéleményben reklamálják. Én kimondottam szeretem bőrvédő krémeknél ezt a sűrű állagot, mely védőréteget képez a bőr felé és nem engedi, hogy tovább sérüljön.

-Én három dologra használtam. Egyrészt nagyon száraz bőrű vagyok. Testápoló helyett sem az ára , sem az állaga miatt nem megfelelő. Ezért én azokra a területekre használtam, ahol nagyon kiszáradt a bőr (télen gyakran szárazságfoltok is kialakulnak, ami ha nincs kezelve akár ki is sebesedhet). Ebben az időszakban nekem gyakran egy testápoló sem elég. Tehát ezekre a részekre használtam és maximálisan meg voltam elégedve. Gyorsan (értsd 1 nap alatt) kezelte ezeket a területeket. Mondjuk nagyon kezdeti szakaszban, ahogy elkezdődött a pirosodás, már kentem is...

A száraz bőrre nekem legjobban bevált termékekről itt írtam: Kedvenc termékeim száraz bőrre

-Én elég sokat sportolok és ilyenkor kidörzsölődnek egyes részek (pl: a sportmelltartónál). Itt is jellemző, hogy ha a pirosodás időszakában nem kezelem, akkor akár ki is sebesedhet. Tehát, ha futás utáni zuhanyzásnál találtam ilyen területet, akkor rögtön kentem. Itt is tökéletes megfelelt, gyorsan regenerálódott.

-Láb borotválása után. Ezt vevővélemények alapján próbáltam ki, és valóban a nagyon pici sebeket, piros pontokat is jól kezeli.

-Nekem olyan megbízható krémmé vált, ami ha fel merülnek az előbb említett problémák, akkor biztosan tudja kezelni. Szinte automatikusan nyúlok hozzá...

- Vevővéleményekben találtam még egyéb felhasználási területeket, amiket én nem próbáltam ki. Sokan használják pattanásos, aknés bőrre, meglepően jó eredménnyel. Bőrkeményedésre (pl: sarok), rovarcsípésre, napégésre.

Összegzés:

Külső csomagolás 5/5

Biztonságos, jól használható, műanyag tégely.

A termék 5/5

Nekem mindent teljesített, amit vállalt. Nem volt gondom a sűrű, nem könnyen felszívódó texturával. Sőt kimondottam szerettem benne

Ár/ érték arány 5/ 5

Nekem ahhoz képest, hogy hónapokig elég (bár csak kis felületeket kezelek vele), megfizethető. Itt azt is beszámítottam, hogy ha nem kezelném ilyen kezdeti szakaszban ezeket a területeket (vagy egy olyan termékkel, ami nem regenerálja), akkor komolyabb gond id lehet.

Meg fogom-e venni legközelebb is?

Igen, valószínűleg lesz mindig itthon.

Hasonló gyófyszertárban is kapható termékek közül ezekről írtam:

Bioderma Sensobio H2O Micellás vÍz 

Vichy M89 Probiotic szérum

Ezek a legjobb alap krémek

Cera Ve hidratáló krém

Kipróbáltam: Nuxe száraz-olaj


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

 

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG