Kipróbáltam: Urban Decay Born to run paletta / Őszinte vélemény + swatchok

2020.09.22.

Az első Urban Decay palettámat (Naked Honey) idén vettem meg és a lejtőn nincs megállás:) Annyira megszerettem, hogy beszereztem még eg palettát a márkától. A Born to Run palettára esett a választásom. Hogy ez is annyira bevált-e mint a másik, erről szól ez a cikk...

Az Urban Decay egy innovatív sminkmárka, ami eddig nehezen volt beszerezhető Magyarországon (csak külföldről lehetett rendelni), viszont most már a Notino oldaláról rendelhető. Innen szereztem be az első UD palettámat, a Naked Honeyt, amibe szó szerint szerelmes lettem. Részletes véleményt itt írtam róla: Kipróbáltam: Urban Decay Naked Honey paletta

Miért pont a Born to run?

Amikor elhatároztam, hogy beszerzek még egy palettát, akkor alaposan utána olvastam (elsősorban külföldi oldalakon). A megjelenése idején több helyen az év palettájának választották. 

Az Urban Decay elsősorban a Naked palettákról ismert, amelyeknek az alapját natúr/ barnás színek adják és azok vannak megbolondítva néhány más tónusú színnel. Az Urban Decay  Born to run paletta  viszont ezzel szemben egy igazán színes összetételű. Van benne kék, zöld, lila. Nem élénk, hanem inkább füstös árnyalatúak. 

Mit ígér?

"Az Urban Decay Born to Run szemhéjfesték-palettát az utazók igényeinek megfelelően tervezték. Semleges, élénkebb vagy kimondottan extravagáns sminkhez is mindent megtalál benne, akár otthon, akár a világ valamelyik távoli szegletében használja.

Az Urban Decay Born to Run paletta 21 árnyalatot rejt – a nude árnyalatoktól az élénk színeken át egészen a legsötétebb feketéig. A szemhéjfestékek kiemelkedően gazdagon pigmentáltak és bársonyos textúrájúak. A Born to Run Urban Decay paletta egy praktikus tükröt is tartalmaz."

Saját tapasztalataim:

Milyen a csomagolás és a külső megjelenés?

Nagyon igényes, képeslapokat ábrázoló papírdoboz és strapabíró műanyagból készült paletta. Lehet, hogy a papírdoboz feleslegesnek tűnik, de én mindig abban tartom azokat a palettáimat, aminek van és sokat segít abban, hogy jobb állapotban maradjon. 

Az is jó az UD palettákban, hogy a tükör a teljes paletta mérete, tehát valóban jól használható a mérete miatt. Azt figyeltem meg, hogy kicsi palettáknál, hiába van benne tükör, mindig a saját tükrömet használom. Urban Decay palettáknál viszont azt amelyik a palettában van.

Milyenek a színek?

A palettában 21 szín van. Mattok és fényesek vegyesen. Természetesen nagyon jól pigmentáltak. Szinte bármilyen smink elkészíthető belőle, az egészen natúrtól az extravagánsig. Nagyon tetszik az alap koncepció, hogyha elutazunk akkor (és ha nem vagyunk nagy sminkelők akkor is), tulajdonképpen több palettára nincs is szükségünk. 

Erről a palettától egy swatch videót is készítettem a Topsminkblog Youtube csatornájára:


Milyen vele dolgozni?

Nagyon jól pigmentáltak, szépen satírozható, nem porzó, intenzív színek. Egymásba lehet őket satírozni, de szépen elválnak egymástól a színek, nem fognak összefolyni (ami olcsóbb palettáknál gyakran előfordul). 

Ezzel a palettával készült sminket részletesen itt írtam le: Smink lépésről lépésre az Urban Decay Born to Run palettájával

íme a végeredmény:

Röviden: Ez egy olyan paletta, ami soha nem megy ki a divatból és évekig fogom használni. Egyszóval jó vétel volt.  

Ebben a videóban is ezt a palettát használtam a Topsminkblog Youtube csatornáján:

És ebben is:)


Szemfestéssel kapcsolatban ezeket a cikkeket találod a blogon:

Sminktippek rejtett szemhéjra

Sminktippek kék szemre- Milyen színeket használj?

Mik azok a pigmentek és hogyan használd őket?

Sminktippek, melyektől nagyobbnak tűnik a szem

5 hiba, amiért nem tökéletesek a szempilláid

Hogyan javítsd meg a törött szemhéjpúdert?

Füstös szem készítése lépésről lépésre

3 apró trükk a gyönyörű szemfestéshez

Minden a szemfestő ecsetekről

Szempillaspirál kisokos

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is...

vissza

Hozzászólások