Lábápolás lépésről lépésre + kedvenc termékeim

2020.09.25.

A manikűrős cikk után gondoltam írok egy lábápolás cikket is:) A lábról kevesebb szó esik, mint a sminkről vagy a bőrápolásról (talán azért, mert főleg télen nem is látszik), de ugyanolyan fontos az ápolása. Illetve van néhány termék, amit mostanában fedeztem fel vagy nagyon bevált. Ezeket is megosztom ebben az írásban.

Valljuk be őszintén a lábápolás ki-ki marad a heti /napi szépségápolási rutinból, pedig a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Én próbáltam megtalálni azokat a termékeket, amik elég hatékonyak. Komolyabb manikűrt én kéthetente csinálok, illetve van egy napi/heti lábápolási rutinom néhány termékkel.

Rengeteg termék kapható. A legtöbb márkának van valamilyen lábápolója, viszont vannak olyan brandek melyek kimondottan fókuszálnak a lábápoló termékekre. Az egyik ilyen a Scholl, ami a cipők gyártása mellett alakított ki nagy választékot lábápolókból. De szintén lábápolókra a szakosodott a kevésbé ismert Gehwoll, illetve nagyon népszerűek az Avon és az Oriflame lábápoló termékei is (ezek a márkák is komolyabb választékot kínálnak lábápolókból).

1. Talp és keményebb bőrfelületek reszelése

Én tudom, hogy legtöbben az áztatás után reszelnek, viszont amióta beszereztem a Scholl Velvet Smooth talpreszelőjét, azóta úgy tapasztalom, hogy ezzel a termékkel jobb, ha áztatás előtt a száraz talpfelületet reszelem.

Scholl Velvet Smooth talpreszelő


A vélemenyeket tekintve ez a termék nagyon megosztó. Én személy szerint nagyon örülök, hogy megvettem, nekem hagyományos talpreszelővel / habkővel soha nem sikerült olyan eredményt elérnem , ami szerettem volna. Az egyetlen, amit kifogásoltam az az elemes kivitel, viszont azóta már kapható tölthető változat is. Én az elektromos talpreszelővel kapcsolatban ezeket tapasztaltam:

Ez egy elemmel működő talpreszelő, amiben egy cserélhető fej forog. A talp keményebb felületein lehet használni. Ha nagyon erősen nyomjuk akkor leáll, így csökkenti annak a lehetőségét, hogy sérülést okozzon. Mint ahogy írtam nekem száraz bőrfelületen sokkal hatékonyabb. Én ezzel át szoktam szaladni a talpon (csak a keményebb részeken szabad használni, a talp puhább részein nem szabad használni)  és utána jön a lábfürdő. Látványos a hatása, de csodát nem kell várni tőle. Ha nagyon repedezett és csúnya bőrfelület, akkor rendszeres használat szükséges (természetesen krémmel kiegészítve). Én heti egyszer szoktam használni, de a leíráson heti két alkalom szerepel javaslatként. Én egy olyan típust vettem, amiben a gyengébb fej és két erősebb pótfej van. Nekem egyértelműen az erősebb vált be, szerintem érdemes egyből olyat venni, amiben az van (lehet úgy is kapni). Én a rosszabb véleményeket is leginkább olyanoktól olvastam, akik a gyengébbet használták, ami kicsit olyan, mintha "simogatná" a bőrfelületet. Igazán az erősebb tud megküzdeni a keményebb felülettel. Összességében én örülök, hogy beszereztem, sokkal szebb a lábfejem, mióta használom (ez főleg nyáron, a nyitott cipők viselésének idején fontos).

2. Áztatás, láfürdő

Én ezt kéthetente szoktam beiktatni. Nekem van elektromos, lábmasszírozó fürdő készülékem. Ezek a termékek, olyan 10.000.- Ft körül vannak. Kicsit luxusnak tűnik, viszont nagyon bevált. Nemcsak a bőrpuhító, hanem a masszírozó hatása miatt is. Lehet használni lábfürdetővel is. Ha nincs ilyen készülékünk, akkor természetesen a hagyományos lábáztatás  is tökéletes. Én ilyenkor szoktam lábradírt használni. Ha nincs otthon ilyen speciális lábradír, akkor én só és olívaolaj keverékéből szoktam gyorsan keverni. 

3. Lábkrém

Lábkrémek valóban nagy választékban kaphatók. Ez az a termék, ami a napi rutinomban is szerepel.

Kedvenc termék:

Scholl Hard Skin lábkrém


Ez egy kimondottan éjszakára használható bőrpuhító krém, ami valóban nagyon hatásos. Én a lábfej teljes felületére szoktam kenni, de volt olyan, hogy sokat nyomtam ki és a maradékot elkentem a kezemen. És másnap az egyik munkatársam megjegyezte, hogy milyen szép a kezem. És ez komolyan így volt:)

4. Lábköröm ápolása

Ez a rutin szinte teljesen megegyezik a manikűr rutinommal, amiről részletesen itt írtam: Hogyan készítsd el a tökéletes manikűrt? Annyi különbség, hogy körmök formázására/ vágására körömcsipeszt használok. A körömágybőrt ugyanúgy ápolom olajjal, viszont én nem szoktam a lábon visszatologatni, főleg nem vágni, , bár hivatalosan kéne, de félek, hogy megsértem azt a területet, ezért inkább nem piszkálom (csak ápolom). A körmök polírozása és lakkozása ugyanazt a rutint követi (és ugyanazokat a termékeket is használom), mint a kéz ápolásánál.

5. Speciális termékek

A lábnak több szempontból speciális ápolásra lehet szüksége. Lábgomba, tyúkszem, lábizzadás stb. esetén.  Mindegyikre bőséggel kaphatók termékek.

Nekem nem kimondottan izzadós a lában, de főleg nyáron (én szeretek zárt, balerina cipőt hordani) használok néhány terméket.

Kedvencek:

Scholl Fresh Step dezodoráló lábakra és cipő spray

Kb. évente szoktam újat venni, mert csak alkalmanként használom. Az biztos, hogy mindkettő teszi a dolgát. A cipő sprayvel kapcsolatban felmerül, hogy büdös (amikor kifújjuk) és valóban nem  parfümözött termékről van szó. Viszont, ha este fújom be a cipőket (nagyon jól működik sportcipővel is), akkor reggelre minden szag eltűnik. 

Hámlasztó zokni

Ez a típusú termék az elmúlt években került a köztudatba. Ez egy speciális termék, ami több márkánál is kapható. Én tavasszal próbáltam ki először. Szerintem a legjobb pl. nyár előtt használni, amikor szeretnénk egy teljes megújulást a lábnak.

A zokni kifejezés egy kicsit megtévesztő, mert én pl. valóban zoknit képzeltem el, majd amikor kibontottam derült ki, hogy tulajdonképpen két láb formájú műanyag zacskóról van szó, amibe a csomagban lévő anyagot bele kell nyomni  majd így felhúzni a lábfejre. Gumival kell rögzíteni és több órán át (típustól függően) rajta hagyni. Az jó, hogy ha ráhúzunk még egy rendes zoknit, akkor lehet benne jönni menni, nem kell feküdni. A hámlasztó zokninak a mechanizmusa is más, mint más termékeknek (hatékonyabb is). Közvetlenül a használat után nincs változás és a használat utáni harmadik-negyedik napon kezdődik el a hámlás, ami nem túl szép látvány (a csomagoláson is rajta van, hogy ebben az időszakban hordjunk zoknit). 10-14 nap után befejeződik ez a folyamat és pihe puha lábat kapunk. Hivatalosan havonta lehet ezt megismételni, de szerintem rendszeres lábápolás mellett elég évente egyszer kétszer.

Körömápolással kapcsolatosan még ezeket a cikkeket találod a blogon: 

Tavaszi körmök Essence Lakkokkal

Márvány körmök egyszerűen, lépésről lépésre

Essence Shine Last&Go körömlakk/ vélemény + swatchok

Francia körmök kis csavarral

TOP5 nyári körömlakk: OPI, Essie, Essence, Sally Hansen

Ennek a cikknek a videó változata is elkészült a Topsminkblog Youtube csatornájára:


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is...

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG