Legendás termékek: Kipróbáltam: Glamglow Supermud tisztító maszk / őszinte vélemény

2020.10.21.

A Glamglow tisztító maszkját először a Popsugar Beauty ikonikus beauty termékek listáján láttam. Ez egy világsztárok által is használt, high end kategóriájú tisztító maszk, melyről blogger és vevővéleményekben is rengeteg dicséretet lehet olvasni. Ezért én is tettem vele egy próbát, őszinte véleményem olvasható a cikkben.


Mi ez a termék?

A Glamglow Supermud a Glamglow márka agyagos tisztító maszkja.

Mit kell tudni a márkáról?

A Glamglow egy aránylag fiatal márka, 2010 alapította Glenn és Shannon Dellimore. A márka legnépszerűbb termékei kétségtelenül az arcmaszkok és tisztítók, de kaphatók hidratálók is.

Mit ígér?

Az egyik legfontosabb (bár ez nem ígéret), amit mindenhol megemlítenek, hogy hollywoodi sztárok  (pl: Natalie Portman vagy Jennifer Aniston) is előszeretettel használják:) A marketingnek mindig jót tesz, ha lehet erre hivatkozni:))) (lásd pl. Eos ajakbalzsam).

Ezen kívül:) Tisztítja a pórusokat és visszaadja a bőr természetes ph értékét. Aktív szenet tartalmaz, mely még a legmélyebb pórusokból is eltávolítja a szennyeződéseket és a faggyút. Hatféle sav keverékét is tartalmazza, melyek eltávolítják az elhalt hámsejteket és kisimítják a bőrt. 

A maszk bármilyen bőrtípusra használható, de elsősorban ezekre a problémákra jelent megoldást: eltömődött pórusok, zsíros arcbőr, bőrpír, problémás arcbőr. 

A maszk férfiak számára is ugyanolyan hatásos.

Összetevők: 

Legfontosabb összetevői: aktív szén (tisztít), 6 sav keveréke (glikolsav, szalicilsav, tejsav, mandulasav, pirosszőlősav, borkősav), kaolin (kivonja a faggyút az arcbőrből) illetve az eukaliptusz (ezt érezni is:)

Mit tapasztaltam?

Külső, csomagolás

Ez egy magasabb árkategóriájú termék (50 g. / 30 ml 15.000.- Ft körül, viszont kapható mini változat is (15 gramm 6.000.- Ft körül). Gondoltam kezdetnek legyen ez...

Ez egy papírcsomagolás nélküli, szép kivitelezésű tégelyben lévő termék. Ha jól néztem a normál mérethez van papírdoboz.

Állag, első benyomások

Egy szürke krém van a tégelyben, aminek van egy aránylag erős mentolos szaga (az eukaliptusz ugye:), ami nekem alapvetően tetszett. Több vevővéleményben gyógyszertári illathoz hasonlították.

Használat

Állagra nem annyira sűrű, mint általában a maszkok, kicsit folyékonyabb (viszont az arcon szépen megtapad). Én kézzel kentem fel, de végig az volt az érzésem, hogy egy szintetikus, maszkokhoz való ecsettel sokkal jobb lenne. Már felvitel közben elkezdett száradni. A szemkörnyéket természetesen ki kell hagyni.

A hivatalos határidő 5-20 perc, de a maszk nagyon látványosan dolgozik. Ez egy szürke színű maszk. Lehet látni, hogy hol száradt meg. illetve a pórusok egy idő után elkezdenek látszani, ahol alaposabb tisztítást végez az anyag.

A leírásban benne van, hogy csíphet és erről többen be is számoltak, de nálam szerencsére nem történt ilyen, egy kicsit húzódott az arcrészen, de a többi területen (homlok, áll stb nem).

Mivel nekem semmilyen gondot nem okozott fenn hagytam kb. 20 percig. Ezt a maszkot vízzel kell lemosni. Ebben nagy különbség volt a többi hasonló (agyagos vagy szént tartalmazó)maszkhoz képest. Langyos vízzel nagyon könnyen el lehetett távolítani.

Írják, hogy lehet bőrpír, nekem szerencsére (pedig hajlamos vagyok rá) ez minimális volt. 

A maszkot 1-3 alkalommal lehet használni egy héten. Viszont fontos, hogy lehet helyileg is használni (csak orron vagy T zónában vagy akár pattanásokra). Én a használat után egyértelműen azt éreztem, hogy a maradékot csak a T zónán fogom elhasználni, főleg az én száraz bőrömre teljes arcra feleslegesnek tartom. Hacsak valakinek nem nagyon problémás a teljes arcfelület, akkor szerintem felesleges úgy felkenni.

Íme itt egy előtte utána fotó (a második az utána:)

A tégelyen szerepelt még egy fontos info. Ha ezt a terméket használjuk, akkor szükséges fényvédő használata és egy hétig kerülni kell, hogy közvetlen erős nap érje az arcbőrt. (Tehát, ha folyamatosan, heti többször használjuk a maszkot, akkor folyamatosan kell mellé fényvédő).

Eredmény

Egyértelműen tisztább lett bőröm és látszott a hámlasztó hatás is. Azonban alapvetően egy olyan termékről van szó, aminél nem én vagyok a célcsoport. Látványos eredményről mitesszeres, tág pórusú bőr esetén számolnak be sokan. Viszont nekem is látszott az eredmény. Szárítani  szerencsére egyáltalán nem szárított. (ellentétben a Manna szenes szappanjával, amitől kis túlzással leesett az arcom...) Tehát úgy oldja meg a zsíros bőr problémáját, hogy közben nem szárítja agyon. Nekem egy normál hidratálás elég volt utána.

Összességében örültem, hogy kipróbáltam. A maradékot T zónára nagyon szívesen elhasználom:) Viszont elsősorban mitesszeres, zsírosabb bőrre működhet jól. 

UPDATE: Anyukám is kipróbálta, akinek alapvetően zsíros típusú a bőre. Vannak néhány mélyebb  mitesszer is az arcán.Neki nagyon látványos volt a hatás, kitísztította a mitesszereket (a mélyebbekhez több alkalom kellett) és valóban nagyon látszott a különbség, azóta nálunk ő használja...

Zsíros bőr ápolásával és zsíros bőrre ajánlott termékekről ezeket a cikkeket olvashatod a blogon:

Sminktippek zsíros bőrre

Maskne: Hogyan tüntesd el a maszk alatti pattanásokat?

Teafaolaj: Hogyan használom?

Arclemosó radír házilag zsíros bőrre

Kipróbáltam: Manna ében arctisztító szappan

Rimmel Stay matte púder-Őszinte vélemény

La Roche Posay Effaclar Duo/ vélemény

Estée Lauder Double Wear Stay-in-place alapozó-Őszinte vélemény

Garnier olajmentes BB krém

Manna Ében arctisztító szappan

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:) Ha igen, akkor klikk a képre és már olvashatod is...

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG