MAC TOP 10+1 A legjobb Mac termékek szerintem

2015.09.01.

Bloggerek gyakran állítják össze kedvenc termékeik listáját. Így tettem most én is Mac-es termékekkel. Elolvastam a hasonló listákat, valami nálam is benne van a top termékek között, van ami személyes kedvencem.Hat éves Mac sminkes tapasztalattal az én 10 kedvenc termékem a következőek:

Bloggerek gyakran állítják össze kedvenc termékeik listáját. Így tettem most én is Mac-es termékekkel. Elolvastam a hasonló listákat, valami nálam is benne van a top termékek között, van ami személyes kedvencem. Fontos, hogy ezek a személyes kis kedvenceim. Van köztük több kevésbé ismert termék, és vannak közöttük, melyek nem feltétlenül fontosak egy mindennapi sminkhez, Ezért készítettem egy másik listát, melyben összeszedtem, hogy aki ismerkedik a márkával milyen termékeket érdemes megvennie. Azt a listát megnézheted itt: Mik legyenek az első Mac termékeid? Hat éves Mac sminkes tapasztalattal az én 10 + (1) kedvenc termékeim a következők:

Termékek arcra

1. Prolongwear concealer

 Mi ez?  Hosszantartó, erős fedésű folyékony korrektor.

Mit tud?  Elfedi a szem alatti karikákat éppúgy, mint a bőrhibákat. Matt finise van, hosszan tart. Kis pumpás üvegcsében van, ezért rendkívül higénikus a használata, hiszen applikátor nem érintkezik a bőrrel, ezért az üvegben lévő anyagba nem kerülhetnek bacik.

Miért került a listára?

 Ez a termék szinte majdnem minden ilyen jellegű listán rajta van. Teljesen jogosan!

Hogy miben más, mint a többi korrektorok? Valóban univerzálisan használható szem alatti erős karikák esetén, bőrhibákra, de még szemfesték alá bázisnak is jó.

Nagyon szép hatást érhetünk el, ha prolong korrektorral a problémásabb részeket  elfedjük , majd vékony rétegben felviszünk rá púdert. Ebben az esetben alapozó sem szükséges.

Az erősen fedő korrektorokhoz képest  vékonyabb, valamennyire látszik, a fedéséhez képest aránylag természetes.

És számomra a legfontosabb előnye: nem mozdul. A szem alatt használt korrektorok hajlamosak a nap folyamán alattomosan beülni a kis ráncocskákba, ezzel a korrektorral ez nem fordulhat elő. Valóban addig tart, amíg sminklemosóval el nem távolítjuk.

Egyetlen negatívuma, hogy az üvegcse amiben van elég törékeny, ezért, ha leejtjük (ami azért  előfordulhat) nagy valószínűséggel búcsút inthetünk neki.

A korrektor sok mindenre jó, ezt a témát merítettem ki egy másik cikkemben 12 korrektor trükk, amit mindenkinek ismernie kellene olvasd el itt

2.Pro eye make up remover

 Mi ez? Érzékeny szemre is használható lemosó.

 Mit tud? Kis mennyiséggel eltávolítani a szennyeződéseket, a vízálló sminket is.

 Miért került a listára?

Mert ezen a lemosón kívül nemigen találkoztam olyan termékkel, ami amellett, hogy érzékeny bőrre is használható (pl az én nagyon száraz bőrömet sem szárítja), nem olajos lemosó, hanem nagyon friss érzetet ad a bőrnek. Uborka kivonatot tartalmaz, ami különösen nyugtató hatású. Kontaktlencsét viselők is nyugodtan használhatják. Szempakolásnak is használhatjuk. Ebben az esetben érdemes kis időre hűtőbe tenni, majd vattapamacsot átnedvesíteni vele, és néhány percig a csukott szemre tenni. Kimondottan nyugtató hatása van.

A szem lemosása mellett egész arcra is nyugodtan használható, nagyon jó érzés.

Mivel rögtön lehet rá sminkelni, ezért nagyon jól  használható smink korrigálására. Fültisztító pálcát márthatunk a lemosóba, eltávolíthatjuk a szemceruza vagy rúzs vonalának javítandó részét, majd újra húzhatjuk. Smink korigálásáshoz szinte csak ezt a lemosót használom, az összes többi nekem inkább maszatolta, mint eltávolította a sminket.

Napi használat mellett nem a legolcsóbb választás, ezért én más lemosókkal felváltva használom a napi rutin részeként. Mini kiszerelés is kapható belőle.

 3. Matte Creme vagy Blot Powder

 Mi ez?  Krém állagú, színtelen mattító krém ill. púder

 Mit tud? A krém akár smink alá, akár smink felé használva matt hatást biztosítani az arcbőrön. A púdert csak smink fölé lehet alkalmazni.

 Miért került a listára?

Mert a krém különleges a mattítók között. Leggyakrabban púdert (MAC-nél blot púdert), esetleg mattító lapocskákat használunk a bőr fényesedésének megszüntetésére.

Ez a krém viszont teljesen láthatatlan, használható az alapozó alá és hosszantartóan matt lesz. De használható az alapozó felé is, teljesen épen hagyja az alapozót vagy púdert. Mivel tényleg láthatatlan férfiak is használhatják. Használható szemhéjbázisként is, szemhéjfesték alá. Megakadályozza a szemfesték becsíkozódjon illetve hosszantartóvá teszi. Aki a hagyományosabb termékeket kedveli annak a Blot powder tökéletes választás. Szín nélküli, erősen mattosító, szép összetevő listával rendelkező púder, mely időtlen időkig elég.

Ha zsíros bőrre szeretnél sminktippeket, olvasd el ezt a cikket

4.Prep+Prime transparent finishing powder

 Mi ez? Színtelen (a tégelyben fehérnek tűnik!) Púder.

 Mit tud? A smink befejezésére használt púder , mely kiegyenlíti a bőrfelszínt, természetes bőrképet biztosít, tartósabbá teszi a sminket.

 Miért került a listára?

Ez a púder a MAC prep+prime családjába tartozik ,ami olyan termékeket tartalmaz, amik valami pluszt adnak és tökéletesebbé teszik a sminket.pl: Ráncfeltöltő, pórusösszehúzó, szempillaszérum.

Legszívesebben az összeset feltettem volna a listára.

Ez a púder is nagyon sokat tesz hozzá az összképhez, szinte láthatatlan, fixálja a sminket, mint a legtöbb púder, viszont ennél sokkal többet tud. Természetes finise van, tehát nem durván mattít ezért nagyon szép a hatása, viszont a fényesedést megakadályozza.A fényvisszaverő részecskék miatt  tökéletesíti a bőrt, egyenletesebbnek tűnik. Érdemes kipróbálni, mert tényleg úgy látható a különbség.

Kapható préselt és por változatban is. Bár a port kicsit macerásabb használni én mégis ezt ajánlom, mert a púder előnyös tulajdonságai ennél a típusnál sokkal jobban láthatóak, hisz a púderszemcsék sokkal finomabbak.

Egyetlen jó tanács, ha fényképezkedni szeretnénk, akkor szem alá, korrektor fixálására óvatosan használjuk, mert a vaku hatására a fényvisszaverő részecskék dolgozni kezdenek és  fehér csíkként jelenhetnek meg a fotón.

      5. Face&Body alapozó

 Mi ez?  Lágy fedésű, folyékony, hosszantartó alapozó.

 Mit tud? Természetes bőrképet ad egész nap.

 Miért került a listára?

A MAC-ben biztos mindenki talál magának megfelelő alapozót. Minden bőrtípusra, fedésre, finisre van megfelelő, és mindegyik rengeteg színben kapható.

Miért mégis a Face&Body?

Nekem a Face&Body a kedvencem, bár ez bőrtípus függő is. Ez az alapozó száraz, esetleg normál bőrre jó választás. Száraz bőrön kimondottan jó érzés. Nagyon vékony, szinte láthatatlan a bőrön, mégis van fedése. Használható úgy, mint egy színezett hidratáló,  kézzel felkenve. Lapos ecsettel használva nagyobb fedés érhető el. Rétegezhető így egészen közepes fedésig építhető, de még akkor is nagyon természetes marad. Víztaszító hatású, nagyon tartós.  Grapefruit  mag kivonatot tartalmaz, ami által feszesít. Kicsi (50 ml ) és nagy ( 120 ml) kiszerelésben is kapható. A színek nagyon jól keverhetőek egymással. Használható testre is.

A Face&Body alapozóról részletesen írtam itt: MAC Face&Body alapozó/ őszinte vélemény

Ebben a Topsminkblog Youtube videóban is ezt az alapozót használtam:

 

Szemre használható termékek

 6.  Paints vagy Paint Pot

 Mi ez? Krémes szemhéjbázis.

 Mit tud? Szemfesték alá használva tartósabbá teszi a szemhéjfestéket, megakadályozza annak becsíkozodását. 

Miért került a listára?

A MAC legnépszerűbb szemhéjbázisa a paint pot, ami egy tégelyes kiszerelésű termék, ezért hajlamosabb a beszáradásra.  A paints tubusban van, tehát ebből a szempontból sokkal praktikusabb, illetve a textúrája is sokkal vékonyabb. Szilikon bázisú, a szemhéjon bepúderesedik, ezért magában is remekül használható. Ujjal is könnyen felkenhető. Ez a termék leginkább bázis színekben kapható (barnás, natúr színek). Az én személyes kedvencem az untitled nevű szín, ami egy kicsit rózsaszínes natúr. Akár magában is jól használható a szemhéj színének kiegyenlítésére. Használd magában egy szempillaspirállal kiegészítve. Sokkal hangsúlyosabbnak tűnik a szempilla, ha alatta egy homogén, világos szín van. A Paint pot sokkal népszerűbb, viszont szerintem érdemes egy próbát tenni egyszer a Paints termékkel is.

Arról, hogyan lehet tartósabbá tenni a sminket itt írtam: Tartson a sminked egész nap

 7. Brow set

 Mi ez? Szemöldök spirál.

 Mit tud? Formázza és színezi a szemöldököt.

 Miért került a listára?

Mert nagyon természetes szemöldök formázási termék, hiszen nem vonalat húzunk, mint egy ceruzával, hanem a szálacskákat festjük át.

Ez a termék úgy néz ki, mint egy szempillaspirál, kis kefével a végén. Kapható színtelen formulával, ebben az esetben csak fixálja a pillákat. Vannak színezett termékek is,  természetes hajszínhez passzoló (szőkés, barnás vöröses ) színben. Ezek átfestik a szemöldök szálacskákat. Ez főleg akkor szükséges, ha a szemöldök színe nagyon elüt a hajunktól.

A brow set használható magában, de szemöldök ceruza fölé is. Ebből a típusú termékből több márka spirálját is kipróbáltam, hátha találok olcsóbbat, de egyik sem közelítette meg ezt a terméket. Vagy elmaszatolták a ceruzát, vagy nagyon sok termék került a szemöldökre vagy nem fixáltak eléggé.

A szemöldök formázásról és a hozzá használható eszközökről itt írtam

 

Szájra használható termékek

 8.  Prep+prime lip

Mi ez? Szájra használható, alapozó termék.

Mit tud? Kiegyenlíti a száj felszínét és tartósabbá teszi a rúzst.

 Miért került a listára?

Mert hibátlanul teljesíti, amit ígér.

Ennek a terméknek olyan a kiszerelése, mint egy rúzsnak. Hidratál és kiegyenlíti a száj felszínét.  Cserepes, egyenetlen ajkakra nagyon jó megoldás, sokkal jobban mutat a rúzs, ha a kis barázdákat kiegyenlítjük.

Könnyebb rajta szájkontúr ceruzával dolgozni, mintha enélkül próbálnánk  ceruzával satírozni.  Használatánál az egész szájra fel kell vinni, mint egy rúzst és utána jöhet a többi termék. Ezt a terméket, csak akkor érdemes megvásárolni, ha rendszeresen használsz intenzív, erős rúzsokat.

Legszívesebben a Mac rúzsokat is ráírtam volna erre a listára (hiszen, ha valami Top 10, akkor az a Mac rúzs választéka), de inkább írtam róluk külön egy alapos és hosszú cikket. Elolvashatod itt: Mac rúzs: minden, amit tudni kell

 9.   Creme colour base

 Mi ez? Multifunkcionális krémes termék.

 Mit tud? Több színben kapható krém, mely használható szemhéjfestékként, pirosítóként, de még szájfényként is.

Miért került a listára?

Azért mert multifunkcionális. Víztaszító, akár újjal is könnyen használható. Léteznek intenzívebb színek is, de vannak halványabbak is, melyek highlightként  és szájfényként állják meg a helyüket. Shea vajat és jojoba olajat tartalmaz ezért ápol és hidratál. Ez is azok közé a Mac termékek közé tartozik, amik nem a legnépszerűbbek, de érdemes egyszer kipróbálni.

10 #217-es ecset

Mi ez? Satírozó ecset.

 Miért került  a listára? A MAC legnépszerűbb ecsete. Tömör, kis fejű ecset, amivel akár krémes akár por állagú szemhéjfestéket remekül lehet satírozni. Tényleg más dimenzió ezzel az ecsettel dolgozni, mint aplikátorral.  Szemfestéken kívül nagyon jól használható korrektor vagy akár highlight felvitelére.

A szemecset típusokról részletesen itt írtam 

MAC termékekről még ezekben a cikkekben írtam:

 Mac Starter Kit - Mik legyenek az első Mac termékeid?

Milyen palleták kaphatóak a MAC-nél?

MAC rúzs- minden, amit tudni kell

MAC rúzs- legjobb képek swatchok

Melyik jobb? MAC Fix Fluid vs. Estée Lauder Double Wear

MAC Fix+ -Megéri az árát?

Kipróbáltam 5 MAC alapozót

MAC Face&Body alapozó/ Őszinte vélemény

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:) 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG