Mi legyen a sminkes táskádban sminkesként? - Cheklist

2018.03.07.

10 éve sminkelek és most már állíthatom, hogy sikerült úgy összeállítani a sminkestáska tartalmát, hogy felesleges termékek se legyenek nálam, de olyan helyzet se legyen, hogy a kért sminket nem tudom elkészíteni.
Íme az én listám :)

Ez nem egy kifejtős cikk, inkább csak egy gyakorlatias lista. Néhány termékhez azonban írok részleteket a tapasztalataim alapján. Update 2020: az eredeti cikk nem tartalmazott konkrét termékeket, de utólag beírtam néhányat azok közül, amik a legjobban beváltak és mindig újra veszem őket. 

Tehát a termékek, amiket magammal viszek:

1. HIGÉNIA

-Kézfertőtlenítő

-Kis mennyiségű gyógyszertári alkohol (pl. rúzs fertőtlenítésére)

-Ecsetmosó, esetleg benzin az ecsetek tisztítására (ha több hölgyet kell sminkelni, pl: esküvőn. Egy jó ecsetkészlet 2-3 főre elég úgy, hogy nem kell tisztítani közben az ecseteket, de lehetséges hogy még több főt kell sminkelni A benzin sokkal gyorsabban szárad, viszont egy ideig még érezni az illatát. Ezért én papírzsepire szoktam ecsetmosót tenni és azon áthúzom néhányszor az ecsetet)

Az ecsetek tisztításáról itt írtam részletesen

2. ESZKÖZÖK

-Ecsetkészlet (Ez a legfontosabb. Csak kiváló minőségű ecseteket érdemes vásárolni. Minimális mennyiség: 1 db nagy púderecset, 2-3 db alapozó ecset (Duo fiber és hagyományos lapos is), 2-3 pirosító ecset (különböző sűrűségű), min. 5-6 db szemecset (tömör ecset + satírozó ecsetek), 2-3 db vágott ecset (különböző keménységű, géles tushoz és szemöldökhöz), vékony ecset tushoz, 1 db korrektor ecset (szintetikus), min. 1 db ajakecset). Ez alapkészlet természetesen tetszés alapján bővíthető)

Ez a saját ecsetkészletem:

Sminkecsetekről is írtam már részletes cikket:

Az alapozó és pirosító ecsetekről itt

A szemre használt ecsetekről pedig itt

-Kézitükör (a vendégek számára, ha nem studióban sminkelünk)

-Tompa olló (műszempilla méretre vágásához)

-Szemöldökcsipesz

-Szempilla göndörítő

-Hegyező

-Spatula 


ELDOBHATÓ ESZKÖZÖK:

-Vattakorong

-Eldobható szivacsok

-Papírzsepkendő vagy papírtörlő

-Fültisztító pálcák

-Eldobható applikátorok (Makeuplazan beszerezhető)

-Arctörlő kendők (a legjobb a micellás, nem hidratáló)

ARCÁPOLÁS:

-Arctisztító (legjobb a micellás víz, hogy lehessen rá rögtön sminkelni), semmiképp nem olajos lemosó

Kedvenc: Bioderma Sensibio (kimondottan érzékeny bőrre fejlesztették ki, még soha senkinek nem volt rá semmi panasza, nem csípett, míg pl. a Garnier esetében előfordult), MAc pro Eye makeup remover ( a nevével ellentétben teljes arcra használható, nagyon erős sminket is könnyen eltávolít, szintén "panaszmentes", ha korrigálni kell a sminkben, akkor ez a legjobb választás)

A Biodermaról itt írtam részletesen: Bioderma Sensibio/ őszinte vélemény

-Hidratáló spray. Kedvenc: Általában MAC Fix+

-Hidratáló krém (Olyan amire rögtön sminkelhetünk). Kedvencek: Estée Lauder ANR szérum (ugyan szérum, de remek sminkalap is, nyugtat, hidratál, puhítja a bőrt, minden bőrtípusra jó), La Roche Posay Effaclar Duo (pattanásos, zsíros, gyulladt bőrre remek sminkalap), Embryolisse hidratáló (száraz, igénybe vett bőrre)

Részletes értékelés: La Roche Posay Effaclar Duo

-Szemkrém (Legjobb a géles, hűsítő, ami a szem alatti karikákra is jól hat) Kedvencek: MAC Fast response eye creme, Estée Lauder ANR Eye (mindkettő géles állagú, alaposan hidratál, hűsít és rögtön lehet rá sminkelni)

ARCTERMÉKEK:

-Primer (általános, esetleg még egy pórusösszehúzó jól jöhet) Kedvencek: MAC Strobe Creme, Chanel Le Blanc de Chanel

-Alapozók (Ami mindig van nálam és a legtöbbször használom: Estée Lauder Double Wear (3-4 szín), de ha nem is ez, jól fedő, matt , tartós alapozó kell hogy legyen több színben. Ill. jó még ha van könnyebb alapozó is idősebbekre vagy azokra, akik nemigazán sminkelnek). 

Kedvencek: Estée Lauder Double wear, MAC FAce&Body (idősebbekre, száraz bőrre, akiknek kevés fedés kell, vagy nem sminkelnek és természetes hatást szeretnének)

Ezekről az alapozókról itt írtam részletesen:

Estée Lauder DW

MAC Face&Body

Az alapozókról és az alapozásról itt írtam részletesen mindent, amit tudok

-Korrektorok vagy korrektor paletta (Szem alá és bőrhibákra való is kell) Kedvencek: MAC Prolongwear (erős fedés, de szem alá is használható, ha szépen elő van készítve a terület, elválasztott mélyítős szemfestékhez szinte csak ez vált be), YSL Touche Eclat (idősebbeknek, szárazabb bőrre, ha valakinek nincsenek karikái), MAC P+P highlighter (Bright Forecast szín mindig van nálam, ez egy barackos árnyalat, amit lehet magában is, de tehető rá még korrektor, sötét, elsősorban barnásabb karikákra, pigmentfoltokra)

Részletesen: YSL Toche Eclat

-Krémes kontúr/ highlighter paletta

-Púder alapú bronzer (2-3 szín vagy paletta)

-Púder alapú highlighter (2-3 szín vagy paletta)

-Pirosítók (Legjobb a paletta. Matt természetes/ friss színek kellenek leginkább, kiegészítve néhány fényes és intenzívebb színnel)


-Púder (préselt és por is. Olyan, ami vakura nem fehéredik be. Erősebben fedő férfiakra (Én őket nem alapozom őket, hanem púderrel tökéletesítem a bőrt). erre legtöbbször: MAC Fix púdert használok ( a C3 elég jól kihasználható szín)

-Sminkfixáló spray (én legjobban az Urban Decayt szeretem), bár azt hozzá kell tennem, hogy minőségi anyagok használata mellett, nem nagy igénybevétel esetén nem feltétlenül kell. Esküvőre, szalagavatóra jól jöhet. 


SZEMRE VALÓ TERMÉKEK:

-Szemhéjalapozó (színtelen és sötétebb árnyalatú is)

- Szemhéjpaletták (minőségi min.15-20 darabos natúr paletta az alap. Ami még feltétlenül kell még: matt fekete és sötét színek, szép pasztell színek esküvőre (barackos, rózsaszínes árnyalatok). A nagyon színes palettákból (kék, zöld stb.) nem kell nagyon bevásárolni, mert nem igazán lesznek kihasználva).

Hogy milyen sminkpaletták vannak a Mac-nél arról itt írtam részletesen

-Pigmentek, glitterek (Gyönyörűek, de nem kell belőlük különösebben sok. Ami feltétlenül kell az olyan nem színes glitter, amit bármilyen szemfesték tetejére tehetünk)

A pigmentek használatáról itt írtam

-Szemöldök termékek több színben (púder, ceruza vagy gél)

-Tus (kiváló minőségű, extra tartós, fekete. Jó ha van gél és hagyományos is. Lehetőleg vízálló)

-Szemöldök fixáló spirál Kedvenc: egyértelműen a MAC Brow gel (rengeteget próbáltam már, de a legtöbb vissza szedte az anyagot alatta)


-Szemceruzák (Min. 2 db e kíváló minőségű, tartós fekete ceruza. Ezen kívül jól jöhet még a barna szemceruza idősebbeknek. A színesekből itt sem kell nagyon betárazni)

-Szempillaspirál (Vízálló, Nem vízálló, de tartós is kell. Jól jöhet egy barna is. Nagyon gyakran kell cserélni vagy eldobható aplikátort használni)

-Műszempillák (Szerintem az Ardell verhetetlen ár/érték arányban. Érdemes minőségi pillákat használni) + Műszempilla ragasztó (lehetőleg latexmentes

Műszempilla típusokról és a felrakásáról itt írtam

-Szemcsepp (Irridina néha jól jöhet)

SZÁJRA VALÓ TERMÉKEK:

-Ajakápoló (lejobb a tubusos Carmex)

-P+P lip (rúzsok alá)

-Szájkontúr ceruzák (min. 4-5 db. Nude, barna, rózsaszín, vörös)

-Rúzsok vagy rúzspaletta (Kell néhány minőségi pasztell rúzs esküvőre (barack, rózsaszín). 1-2 db nagyon szép vörös (Nekem Mac Ruby Woo és egy EL Envy van). Ezeken kívül érdemes még rúzspalettákat beszerezni. Nagyon sötét és extrém színű rúzsokból nem érdemes drágát és sokat venni)

A Coastal Scents képen látható palettájáról itt írtam le a véleményem

-Szájfények (Nem kell igazán sok. Gyorsan is romlik és gyakran kell cserélni. Színtelen vízfényű és gyöngyházfényűt azonban feltétlenül érdemes beszerezni.  Higénikus használata eldobható applikátorral a legjobban megoldható ( esetleg ecsettel)

EGYEBEK:

-Névjegykártya

-Sminkes szék

-Esetleg kamera, ha dokumentálni szeretnénk és a vendég megengedi.

Remélem nem maradt ki semmi :)

Profi sminkeléssel kapcsolatban még ezeket a cikkeket írtam a blogon:

Egy profi sminkeszköz: Facechart

5 tipp a profi sminkhez: Szín- és formaelmélet

Bemutatkozik egy profi sminkiskola-Bacstage Makeup School

6 fontos dolog, ha profi sminkeshez mész

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is...

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG