Mik legyenek az első MAC termékek a neszeszeredben ? - Mac Starter Kit

2015.11.16.

Szeretnél MAC terméket, de nem tudod pontosan mire lenne szükséged? Melyek az igaz Mac slágertermékek ? Egyáltalán megéri az árát ? Hat éves MAC-es tapasztalattal írom le véleményemet a termékekről és összeállítottam egy alapkészletet, amelyben olyan termékek vannak, melyeket biztosan szeretni fogsz és napi szinten fogod használni.
Megnéztem a krémmánia véleményeket is, hogy másoknál gyakorlatban hogy váltak be.

Mac termékekről már írtam egy listát, mely a kedvenc 10 termékemet mutatja be a márkától, elolvashatod itt : Mac top 10 szerintem

Ebben a cikkben pedig azokról a termékekről írok, amikkel szerintem érdemes elkezdeni a gyűjtögetést a márkától...

Milyen a jó alapkészlet? Néhány termék, amely kimondottan jó minőségű, natúrabb vagy akár alkalmi smink is elkészíthető belőle, gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni. Mivel a Mac terén elég nagy tapasztalattal rendelkezem, ezért ezekből állítottam össze egy alapkészletet.

Mi is legyen a kezdőkészletben?

 Korrektor: Prolongwear concealer

Miért pont ez? Egy minden bőrtípusra használható, jól fedő, természetes matt finisű korrektor. Használható szem alá, bőrhibák elfedésére. Tényleg egész nap tart, nem ül be a ráncocskákba. Pumpás kiszerelése miatt teljesen higénikus a használata. Egyetlen nyomás elég a szem alá és a bőrhibákra is. Alap termék, egy jó korrektornak mindenképp lennie kell a készletünkben.

 Az egyetlen folyamatos negatívum a kiszereléssel kapcsolatos. A pumpás kiszerelés higénikus ugyan, de egy pumpálásra tényleg több jön ki belőle, mint amennyire szükség van. Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy nem csak szem alá használom, hanem az állra, az orrtőhőz ill. az arc pirosabb részeire is. Így nagyon kevés alapozó kell csak vagy elég egy kis púder a tökéletes bőrképhez. Az üveg törékenysége sajnos tényleg probléma, ill. hogy az üveg alján maradt korrektort nagyon nehéz kiszedni, mert a pumpát nem lehet lecsavarni.

Ha pedig meg szeretnéd tudni, milyen sokoldalúan lehet használni a korrektort, olvasd el ezt a cikket: 12 korrektor trükk, amit mindenkinek ismernie kéne

 Alapozók

Miért pont Mac? Mert nagyon széles skálából választhatsz. Minden bőrtípusra, különböző fedéssel vannak alapozók. Nagyon széles a színskála, ha extra világos vagy kreol a bőröd, akkor is biztosan meg fogod találni a tökéletes színt. A Mac-ben van lehetőség arra, hogy kipróbáld a terméket az arcodon és meggyőződhetsz róla, hogy tényleg az-e a megfelelő.

Mégis melyik alapozót válaszd elsőre? Két javaslatom is van, bőrtípustól függően.

Ha száraz a bőröd és nincs szükséged erős fedésre a Face&body Foundation megfelelő lehet. Vízbázisú, nagyon könnyű alapozó, mely szinte alig látszik a bőrön. Víztaszító hatású és testre is használható. Ha kicsit erősebb fedést szeretnél a felviteléhez érdemes lapos ecsetet használni. Ha csak vékony rétegben szeretnéd feltenni használhatsz Duo ecsetet, vagy felteheted kézzel. Ehhez az alapozóhoz viszont egyáltalán ne használj szivacsot, mert nagyon sokat magába szív a szivacs.

A vélemények szerint a tartóssággal, színnel nincs gond, hiszen egy vékony rétegről van szó. Mivel nem matt alapozó, a fényes  hatás sokakat zavar. Mattító púderrel nagyon szép a hatása. A legfőbb negatívum, hogy soha nem fogy el, ez így nem igaz, de nagyon sokáig elég.Ezt orvosolta a Mac, mert régen csak 120 ml kiszerelés volt, most már 50 ml kiszerelés is van.

Erről az alapozóról itt írtam részletesen: MAC Fac&Body alapozó/ Őszinte vélemény

Ha zsíros, vegyes bőrre keresel alapozót, akkor a MAC egyik legnépszerűbb terméke, a Studio fix fluid megfelelő lehet. Erős fedésű alapozóról van szó, amely mégsem maszk hatású.Jól fed, matt finisű, csak átfényesedésre nagyon hajlamos bőrnél lehet szükség némi mattításra. Kimondottan tartós alapozó, mely a nap végéig kitart. Mivel nem a legvékonyabb, alapozó duo fiber ecsettel érheted el a legjobb eredményt.

Arról, hogyan válassz alapozót itt írtam: Hogyan találd meg a tökéletes alapozót?

Mac alapozókat részletesen ebben a cikkben mutattam be: Kipróbáltam 5 Mac alapozót

Gyakran elhangzó negatívumok: jellegzetes szag, ami sokak számára nem kellemes. Sajnos ez valóban így van, ha ez Nálad kizáró ok, akkor nem érdemes vele próbálkozni. A másik a szín. Studio fix fluid-ből rengeteg szín van, nem igazán igazodik a bőrszínhez, ezért pontosan el kell találni az árnyalatot. Ezt az alapozót mindenképp fel kell tenni vásárlás előtt az arcra, természetes fénynél is megnézni és viselni néhány órát. Ha viszont megtalálod a megfelelőt, akkor tökéletes lesz. És igen a pumpát külön kell megvenni hozzá, amit majd a következő üvegre is rá lehet tenni.

Az alapozókról és az alapozásról itt írtam le amit tudok: Minden, amit az alapozásról tudni kell, hogyan válassz alapozót

Púder: Nem vagyok nagy púder rajongó, a legtöbb jó minőségű alapozó púder nélkül is tökéletes.A MAC-nek azonban van két terméke, melyet ajánlanék.

Blot púder: Ez egy mattító púder, aminek ez az egy funkciója van, azonban azt nagyon hatékonyan végzi. Szín nélküli termék, mely szinte láthatatlan egyáltalán nem képez réteget. Face and Body alapozóval tökéletes választás, de bármilyen alapozóval jól működik, a zsíros bőr megmentője.

Mineralize Skinfinish

Természetes hatású, natúr szatén finisű púder. Közepesen fed, nem mattít. Én nagyon szeretem azoknak ajánlani, akik nem szeretnének alapozót használni, kis korrektorral együtt, kevés bőrhiba esetén tökéletes. Elsősorban száraz bőrre ajánlott, vegyes, zsíros bőr esetén átfényesedhet.

Pirosító: Miért pont Mac? Mert nagyon erősen pigmentált, tartós és rengeteg színből választhatsz. Az erős pigmentáció matt csak nagyon kevés kell belőle. Ráadásul a pirosítókat nem kell halmozni, elég egy jól megválasztott szín:) A pirosító felvitel az, amihez feltétlenül szükség van egy profi ecsetre.

Az ecsetekről részletesen itt olvashatsz : Milyen alapozó és pirosító ecsetek vannak?

Ha az első pirosítódat választod, az én javaslatom a színeket illetően: Melba (matt barack) vagy blushbaby (matt fáradt rózsaszín) vagy  a Harmony (barnás szín, ami csontosításra is kiváló)

i

Szem

Szemhéjbázis

Miért pont Mac? A MAC szemhéjbázisai a legnépszerűbb ilyen funkciójú termékek közé tartoznak. Valóban tartósabbá teszik a szemfestést, önmagukban is használhatóak, füstös szem alá kötelező. Legnépszerűbb  a Paint pot, de mivel ez hajlamos a beszáradásra én jobban szeretem a MAC Paints nevű termékét, ami kis tubusban van. Színben paint potból Painterly (rózsaszínes natúr, bármilyen szemfesték alá), barna szemfestékhez Groundwork, Fekete füstös alá Blackground. Paintsből az Untitled egy minden alá használható szín.A termékek ecsettel, de ujjal is könyen felvihetők.

Szemhéjfestékek: Miért pont Mac? Mert erősen pigmentált, nagyon nagy a színválaszték és  szinte soha nem fogy el. Ha mindennapi használatra kéne ajánlanom színeket, ami minden szemszínhez jó akkor én a Brule (világos matt, akár erősebb színek eldolgozásához is), Naked lunch (fényes világos, alapnak vagy eldolgozáshoz, szemöldök csont alá highlightnak), Wedge (matt világosbarna árnyalat alapnak, mélyítőbe és tökéletes szemöldökre), Satin Taupe (fényes barna mélyítőbe vagy füstösnek alapnak). A MAC szemhéjpúderek utántöltős változatban is kaphatóak, melyekhez üres palettát (2-es, 4-es vagy 15-ös) lehet venni. A palettát én jobban szeretem már egyből látom, hogy milyen színeim vannak. 

Szerintem a színekkel kapcsolatban érdemes az eladók véleményét kérni és kipróbálni, mert lehet hogy valamelyik szín más véleménye vagy egy sminkvideo alapján nagyon jó, de a Te színeidhez nem igazán passzol.

Száj:

Rúzs: Miért pont MAC? Ugyanazért, mint a szemhéj festékek. Nagyon nagy szín és texturaválaszték. A nagyon mattól a krémes hidratáló rúzsig minden kapható, minden színben. Mindennapi használatra én a cremesheen típus (krémes, kimondottan ápoló formula) shy girl (barackos)  vagy creme cup (krémes rózsaszín) színét szoktam javasolni. Még jó szolgálatot tehet a színezett ajakápolók közül a Petting pink árnyalat, mely szintén ápol és színt is ad.

Ha mindent meg szeretnél tudni a MAC rúzsokról olvasd el ezt: Mac rúzs- minden, amit tudni kell Színek, textúrák, képek

MAC szájfény: Miért pont MAC? 

Én a szájfények közül a plushglass-t gondolom, hogy egyedülálló. Kicsit mentolos (ajaknövelő hatás- persze minimális mértékben), hidratáló, szájfény szinten tartós formula. Van fénye de nem csillámos és nem ragad. Színben az ample pink (halvány rózsaszín)vagy a fullfiled (barackos- narancs) lehet megfelelő mindennapokra.

És íme egy gyors smink a mindennapokra ezekkel a termékekkel:

Előtte:

Öt perccel és nyolc termékkel később:

Használt termékek: Korrektor: prolongwear concealer NW20, Alapozó Face and Body N2 , én nem használtam púdert, mert a száraz bőrömön nem fényesedik át, pirosító: Melba, szem: Mac paints Untitled egész szemhéjra, szem kontúr: Satin Taupe szemhéjpúder, szemöldök: Wedge szemhéjpúder (vágott ecsettel), szempillaspirál, Száj: Mac Plushglass Ample Pink 

Natúr, természetes sminket lépésről lépésre itt készítettem el, képekkel Természetes smink 10 perc alattt

Sminkelés alapjai cikkgyűjtemény itt: Sminkelés kezdőknek

Mac termékekről ezekben a cikkekben írtam a blogon:

Milyen paletták kaphatóak a Mac-nél?

MAC TOP10 szerintem

Mire jó a MAC Fix+?

MAC rúzs/ minden, amit tudni kell

MAC rúzs- legjobb képek, swatchok

MAC Face&Body alapozó

Kipróbáltam 5 MAC alapozót

Melyik a jobb? MAC Fix fluid vs. Estée Lauder Double Wear

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...:) Ha igen, akkor klikk a képre és már olvashatod is...



vissza

Hozzászólások