Milyen a jó esküvői smink?

2016.04.08.

Milyen a jó esküvői smink?

Ha olyan gyönyörű a menyasszony,ahogy elképzelte. Ha a képeken azt látja, amiről gyerekkora óta álmodott. Valaki natúrabb, valaki erősebb sminkben érzi jól magát és az esküvői sminknek is ezt kell tükröznie.
Ezenkívül ennek a típusú sminknek sok technikai feltétele is van, ezekről szól ez a poszt.

Az esküvő az az esemény, amire minden nő sminkel. Az is, aki amúgy egyáltalán nem használ sminktermékeket. A legtöbben (nagyon helyesen!) profi sminkes segítségét is igénybe veszik.

Az esküvői sminket meg kell, hogy előzze egy próbasmink. Miért?

Hogy ne az esküvő napjának izgalmában kelljen kitalálni, hogy milyen legyen a make up.

Hogy legyen idő a kisérletezésre. Ha nem tetszik egy rúzs nyugodtan kérd, hogy próbáljatok ki másikat!

Hogy a próbasmink napján rajtad legyen a smink és le tudd tesztelni, hogy minden termék valóban tartós-e a bőrödön.

Mert az esküvői sminknek valóban tartósnak kell lennie.

Nézzük termékenként miket érdemes használni, hogy tényleg tartson.

Arc:

Természetesen tartós alapozóra van szükség, amely nem képez vastag réteget és a foton is jól mutat.

Én nagyon szeretem használni az Estée Lauder Double wear alapozóját, mely szárazabb bőrre is nagyon jól használható, natúr matt, nem repedezik be és nem mozdul.

Idősebb bőrre (pl. az örömanyáknak), ha nincs szükség erős fedésre, jó lehet színezett hidratáló vagy bb krém is. Ezeknél a termékeknél szükség lehet mattításra. De milyen púdert használjunk?

Olyat, ami nem képez plusz réteget viszont erősen mattít. Ilyen púder pl. a Mac blot púdere, ami szinte lárhatatlan viszont nagyon erősen mattít. Ezt a terméket férfiakra is nyugodtan használhatjuk. Van a Macnek egy kevésbé ismert terméke a Matt creme, ami egy vékony filmréteget képez, szinte teljesen láthatatlan és megbízhatóan matt felületet ad.

Amivel érdemes vigyázni, azok a tégelyben fehérnek tűnő transzparens, blur effektel rendelkező púderek, melyek vaku használatával hófehérnek tűnnek a fotón. Ilyen vicces képeket sztárokról is bőven találunk a neten. Hogy biztosan ne legyen gond, a próbasmink után fotózd le a sminket (vakuval is)!

Mit vegyél figyelembe a pirosítónál/bronzernél?

Érdemes itt is fotópróbát végezni. Nem túl erős-e a pirosító, nem tűnik-e sárgásnak a bronzer? Természetes-e a kontúrozás?

Milyen legyen a szemfestés?

Akármilyen. Natúr, füstös, vagy tusvonalas. De, hogy milyen anyagokat használunk az egyáltalán nem mindegy.

Szemhéjalapozó használata kötelező, hogy a szemhéjfesték ne csíkozódjon be, ne gyűljön össze a ráncocskákban. Ilyen termék a Mac paint pot, Mac paints vagy Maybelline colour tattoo. (Tesztelni itt is kötelező!)

A nagyon fényes szemhéjfestékeket, pigmenteket, glittereket szintén teszteld fotón, hogy nem zavaróan fényesek-e.

Mostanában nagyon sokan kérnek tusvonalas szemsminket, nekem meglepő módon a Maybelline gél állagú tusa vált be a legjobban. Tusvonalas sminknél feltétlenül teszteld egy napig, hogy nem kenődik-e el.

A szempillaspirál feltétlenül legyen vízálló.

A szemsminkhez érdemes műszempillát rakni, ez lehet épített vagy alkalmilag használható pilla. Nagyon széppé tudja tenni a sminket, nagyon látványos fotón. Nem kell feltétlenül természetellenesen nagy pillára gondolni, olyan hatást érdemes elérni, mintha természetesen hosszú és sűrű lenne a pillasor.

Szájfestés:

Legjobbak a tartós rúzsok, viszont ezeknek a legtöbbje valamennyire szárít, ezért feltétlenül hidratált ajkakra használd. Mivel a tartós rúzsok zsíros felületen nem használhatók, ezért használat előtti este érdemes hidratálni. Különösen jó eredményt lehet elérni a folyékony textúrájú tartós rúzsokkal. Ezek általában kétvégű termékek, az egyik a rúzs, a másik a szájfény. A szájfény igényelhet újrafestést, a rúzs általában nagyon tartós, még evést-ivást is kibír. (Tesztelni itt is érdemes!) A rúzsból érdemes saját példányt venni, arra az esetre, ha újra kell festeni.

Sminkfixálás:

Minőségi tartós anyagok nem igényelnek külön fixálást.

Tehát összefoglalva mi kell a tökéletes esküvői megjelenéshez?

-Empatikus, profi sminkes, aki nem csak egy munkának gondolja a sminked, hanem tudja, hogy ez a Te nagy napod és tökéletes kell, hogy legyen, még akkor is, ha több terméket ki kell próbálni.

-Próbasmink, hogy lásd milyen lesz a megjelenésed.

-Minőségi anyagok, hogy tartós legyen.

-Fotópróba (vakuval is), hogy a képen is olyan legyen amilyennek elképzelted. Ez nem kell profi legyen, lehet néhány szelfi is.

Ha pedig Számodra most aktuális az esküvői készülődés vess egy pillantást a Topsmink esküvői szolgáltatásaira, melyek az összes fenti követelménynek megfelelnek. Itt

Ha több tippre, ötletre vágysz töltsd le a Topsmink ingyenes könyvét itt

Jó sminkelést: Otília

vissza

Hozzászólások