Mire jó a MAC Fix+ ? Megéri az árát?

2018.02.20.

A Fix+ a MAC egyik sikerterméke. Egy hidratáló spray, melynek igencsak borsos ára van (5.900.-/ 100ml), mégis rajonganak érte. De mégis mire használható és megéri-e az árát?

Milyen terméke a MAC Fix+?

A MAC Fix+ egy hidratáló arcpermet, melynek a legfőbb összetevője a víz és a glicerin, ezt követi az uborka és kamilla kivönat, zöld tea kivonat és koffein. 

A Fix+ a nevével ellentétben nem sminkfixáló, erre általában az üzletben fel is hívják a figyelmet.

De akkor mire jó?

1. Sminkelés előtt a bőr előkészítésére

A spriccelős flakonból az arcra permetezve felfrissíti a bőrt és előkészíti a sminkelésre.

A hivatalos reklám is a hidratálásra fókuszál:

2. Smink befejezésekor a smink egységesítésére

A smink végén is lehet fújni. Leveszi a smink porosságát, kicsit összemossa a minket, de fixáló hatása nincs.

3. Napközben is fújható az arcra

Akinek húzódik a bőre napközben az tudja, hogy milyen megváltás, ha ilyen módon néhány másodperc alatt fel tud frissülni. Ugyanúgy, mint a legtöbb hidratáló arcpermet, használható napközben arcfrissítésre. 

Ha érint a száraz bőr problémája (mint engem), itt írtam néhány jó tippet az ápolásáról és sminkeléséről

4. Pigment és glitterek aplikálásához

Én általában ezzel teszem fel a por állagú szemhéjfestékeket, illetve a Mac mineralize szemhéjpúdereihez is használom. Sokkal jobban megtapad és láthatóan magasabb fénye lesz, mintha csak simán tesszük fel.

A pigmentek használatáról itt írtam részletesen

Maga az illat nagyon kellemes. Mivel a MAC egyik sikertermékéről van szó, a klasszikuson kívül nagyon sok változatban (elsősorban limitáltan) megjelent. Többféle illatban (levendula, rózsa stb.) és különböző egyéb változatokban (pl: csillogós) is kapható.

Tulajdonképpen egy ilyen se vele, se nélküle kapcsolatom van ezzel a termékkel. Egyrészt mindig van belőle itthon (én általában pigmentekhez, glitterekhez használom sokat), másrészről nagyon túlárazottnak tartom. Az viszont hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a termálvíz sprayk általában nem tartoznak az olcsó termékek közé (én arc frissítítésére az Avene termékét használom, mert szerintem ár/ érték arányban az a legjobb).

Sminkfixálókat már olcsóbban is beszerezhetünk és arra nem is jó. Az én személyes véleményem a sminkfixálókról az, hogy jó minőségű termékekhez (nem feltétlenül drágákhoz) ma már hétköznapi használatra nemigen kell sminkfixáló. Annyira sokat változott a sminkek minősége az elmúlt évtizedekben, hogy a legtöbb hétköznapi igénybevétel esetén alapvetően tartós. Bulira, alkalmakra, esküvőkre esetleg jól jöhet (de oda semmiképp sem a MAC Fix+...)

Illetve még egy kritikai észrevétel. A fúvókája a Fix+-nak az borzalmas. Egyáltalán nem porlaszt, hanem így kispriccel belőle, szinte egyvonalban, meg megy egy kicsit mellé is...Vagy telibe találja az arcot vagy az oldalán folyik.

Én írtam a krémmániára egy véleményt (kb. ezt írtam le amit itt) és kaptam rá egy választ is:

"...végül megvettem és nem bántam meg! Sőt, nem is megyek már sehova nélküle. Én smink alá is szoktam rakni mert szépen puhítja a bőrömet és a végén is mert szépen összemossa a sminket ..."

Alapvetően mindenhol nagyon jó értékelései vannak a terméknek. Sokat elolvasgattam több helyen, a legtöbben a smink végén fújják rá a sminkre, hogy összemossa és levegye annak a porosságát...

Összegzés:

Amit vállal a termék (arcfrissítés) azt teljesíti, bár az ára szerintem (ahhoz képest, amit tud), kicsit borsos. Ha valaki még esetleg nem próbálta, annak érdemes egy utazó kiszerést vennie belőle kezdetnek, hogy megnézze mennyire tudja kihasználni, mennyire szereti meg...Szerintem jó tudni, hogy mit várhatunk tőle és ennek megfelelően mérlegelni, hogy szükségünk van-e rá. 

Update 2022: A cikk írása óta már kimondottan kedveltek lettek a különböző (elsősorban termálvizet tartalmazó) hidratáló permetek. Elsősorban smink előtti hidratálásra és napközbeni arcfrissítésre. A MAc Fix+ elsősorban abban különbözik, hogy inkább gyógynövényes összetevőket tartalmaz éés az illata is ennek megfelelő. A többi amit kipróbáltam (Vichy, Uriage, Avene) inkább termélvíz/ tengervíz érzetű. 

Még ezekről a MAC termékekről írtam részletesen a blogon:

Milyen palettákat lehet kapni a MAc-nél?

MAC Starter Kit -Mik legyenek az első MAC termékeid?

MAC Top 10 szerintem

MAC rúzs: minden amit tudni kell: textúrák, színek, swatchok

MAC rúzs: legjobb színek, swatchok

MAC Face and Body alapozó

Kipróbáltam 5 MAC alapozót

Melyik jobb? MAC Fix fluid vs. Estée Lauder Double Wear

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások