Mire jó a MAC Fix+ ? Megéri az árát?

2018.02.20.

A Fix+ a MAC egyik sikerterméke. Egy hidratáló spray, melynek igencsak borsos ára van (5.900.-/ 100ml), mégis rajonganak érte. De mégis mire használható és megéri-e az árát?

A fix+ legfőbb összetevője a víz és a glicerin, ezt követi az uborka és kamilla kivönat, zöld tea kivonat és koffein. 

A Fix+ a nevével ellentétben nem sminkfixáló, erre általában az üzletben fel is hívják a figyelmet.

De akkor mire jó?

1. Sminkelés előtt a bőr előkészítésére

A spriccelős flakonból az arcra permetezve felfrissíti a bőrt és előkészíti a smikelésre.

A hivatalos reklám is a hidratálásra fókuszál:

2. Smink befejezésekor a smink egységesítésére

A smink végén is lehet fújni. Leveszi a smink porosságát, kicsit összemossa a minket, de fixáló hatása nincs.

3. Napközben is fújható az arcra

Akinek húzódik a bőre napközben az tudja, hogy milyen megváltás, ha ílyen módon néhány másodpers alatt fel tud frissülni.

Ha érint a száraz bőr problémája (mint engem), itt írtam néhány jó tippet az ápolásáról és sminkeléséről

4. Pigment és glitterek aplikálásához

Én általában ezzel teszem fel a por állagú szemhéjfestékeket, illetve a Mac mineralize szemhéjpúdereihez is használom. Sokkal jobban megtapad és láthatóan magas fénye lesz.

A pigmentek használatáról itt írtam részletesen

Maga az illat nagyon kellemes. Mivel a MAC egyik sikertermékéről van szó, a klasszikuson kívül nagyon sok változatban (elsősorban limitáltan megjelent). Többféle illatban (levendula, rózsa stb.) és különböző egyéb változatokban (pl: csillogós) is kapható.

Tulajdonképpen egy ilyen se vele, se nélküle kapcsolatom van ezzel a termékkel. Egyrészt mindig van belőle itthon (én általában pigmentekhez, glitterekhez használom sokat), másrészről nagyon túlárazottnak tartom. Az viszont hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a termálvíz sprayk általában nem tartoznak az olcsó termékek közé (én arc frissitítésére az Avene termékét használom, mert szerintem ár/ érték arányban az a legjobb).

Sminkfixálókat már olcsóbban is beszerezhetünk és arra nem is jó. Az én személyes véleményem a sminkfixálókról az, hogy jó minőségű termékekhez (nem feltétlenül drágákhoz) ma már hétköznapi használatra nemigen kell sminkfixáló. Annyira sokat változott a sminkek minősége az elmúlt évtizedekben, hogy a legtöbb hétköznapi igénybevétel esetén alapvetően tartós. Bulira, alkalmakra, esküvőkre esetleg jól jöhet...

Illetve még egy kritikai észrevétel. A fúvókája a Fix+-nak az borzalmas. Egyáltalán nem porlaszt, hanem így kisprccel belőle, szinte egyvonalban, meg megy egy kicsit mellé is...

Én írtam a krémmániára egy véleményt (kb. ezt írtam le amit itt) és kaptam rá egy választ is:

"...végül megvettem és nem bántam meg! Sőt, nem is megyek már sehova nélküle. Én smink alá is szoktam rakni mert szépen puhítja a bőrömet és a végén is mert szépen összemossa a sminket ..."

Alapvetően mindenhol nagyon jó értékelései vannak a terméknek. Sokat elolvasgattam több helyen, a legtöbben a smink végén fujják rá a sminkre, hogy összemossa és levegye annak a porosságát...

Az összes között nagyon kevés kritikai észrevételt lehet találni. Kettőt idéznék is:

 "...Utána pedig sminkfixálóval fixálom, mert ha ebből fújok, max a porosságot csökkenti, de tartósabb nem lesz a smink. Szerencse, hogy csak az utazó méretet vettem meg belőle. Elhasználom, de nem veszem újra..."

"...Oltári nagy lehúzás ez a termék! A Mac cég javára legyen mondva, hogy nekem vásárlásnál direkt felhívták rá a figyelmemet, hogy ez nem fixáló hanem egy gyógynövényes permet. Aranyáron. Pici kiszerelést vettem meg belőle igazából kiváncsiságból, hogy mi ez a nagy hype körülötte. Elfújtam és nem lettem okosabb. Most sem értem. Szerintem semmit nem tud. Bármely natúrkozmetikumos cég tonikja jobb ennél. Pl. a Colo C vitaminos tonikja 100 ml 1.990 Ft, magasan veri ezt, úgyhogy a rosseb vegyen még egyszer ebből 30 ml-t 3.600 Ft-ért!..."

Összegzés:

Amit vállal a termék (arcfrissítés) azt teljesíti, bár az ára szerintem (ahhoz képest, amit tud), kicsit borsos. Ha valaki még esetleg nem próbálta, annak érdemes egy utazó kiszerést vennie belőle kezdetnek, hogy megnézze mennyire tudja kihasználni, mennyire szereti meg...Szerintem jó tudni, hogy mit várhatunk tőle és ennek megfelelően mérlegelni, hogy szükségünk van-e rá. 

Még ezekről a MAC termékekről írtam részletesen a blogon:

Milyen palettákat lehet kapni a MAc-nél?

MAC Starter Kit -Mik legyenek az első MAC termékeid?

MAC Top 10 szerintem

MAC rúzs: minden amit tudni kell: textúrák, színek, swatchok

MAC rúzs: legjobb színek, swatchok

MAC Face and Body alapozó

Kipróbáltam 5 MAC alapozót

Melyik jobb? MAC Fix fluid vs. Estée Lauder Double Wear

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások