Mire jó a MAC Fix+ ? Megéri az árát?

2018.02.20.

A Fix+ a MAC egyik sikerterméke. Egy hidratáló spray, melynek igencsak borsos ára van (5.900.-/ 100ml), mégis rajonganak érte. De mégis mire használható és megéri-e az árát?

A fix+ legfőbb összetevője a víz és a glicerin, ezt követi az uborka és kamilla kivönat, zöld tea kivonat és koffein. 

A Fix+ a nevével ellentétben nem sminkfixáló, erre általában az üzletben fel is hívják a figyelmet.

De akkor mire jó?

1. Sminkelés előtt a bőr előkészítésére

A spriccelős flakonból az arcra permetezve felfrissíti a bőrt és előkészíti a smikelésre.

A hivatalos reklám is a hidratálásra fókuszál:

2. Smink befejezésekor a smink egységesítésére

A smink végén is lehet fújni. Leveszi a smink porosságát, kicsit összemossa a minket, de fixáló hatása nincs.

3. Napközben is fújható az arcra

Akinek húzódik a bőre napközben az tudja, hogy milyen megváltás, ha ílyen módon néhány másodpers alatt fel tud frissülni.

Ha érint a száraz bőr problémája (mint engem), itt írtam néhány jó tippet az ápolásáról és sminkeléséről

4. Pigment és glitterek aplikálásához

Én általában ezzel teszem fel a por állagú szemhéjfestékeket, illetve a Mac mineralize szemhéjpúdereihez is használom. Sokkal jobban megtapad és láthatóan magas fénye lesz.

A pigmentek használatáról itt írtam részletesen

A krémmánián írtam egy véleményt a termékről és három csillagot adtam rá az adható ötből, mert ár/ érték arányban erősen túlárazottnak tartom. Frissítő arcpermeteket (akár natúr, akár profi sminkes vonalon) általában 1200 és 2000 Ft között lehet kapni. (bár azt sokan kiemelik, hogy a Fix+-nak sikerült eltalálni az illatát, hogy valóban luxus érzetet biztosít, de ez szerintem nem indokolja az árát). A smink porosságának levételére szintén luxusnak találok 6.000.- Ft-ot. Sminkfixálásra nem jó. Elég jó sminkfixálókat lehet kapni 1500 és 2500 Ft között.

Én a pigmentekhez (én csak erre használom) szoktam  venni egy utazó méretet (30 ml, 3600.-) és az rendszeres használat mellett  egy, másfél évig kitart. 

A krémmánia vélemény után kaptam hozzászólást: 

"...végül megvettem és nem bántam meg! Sőt, nem is megyek már sehova nélküle. Én smink alá is szoktam rakni mert szépen puhítja a bőrömet és a végén is mert szépen összemossa a sminket ..."

Illetve az azóta írt vélemények is mind öt csillagosak:

"...Én akkor használom, amikor kicsit szárazabb az arcom, de már kisminkeltem magamat, és kellene valami, ami utólag hidratálja a bőrömet. Ezt tökéletesen teljesíti, ahogyan a smink "porosságát" is elveszi, természetesebb lesz tőle a végeredmény, valahogy összemossa, egységesíti a sminket..."

" ...nem tudnék meglenni nélküle. Nagyon szépen elveszi a smink porosságát, felfrissíti és hidratálja a bőrt..."

"Tudnék nélküle élni, de nem fogok... "

"Imádom! Sokadik flakon. Nekem fixálja a sminket és egységesíti is. Szeretem az illatát, jó a szórófej se nem sok se nem kevés. Túlarazott! Így van! Akkor is szeretem. Gyorsan fogy nagggyon gyorsan! Akkor is szeretem"

Az összes között (az enyémen kivül) csak néhány olyan értékelést találtam, mely felhozza az ár/érték arányt :

 "...Utána pedig sminkfixáóval fixálom, mert ha ebből fújok, max a porosságot csökkenti, de tartósabb nem lesz a smink. Szerencse, hogy csak az utazó méretet vettem meg belőle. Elhasználom, de nem veszem újra..."

"...Oltári nagy lehúzás ez a termék! A Mac cég javára legyen mondva, hogy nekem vásárlásnál direkt felhívták rá a figyelmemet, hogy ez nem fixáló hanem egy gyógynövényes permet. Aranyáron. Pici kiszerelést vettem meg belőle igazából kiváncsiságból, hogy mi ez a nagy hype körülötte. Elfújtam és nem lettem okosabb. Most sem értem. Szerintem semmit nem tud. Bármely natúrkozmetikumos cég tonikja jobb ennél. Pl. a Colo C vitaminos tonikja 100 ml 1.990 Ft, magasan veri ezt, úgyhogy a rosseb vegyen még egyszer ebből 30 ml-t 3.600 Ft-ért!..."

Én kitartok amellet, hogy a bőr előkészítésére és a porosság levételére 6.000.- Ft-ért luxus megvenni egy terméket, de a több száz rajongó bejegyzés azt bizonyítja, hogy sokan nagyon szeretik, használják és nem gond nekik az ára. Az biztos hogy amit vállal (bár az nem olyan sok), azt tökéletesen teljesíti :)

Itt is megtalálsz:

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

vissza

Hozzászólások