Nappali, natúr smink lépésről lépésre

2015.10.26.

Milyen a jó nappali smink? Olyan smink, ami néhány termékkel, rövid idő alatt elkészíthető. Kiemeli, ami szép és elrejti a hibákat, mindeközben olyan mintha nem is viselnénk sminket.
Nézzük lépésről lépésre, hogy készül egy natúr smink!


Milyen a jó nappali smink?

Gyorsan elkészíthető (max 10 perc)

Kevés termék és eszköz kell hozzá

Természetes hatást ad

Olyan termékeket kellenek hozzá, melyek egész nap tartanak, mégis jó érzés őket viselni

A termékek védik a bőrt

A korrektor, alapozó tartalmaz fényvédőt

És most nézzük, hogy készül a nappal, natúr smink lépésről lépésre!

Itt vagyok én smink nélkül:

1. Tegyél korrektort  szem köré, ill. még azokra a területekre, ahol bőrhibákat szeretnél eltüntetni. Én mindig teszek az orrtőhöz és az áll köré, hogy egységesebb legyen a bőrkép. Korekktorozás tippeket ebben a cikkben osztottam meg: 12 korrektor trükk, amit minden nőnek ismernie kéne

Ezt megteheted képzzel vagy ecsettel is.

2. Tegyél korrektort a szemhéjadra. A nem túl krémes korrektorokat használhatod bázisnak is, de ha nem teszel rá szemfestéket, akkor is egységes alapot ad. Sokkal látványosabb hatást érhetünk így el a szempillaspirállal.

3. Alapozd le az arcod! Mindennapi használatra a legjobb színezett hidratálót, BB vagy CC krémet használni. Legszebb hatást ecset használatával érhetsz el, de kézzel is felteheted. Az alapozás alpajairól itt írtam: Minden, amit az alapozásról tudni kell

Íme én alapozás után:

4. Tegyél fel pirosítót vagy bronzert, hogy frisseséget és színt adj az arcnak!

5. Használj szempillaspirált, hogy hangsúlyt adj a pilláknak!

6. Ha szükséges korrigálni a szemöldököd vonalát használ szemöldök terméket! Ez lehet por vagy gél (ezeket vágott ecsettel tudod használni), lehet spirál alakú szemöldök termék (ezzel a szálakat is át tudod színezni) vagy lehet szemöldök ceruza. Hétköznapra talán ez a legegyszerűbb megoldás. Ha szép ívű és sűrű a szemöldököd ezt a lépést nyugodtan kihagyhatod. A szemöldök formázásról itt írtam: A szép szemöldök titka

7. Használj természetes hatású szájfényt, rúzst vagy színezett ajakápolót! Én az utóbbit kedvelem, mert nemcsak színt ad hanem ápol is.

Én ehhez az 5 perces, 7 lépéshez sminkhez ragaszkodom minden nap, mert egyszerűen másképp érzem magam a bőrömben.

Itt vagyok én az öt perces sminkkel:

Ezeket a termékeket használtam:

Mac mineralize korrektor NW30, Mac Tinted Moisturizer (színezett hidratáló), Mac Warm soul pirosító, Mac Petting Pink színezett ajakápoló, Mac Lingering szemöldök ceruza, Mac False Lashes szempillaspirál. Ecsetek : Mac #168 pirosító ecset, Mac #188 alapozó ecset, Estée Lauder blending brush (ez egy szemecset, de nyugodtan használhatod korrektorhoz is)

Van még egy kis időd?

Egészítsd ki a sminket!

8. Tegyél natúr szemfestéket a szemhéjadra!

9. Használj természetes barna színt a mélyítő vonal kiemeléséhez!

Nekem a nagy kedvencem erre a célra a Mac Wedge szemhéjfestéke, mellyel nem lehet tévedni. A mélyítő vonal kiemeléséhez feltétlenül szükséged lesz egy jó minőségű satírozó ecsetre. Néhány szemfestés tippet ebben a cikkben osztottam meg:3 apró trükk a gyönyörű szemfestéshez

10.  A szem külső sarkait hangsúlyozd szemceruzával! Tehát nem szükséges körbe keretezni a szemet, elég a külső sarkoknál vonalat húzni, a szempillatőhöz egész közel, majd ezt a vonalat elsatírozni.

Tehát a szem kiemelésére elég két szín és egy szemceruza.

A 10 perces smink végeredménye:

És íme az átváltozás folyamata, ami nem is igazi átváltozás, hiszen nem is az a cél. Inkább csak anni, hogy a tükörbe nézve legjobb formánkat lássuk nap, mint nap!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...:) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások