Smink: Klasszikus cicaszemek lépésről lépésre

2020.05.19.

Elkészítettem egy klasszikus cicaszem sminket, ami technikailag a nehezebben elkészíthető sminkek közé tartozik, viszont nem igényel sok terméket. Ebben a cikkben lépésről lépésre írom le hogyan készült.

A klasszikus cicaszem legfontosabb része, hogy a formája tökéletes legyen. Viszont ez a smink is (mint mindegyik) igényli a tökéletes alapot és egy erősebb korrektort, mert magát a szemsminket is ezzel tökéletesítjük.

Arc:

Teljes fedésű alapozást szerettem volna, ezért az Estée Lauder Double Wear alapozóját és a Catrice Liquid Camouflage korrektorát használtam. Arccsonton bronzosítottam (MAC Refined Golden), pirosítónak a Mac Cream Color Base termékét használtam. Ez nem egy nagyon népszerű termék, de én nagyon szeretem és bemutatókon is sokat használják, mert multifunkcionális (hivatalosan is használható arcra, szemre és szájra). Én pirosító helyett használtam és a szemre is ez került alapnak.

Az Estée Lauder Double Wear alapozóról itt írtam részletesen: Ez a legjobb alapozó? Kipróbáltam az Estée Lauder Double Weart

A Catrice korrektorról pedig itt: Kipróbáltam a legnépszerűbb alapozót és korrektort

Szem:

A leghosszabb időt ennél a sminknél a szem elkészítése jelenti. Abból a szempontból egyszerű, hogy nincs külön árnyékolás a szemen, csak egy alap, ami egy világosabb szín kell, hogy legyen (nekem ez volt a Mac Cream Color Base).

A fekete cicaszemhez a következőkre van szükség: egy jó minőségű, satírozható, vízvonalba is használható fekete szemceruzára, egy matt fekete szemhéjpúderre, egy szempillaspirálra és egy műszempillára ragasztóval (ez is az a típusú smink, ami igényli a műszempillát). 

Én a következő lépésekben készítettem el:

1. Behúztam a vízvonalba a fekete ceruzát, alul és felül is. Felül kezdetben nem egyszerű a szempilla alá, belülre vonalat húzni, de be lehet gyakorolni. Ez a lépés már összehúzza, cicássá teszi a szemet. Én az Estée lauder StayInPlace fekete szemceruzáját használtam.

2. Alul a külső szemzugnál kis részen vonalat húztam majd elsatíroztam. A satírozás egy vékonyabb ecsettel készítettem, hogy valamennyire kontúros maradjon a vonal.

3. A felső részen fekete szemhéjporral dolgoztam, de ha valakinek könnyebb lehet ceruzával is. Megrajzoltam a cicavonalat. Az alsó vonalat folytattam kifelé tovább.  Én a Mac Carbon matt fekete szemhéjpúderét használtam.

Majd megrajzoltam a farkincát, amit visszafele a mélyítőn is berajzoltam. Ez az egész sminknek a legnehezebb része. A mélyítő vonalat én úgy szoktam berajzolni, hogy szembe a tükörbe nézek, nem emelem fel a fejet, nem húzom ki a szemhéjam, mert akkor valószínűleg a vonal máshova kerül, mint ahova szeretném. (Lehet, hogy ez picit bonyolultan hangzik, de sajnos másképp nem tudtam leírni, talán a rajzok segítenek:) A mélyítő feletti vonal egész vékony.

4. Mikor megvan a forma, kitöltöttem a farkinca részt és elkezdtem befelé satírozni a szemhéjra, kb. a  feléig.

5. Én azt szoktam mondani, hogy a füstös szemsminkhez a legfontosabb termék egy jó korrektor. Ahhoz hogy ennyire élesek és pontosak legyenek a vonalak, azt a korrektorral tudjuk megadni. Egy tiszta kisebb (lehetőleg lapos) ecsettel tudjuk megadni a kontúrokat kívülről (ezt nevezik negatív kontúrnak, használják tusvonal vagy szájkontúr élesítéséhez, pontosításáshoz, de határozott szemöldök kialakításához is). Erre nem minden korrektor alkalmas, én mindig egyet használok (és ahogy sminkvideókban látom mások is), a MAC Prolongwear korrektorát (nekem NC20 van, általában kevés NC-s terméket használok a MAc-től, de ezt a színt nagyon szeretem). Egy erős fedésű, nagyon tarós, bepúderesedő korretor. Szemhéjalapnak is tökéletes (sokszor lehet látni videókban, amikor elválasztott mélyítő esetén, a mélyítő vonal festése után valami krémes, világosat tesznek a szemhéjra majd arra teszik a többi festéket, na ez is az a korrektor...)

6. Szempillaspirállal (Maybelline Great lash) és Ardell műszempillával fejeztem be a szemsminket.

Erről a szempillaspirálról itt írtam véleményt: Maybelline Great Lash szempillaspirál

7. Szemöldökre a Catrice brow settet használtam. 

Erről a termékről itt írtam: Catrice Eyebrow set, szemöldök ápoló készlet

Száj

Egy krémes rózsaszín színt képzeltem el, ehhez az Estée Lauder Envy

rúzst használtam.

Ez a smink, lehet, hogy nem fog sikerülni elsőre, de szerintem érdemes kísérletezni vele, elsősorban alkalomra vagy buliba. Itt fontos, hogy valóban jó minőségű termékekkel dolgozzunk. Lehet a smink egyes részeit külön is próbálgatni: csak a vízvonalakba húzni vonalat (egy sima szemsminknek is teljesen más hatása lesz),  vagy a szem külső sarkába fekete szemhéjport tenni, hogy mélyítse a tekintetet. 

A blogon még ezeket a sminkleírásokat találod:

Natúr smink lépésről lépésre

Füstös szem lépésről lépésre

Tusvonal és vörös rúzs lépésről lépésre

Tavaszi smink: Rózsaszín ajkak

Tavaszi smink: BB krém és highlight

Zöld szemfestés tusvonallal

Az összes 2020-ban készített sminkemből videót is összeállítottam (amiben ez a smink is megtalálható)

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)


vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG