Smink lépésről lépésre: Zöld szemek tusvonallal

2020.05.15.

Ritkán készítek színes szemfestéseket magamnak. Most viszont beszereztem a Revolution Alexis Stone palettáját, amiben csak élénk, matt színek vannak. Úgyhogy itt volt az alkalom, hogy kitörjek a komfortzónámból...Elsőként a zöldeket próbáltam ki...

A Revolution Alexis Stone palettáját elsősorban azért vettem meg, hogy látványos fantázia sminkekt készítsek vele, de kíváncsi voltam, hogy be tudom-e vonni a hétköznapi sminkelésbe. Nekem nagyon tetszett a végeredmény...

Arc

Natúr matt, makulátlan bőrképet szerettem volna, ezért az Estée Lauder Double Wear alapozót (2C2) és a Mac prolongwear (NC20) korrektorát használtam. Mivel száraz a bőröm és ezek a termékek minimálisan szárítanak, ezért előkészítettem a Mac Fix+ sprayvel. Sokan úgy használják ezt a sprayt, mint egy sminkfixálót, de hivatalosan ez egy hidratáló termék, amit smink alá, de akár smink felé is lehet fújni. Én a smink előtt használtam, ezáltal vékonyabban tudtam eloszlatni az alapozót, ami így természetesebb hatást kelt. Ha napközben úgy érzem, hogy húzódik a bőröm, akkor is ezzel szoktam átfújni, érzetre is jobb lesz, illetve is (ezt nem tudom másképp írni) rugalmasabb, nem lesz olyan hatása, mintha kötne rá az arcra. Én erre az alapozóra magamnak már nem használok púdert, a természetesebb hatás érdekében. Pirosítónak a Mac Mineralize Dainty ásványi pirosítóját használtam. Ez egy halvány, rózsaszín szín, aminek van egy természetes fénye. Mostanában kezd újra divat lenni a kontúrozás nélküli pirosítás, ami kevésbé karakteres, kicsit babásabb hatást ad. Én is így használtam a pirosítót. Mivel a szem elég karakteres, az arc és a szájfestést "lágyabbra" készítettem.

Szemek

Bázisnak a Mac P+P t használtam24-hour extend eye base termékét használtam. Régebben Mac Paint Potot használtam, de ott gyakran előfordult, hogy beszáradt még mielőtt elhasználtam volna. Mikor megjelent ez a szemhéjbázis, akkor elhatároztam, hogy kipróbálom. Ez egy kicsit folyékonyabb, nagyon könnyen kenhető, kicsit csúszós anyag, amibe nagyon jól beletapadnak a szemhéjfestékek és valóban egész nap a helyén tartja őket.

A szemhéj mozgó részére az Alexis Stone paletta legvilágosabb zöldje került, egy tömör (Mac #239) ecsettel. Az árnyékoláshoz viszont nagyon laza ecsetet használtam, mert nem szerettem volna ha nagyon intenzívek a színek. A külső sarkokba a legsötétebb kék, a mélyítőbe a legsötétebb lila színt használtam. Ilyenkor érdemes egész kevés anyagot felvenni és nem erősen rányomni. Ezzel a palettával nagyon könnyű dolgozni, egyáltalán nem lesz foltos (az élénk matt színeknél ez gyakori), könnyen satírozható és nekem nem is porolt. Ráadásul egész nap ugyanilyen maradt. A lila (ami így szemen nem tűnik így nagyon intenzívnek) sokkal jobban kiemeli a zöldet, mintha egy hagyományos barnát használtam volna. Nekem ebből a pallettából egyvalami hiányzik nagyon: egy matt fehér...A belső szemzugba és a szemöldök alá ezért a Mac Mylar szemhéjfestékét használtam.

Tusvonalnak a L'oreal Paris Gel Intenza géles linerét használtam, Mac #266 ecsettel. Ez egy vastagabb, cicásabb tusvonal.

Szerettem volna, ha a hangsúly a szem felső részén marad és az egész szemsminknek friss hatása legyen, ezért a vízvonalba fehér szemceruzával húztam vonalat (nekem fehér ceruzából egyetlenegy vált be, ami sokáig tartja magát és nem lehet könnyen kikönnyezni, ez a MAc eye Kohl Fasinating árnyalata). Ha feketét használtam volna, akkor drámaibb, cicás hatást értem volna el, ami inkább egy esti, alkalmi sminkhez illene. 

Mivel tudtam, hogy fogok tenni műszempillát, ezért természetes pillákat festettem a Maybelline Grat lash spirállal. Nekem néha érzékeny a szemem és tudom, hogy ez biztos nem fogja irritálni. Én általában Ardell pillákat szoktam használni műszempillának, de volt otthon egy Mac pilla és gondoltam, most felteszem ezt. Ez a #7 számozású pilla, ami a dobozban nagyon drámainak néz ki, viszont feltéve, amikor a saját pillával együtt van, nagyon szép alkalmi, de nem természetellenes hatása van. Mostanában megszerettem az Ardellnek ezt az ecsetes átlátszó ragasztóját, ezért ezt használtam.

Ez lett a végeredmény:

Száj

Ha világos, pasztell rúzst szeretnék, akkor általában a Mac Angel rúzst választom. Ez a fotókon is nagyon jól mutat. Ennél a sminknél szerettem volna, ha nem lesz túl rózsaszínes, ezért egy barackos szájkontúr ceruzával dolgoztam alá (Mac hagyományos, hegyezős szájkontúr: Boldy Bare). Az Angel egy frost textúrájú rúzs, ezért nem feltétlenül kell rá szájfény, mert van egy szép természetes fénye. Annyi amennyit a képeken is látni.

Az összes 2020-ban készített sminkemből videó is készült (amiben ez a smink is benne van:)

A sminkhez használt termékekről itt írtam:

Estée Lauder Double Wear alapozó

Mac Fix+

Maybelline Great lash szempillaspirál

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek... ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG