Spórolós tippek sminkfüggőknek

2018.04.05.

Mindenen lehet spórolni. A sminken is. Íme néhány tipp :)

És akkor a spórolós tippek:


1. Ha már nem tetszik egy rúzs színe, érdemes kisérletezgetni vele egy kicsit. Másik rúzzsal rétegezve, nagyon halványan feltéve lehet, hogy tökéletes lesz. Szájkontúr ceruzával vagy szájfénnyel is változtathatjuk a rúzs színét is textúráját. Így a már nem használt rúzs új értelmet nyerhet.

2.  A legtöbb beszáradt szempillaspirált meleg vízbe téve még használhatóvá lehet tenni. Egyszerűen egy bögre meleg vízbe téve, a tubusnak azzal a felével, ahol a festék van. (magába a tusba ne menjen víz, csak kívülről érje a spirált)

3. Védd a környezetet és spórolj!

A MAC és a Lush programjai környezetvédelmi célokat szolgálnak, de közben mi is jól járunk. UPDATE 2020: egyre több márkánál van lehetőség az kiürült termék csomagolások visszaváltására

Mac - 6 db üres terméket (nem a papírdobozt, hanem magát a kiürült terméket) kell visszavinni és egy normál méretű MAC rúzs jár érte cserébe. Legjobb alkalom egy Ruby Woo vagy Velvet Teddy beszerzésére.

Ezekre a rúzsokra pl. így tettem szert:

Lush- A fekete, kiürült tégelyekből kell visszavinni 5 darabot és egy arcpakolás jár cserébe. A tégelyeket újrahasznosítják.

Külföldön a Kiehls-nek is van hasonló akciója. Sajnos itthon nem találtam róla információt, ha megtudok valamit szólok :)

4. Néhány terméket készíts el magad!

Én is több tippet megosztottam már ezen az oldalon azok közül, amik nekem beváltak. Almaecet hajöblítésre olvasd el itt vagy kókuszolaj a testápolás részeként. Ez nem azt jelenti, hogy mindent le kell cserélni, de érdemes egy két receptet kipróbálni, van olyan jó, mint a bolti. Ezt húsz éves kozmetikai cégeknél eltöltött év után mondom, úgy hogy sok luxusmárkát is próbáltam már. És szinte mindegyik házikence olcsóbb, mintha boltban vennéd.

Itt pl: testradír kockákat készítettem:

Ezekről a házi szépítőszerekről írtam a blogon:

Ajakradír 3 összetevőből

Kókuszolaj- Hogyan használom?

Teafaolaj receptek

Szódabikarbóna- Hogyan használom?

Almaecet- Hogyan használom?

Tisztító lemosóradír házilag- zsíros bőrre

Az ajakradír receptnek a videó változata is elkészült a Topsmink Youtube csatornájára:

5.  Ez nem csak a kozmetikai boltokra igaz, de általában üzletekben a legdrágább termékeket teszik szemmagasságba. Mindig érdemes körülnézni az alsó és felső polcokon is :)

6. Hasznosítsd a kiürült szempillaspirál keféjét! 

Természetesen a szempillafestéket el kell róla távolítani. A legegyszerűbb meleg vízben áztatni, majd kis samponnal kimosni és megszárítani.

pl. Szempilla és szemöldök átfésülésére. Erre lehet venni külön ilyen fejű ecsetet, de a régi szempillaspirálkefe is tökéletesen helyettesíti.

Ha nagyon szeretted egy spirál keféjét, de magával az anyaggal nem voltál megelégedve érdemes eltenni. Lehet, hogy másik típusú spirállal még használható lesz. 

Ez elég vicces de ez a kefe (megtisztítva) remek apró tárgyak (pl: ékszerek, gyöngyök) tisztítására. De volt olyan vendégem, akinek a férje a lefolyó és csapok tisztogatására használta.

7. Használj az alapozó felviteléhez ecsetet!

A szivacs a folyékony alapozókból sokat beszív. Ha szivaccsal használod hamarabb elfogy. A szivacs igazán csak kompakt, nagyon krémes alapozókhoz jól.

Az alapozóecsetek típusairól és használatáról itt írtam.

8. Netes vásárlásnál csapj le a mintákra!

Sokszor adnak ajándék mintákat netes vagy bolti vásárláshoz, ezeket érdemes figyelni és kihasználni. A kuponokat is érdemes figyelni.

9. Vedd meg, ami másnak nem vált be!

Erre a legjobb a krémmánia oldala. Itt sokkal olcsóbban meg lehet venni olyan termékeket ami másnak nem vált be vagy pl. nem volt jó a szín.

10. Használd a kuponokat!

Dm és Rossmann kártya a leggyakoribbak, de több márkának (pl: Yves Rocher, The Body Shop) is vannak hasonló gyűjtögetős akciói. Tényleg lehet vele spórolni. Én volt, hogy elfelejtettem használni és nem kerültek rá a pontok, de most már jobban figyelek :)

Külföldi Beauty Vlogereknél a Youtube-on gyakori, hogy online kódokat adnak meg bizonyos márkákhoz (a videó leírás részében) Aki szokott külföldről online rendelni, annak néha érdemes ránézni. 

11. Használd el az utolsó cseppet is!

A műanyag tubusos termékeket érdemes szétvágni. Ezt sokan szokták és sokáig nem. Megdöbbentő, hogy még mennyi van a termékből a tubusban, ami hagyományos úton nem jön ki. 

12. Számolgass!

Ha egy termékből van több méret, érdemes átszámolni melyik éri meg jobban. Az is elég gyakran előfordul, hogy a kisebb kiszerelés tulajdonképpen jobb árban van, mint a nagy és inkább érdemes abból többet venni.

13. A törött szemhéjfestéket, pirosítót ne dobd ki, javítsd meg!

Hogy lépésről lépésre hogyan kell, azt itt olvashatod el.

14. Vágd ketté a sminkszivacsot!

A sminkszivacsok elég nagyok és nem lehet őket hatékonyan tisztítani. Érdemes legalább félbe vágni őket (még így is jó a méretűek) és egy csomag sokkal tovább tart.

Jó sminkelést és jó spórolást!


Kedvenc drogériás, olcsóbb árkategóriájú termékeimet ebben a videóban gyűjtöttem egy csokorba:



Hasonló cikkek a blogon:

Zero Waste szépségápolás / Hogy cseréld le a termékeidet, hogy ne termelj szemetet?

5 termék, amit nem használsz a mindennapi sminkhez pedig lehet, hogy kellene

Meddig jók a sminktermékek?

3 termék, amit feltétlenül szerezz be, ha itt a hideg


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)


vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG