Szempillaspirál kisokos /Melyik mire jó+ kedvenceim

2020.07.13.

Szempillaspirál sokféle van: hagyományos kefés, szilikon sörtéjű, hajlított fejű...De melyik mire jó és kinek melyiket érdemes használni. Erre válaszolok ebben a cikkben + minden típusból bemutatom a kedvencemet is.

Az hogy milyenek lesz a szempilla spirálozás végeredménye az három dologtól függ: milyen a szempillaspirál keféje, milyen az anyag, ami benne van (mennyire fekete, lakk fényű vagy matt) és a technika ahogy festjük a szempillákat ( én a blogon már többször leírtam, hogy azt a típusú spirálozást szeretem, amikor z alakban mozgatva a kefét, egészen a tövektől alaposan befestjük a pillákat).

Ebben a cikkben elsősorban a kefe típusokról lesz szó és arról, hogy melyikkel milyen hatást érhetünk el. 

Anyagát tekintve a szempillaspirál lehet hagyományos "szőrös" keféjű (ezek szintetikus szálacskák) és szilikonos fejű is, ami fésűhöz hasonlít. Attól függően, hogy milyen formájú a szempillaspirál feje, mennyire sűrűn vannak a sörték, a következő típusokat különböztethetjük meg.

Dúsító spirálok

Ebben az esetben a sörték sűrűn helyezkednek el. Általában a bozontosabb vagy nagyon sűrű szilikonfejű spirálokkal lehet elérni ezt a hatást. Sok anyagot visz fel, aminek köszönhetően igazán dúsnak tűnnek a pillák. Vannak köztük extrém nagy fejjel rendelkező tÍpusok is , melyekkel szinte műszempilla hatást érhetünk el. 

Kedvenceim: 

Maybelline Collossal the volume expressz

Ez is egy hagyományos keféjű spirál. Nagyon szépen sűrít, de közben nem tapasztja össze a pillákat én nagyon szeretem a végeredményt, amit ad.

 Az Essence Lash Princess spirálja méltán  nagyon népszerű. Tulajdonképpen ez egy univerzális spirál, dúsít és a keskeny, hosszú kefének köszönhetően hosszít is, mert szépen végig lehet húzni a pillák teljes hosszán. Én hétköznapokra sokszor használom.

Ebben a sminkes videómban is a Lash Pricess spirált használtam a Topsminkblog Youtube csatornáján:



A nagyfejű spirálok közül két kedvencem is van. Ezeknek a spiráloknak általában a tégelye is nagyobb, mert a nagy kefe miatt egyszerre sok anyagot vesznek fel. Ezekkel a spirálokkal akkor érdemes kísérletezni, amikor már van gyakorlatunk a szempillaspirálok használatával kapcsolatban. Mivel sok anyag van a kefén, ezzel tudjuk magunkat összekenni, ha nem vagyunk elég gyakorlottak. Viszont, ha jól bánunk velük, akkor valóban látványos lehet a végeredmény.

AVON Superschock szempillaspirál

Emlékszem, amikor több mint tíz éve megjelent a piacon ez a spirál és először használtam, akkor az igazi wow érzés fogott el. Még soha nem láttam annyira látványosnak a pilláimat. Ma már sok hasonló spirál kapható, de még mindig gyakran nyúlok az AVON termékéhez.

Essence I LOVE Extreme

Ez is nagy tégelyű, nagy keféjű spirál. Az Essence-nek ár/ érték arányban nagyon jó spiráljai vannak én ezt a típust is nagyon szeretem.

Ebben a sminkes videóban is ezt a spirált használtam a Topsminkblog Youtube csatornáján:


Hosszabbító spirálok

Ezek általában vékonyabb, de hosszabb fejű spirálok. A sörték ritkábban helyezkednek el, ezért szépen szétválasztják a pillákat. Gyakran a sörték is keményebbek, vagy szilikonos kefék ezért szépen végig lehet húzni a pillák teljes hosszán Ez a típusú spirál szépen külön álló, hosszú pillákat eredményez.

Kedvencem: Maybelline Great Lash

Ez egy alapvetően megosztó spirál: Van aki nagyon szereti, van aki nagyon nem. Nekem az egyik kedvencem. Alapvetően természetes pillákat lehet vele készíteni, ezért akinek alapból sötét, sűrű pillái vannak ott nem lesz nagy változás. De például nekem, akinek nagyrészt őszek már a pilláim és kimondottan természetes hatást szeretnék nagyon bevált. 

Göndörítő spirálok

Ezeknek legtöbbször speciális kialakítású, hajlított keféjük van, ezért emelik is a pillákat. Akinek egyenesebb a pillája érdemes ebből a típusból választani.

Kedvencem: Maybelline Lash Sensational

Ezt a spirált külföldi blogokon sokszor kiáltották ki. Szerintem ennek elsősorban az az oka, hogy univerzális spirál. Hajlított, szilikon feje van. Amellett, hogy emeli a pillákat, dúsítja és hosszabítja is őket. A képeken látszik, hogy ez a adja a leglátványosabb hatást, nem hiába választották sokan a legjobb spirálnak:)

Vízálló spirálok

A vízálló szempillaspirál nagyon praktikus termék. Ma már úgy készítik a vízálló spirálokat, hogy a legtöbbjük valóban vízálló. Volt olyan, amiben úsztam is... Mindennapi használatra nem szokták ajánlani, mert száríthatja a pillákat, de nyaralásnál, bulikban vagy esküvőn nagyon jól jöhet. A legtöbb népszerű spirálnak van vízálló változata is. Mivel én elsősorban alkalmakra szoktam használni én az Essence I Love Extreme-nek a vízálló változatát tartom otthon. Ebben ugyan úszni nem úsztam (még), de eddig sosem hagyott cserben... A Maybelline Lash Sensationalból és a Collossal Expressből is van vízálló...

Spirálok érzékeny szemekre

Vannak akiknek nagyon érzékeny a szemük, annyira, hogy a hagyományos spiráloktól, bevörösödhet, begyulladhat. Nekik készülnek a hipoallergén spirálok, mely biztonsággal használhatók érzékeny szemre (is)

Engem szerencsére nem érint ez a probléma, de azok közül a spirálok közül, amikről írtam a Maybelline Lash Sensational (a vízálló változat is) és a Maybelline Great Lash is hippoallergének, ezért biztonsággal használhatóak érzékeny szemre is.

Ezekről a szempilla spirálokról írtam részletes véleményt a blogon:

Clinique High Impact

AVON Supershock Volume mascara

Lovely Curling Pump Up

Maybelline Great Lash Mascara

Maybelline Lash Sensational Mascara

Maybelline the Colossal Volume Express

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások