Szép sminkek - Nagy Gatsby smink kimonóhoz

2016.02.16.

Alexandra Farrow kimonókat készít. Nem gésáknak, hanem nekünk. Én személy szerint teljesen beleszerettem ezekbe a gyönyörű darabokba. Legújabb kollekcióját fotózták a múlt héten, amelyhez én készíthettem a sminkeket. De milyen legyen a make up egy ilyen fotózáshoz?

Alexandrának határozott elképzelése volt a modell megjelenéséről, a 20-as 30-as évek stílusában képzelte el, mind a sminket, mind a frizurát.

Inspirációnak ezt a kis montázst kaptam:

De mi jellemzi ennek az időszaknak a sminkjeit?

Bőr: Makulátlan, szinte hófehér,natúr matt,  tökéletes bőrkép. Arccsontok erőteljes kiemelése.

Szem: Ha eredetileg az adott korból nézünk képeket, akkor a szem közel nem annyira hangsúlyos, mint ezeken a fotókon. Inkább a hangsúlyosan elválasztott mélyítő vonal a jellemző. Mi viszont modern formában szerettük volna megjeleníteni ezt a kort, ezért a feketén keretezett, de a mozgórészen nem túllépő szemfestést választottuk.

A hangsúlyos, szépen megrajzolt, de nem túl vastag szemöldök fontos eleme ennek a megjelenésnek.

Ajkak: Ha választanom kell, milyen típusú ez a smink, akkor azt válaszolnám szájhangsúlyos. Bordós vörös, kicsit a természetes formáján túlrajzolt, "csücsöri" száj.

A modellünk Veronika volt, ő smink nélkül így fest: 

Gyönyörű, klasszikus arca miatt tökéletes modell volt ehhez a fotózáshoz.

És hogy lett belőle húszas évekbeli díva?

A szemfestésnél könnyű dolgom volt. Mivel nagy szemei vannak, bátran festhettem feketével (mivel a fekete szín optikailag kicsinyít), de kizárólag a mozgó részen. Mivel ilyenkor a szemhéj többi részére nem kerül festék, a végeredmény a sötét szín ellenére is elegáns marad. A vízvonalat fekete ceruzával hangsúlyoztam. Veronikának gyönyörű, ívelt, sűrű szempillái voltak, ezért elég volt szempillaspirált használnom, nem volt szükség műszempillára. Mivel a szemöldöke nem sűrű és hangsúlyos, szemhéjporral kedvemre rajzolhattam gyönyörű ívelt szemöldököt.

A bőr tökéletesítésére kicsit világosabb alapozót választottam, mint a természetes bőrszín, az arccsontokat bronzosítóval hangsúlyoztam.

A tökéletes ajakformáért már kicsit jobban meg kellett dolgoznom. Mivel Veronika felső ajka egész vékony, ezért szájkontúr ceruzával a természetes kontúr felett kellett rajzolnom. A nem túl sötét, vörös rúzs alá a Mac nightmoth ajakkontúr ceruzája került a száj teljes felületére. A végeredmény egy gyönyörű vöröses- bordó szín lett, melyet szájfénnyel tettem még látványosabbá.

A frizura lágyan leomló, lazán feltűzött hullámokból állt, mely tökéletesen kiegészítette ezt sminket.

És, hogy miért írtam mindezt le? Mert, ha szeretsz kísérletezni a sminkeddel, ezt a látványos, de mégis elegáns megjelenést egyszer feltétlenül ki kell próbálnod!



Foto: Stefler Marton
Modell: Banos Veronika
Ruhak:Alexandra Farrow

Több képet a fotózásról a galériában itt találsz!

Még ezekben a témakörökben találsz smink inspirácókat a blogon:

Fesztivál smink ötletek

Tavaszi smink inspiráció

Őszi smink inspirációk

Smink inspiráció: Jégkirálynő smink

Így készült Eszter sminkje

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások