Tartson a sminked egész nap! - Tippek, trükkök

2018.03.14.

Minden nő rémálma, amikor napközben belenéz a tükörbe és a reggeli sminkből már szinte semmi sem látszik (pl: "eltűnt" a pirosító) vagy ha látszik is valami az sem jó helyen van (lásd: elfolyt szempillaspirál).
Ebben a cikkben azokról a trükkökről írok, melyekkel tartósabb lesz a smink.

Akkor nézzük szépen, sorban:

Arc:


Alapozás:

-Megfelelő előkészítés. A rendszeresen radírozott, szépen rendben tartott bőrön minden szebben mutat. A smink előtti hidratálás is nagyon fontos, de a zsíros krémeket érdemes kerülni, mert csúszhat rajta az alapozó. A géles állagú vagy könnyű krémek általában jobban működnek együtt az arcsminkekkel.

-Minél több a réteg, annál biztosabb az alapozás. Korrektor+alapozó+púder biztos, hogy tovább tart, mint magában egy BB krém. A problémás területeket érdemes plusz korrektor réteggel lefedni.

Az alapozásról nagyon részletesen itt írtam: Minden, amit tudni kell az alapozásról

Két nagyon népszerű tartós alapozót (Mac Fix Fluid vs. Estée Lauder Double wear) ebben a cikkben hasonlítottam össze: Melyik a legjobb tartós alapozó?



-Púder. Célja a mattosítás és a smink tartósóbbá tétele. A púder beletapad az alapozóba és a helyén tartja az anyagot. A korrektort is érdemes fixálni a szem alatt púderrel. A porpúdereket nehezebb használni, mint a préselteket, de kevésbé maszkos hatásúak egy nagy ecsettel feltéve és szebben terülnek.

-Pirosító. Itt nagyon fontos a minőség. Ha a pirosító eltűnik néhány óra múlva az arcról, akkor érdemes kipróbálni másikat. minőségi termékek tartósabbak és kiadósabbak is. Én azt gondolom, hogy a pirosító az egyik olyan termék, ahol érdemes beruházni, mert sokáig és gyakran fogjuk használni.

Szem:


-A szemhéjfestést szemhéjalapozóval lehet tartósabbá tenni. Ezek általában krémes termékek és legtöbbjüket magában is lehet használni. Ez azért nagyon jó, mert ha rohanunk, akkor csak gyorsan felkenjünk (akár ujjbeggyel) a szemhéjra, majd egy szempillaspirál is mehetünk is. Nekem beváltak MAC eyeshadow base (fekete tubusban), Maybelline color tattoo, Mac Paints (én jobban szeretem, mint a paint potot), Urban Decay eyeshadow primer és nagyon jó a Milani is, de sajnos itthon már nem kapható

Zsíros szemhéjra semmikép ne dolgozzunk, itassuk le vagy kis púderrel vagy nem krémes korrektorral dolgozzunk alá a szemhéjfestéknek.

Itt korrektorral készítettem elő  szemhéjat:

A szemceruzánál is gyakori hiba, hogy szemkrém után kenik fel, ezért a ceruza egy idő után el fog "mászni". A szemceruzánál is elő kell készíteni a felületet, hogy ne legyen zsíros. Nagyon krémes korrektoron sem működnek jól a szemceruzák.

A szemfestéshez gyors tippeket ebben a cikkben adtam: 3 apró trükk a szemsminkhez

-Szemillaspirál. A vízálló spirálok tartósabbak, viszont mindennapi használatuk száríthatja a pillákat. A nem vízálló spirálok között is vannak nagyon tartósak. Egy aránylag újabb típus, amit meleg vízzel lehet lemosni, ezért a könnyezést bírja, de nem kell hozzá speciális lemosó. (Ilyen pl: a Clinique High Impact vagy a Mac extended play)

A tökéletes szempillafestés trükkjeiről itt írtam

Szájfestés:


- Itt is érvényes a szabály, minél több a réteg, annál tartósabb. Szájkontúr ceruzával alá satírozni a teljes szájfelületet, majd a rúzs és végül a szájfény sokkal tovább fog tartani, mint magában a rúzs.

A tökéletes szájfestést lépésről lépésre itt mutattam be

A folyékony extra tartós rúzsok is nagyon jó megoldások, de itt is előfordulhat szárító hatás. Főleg hogy ezek alá a termékek alá nem szabad nagyon hidratálni, mert akkor nem tapad meg és pont a tartóssága csökken.

-Sminkfixáló - És ha mindezzel megvagyunk, akkor egy sminkfixálóval még hozzá adhatunk a smink tartósságához. Ezek általában könnyen használható sprayk. Kedvenc: Urban Decay sminkfixáló

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG