Tavaszi smink: BB krém és Highlight

2020.04.08.

Alapvetően ritkán viselek highlightos, műszempillás, rózsaszín rúzsos sminket, de a tavasz engem is megihletett... Ebben a cikkben lépésről lépésre írom le, hogyan készült...


Alapozás, bőrkép

A smink alapját egy természetes bőrkép adja. Ezt a legkönnyebben egy nem túl vastag korrektorral és BB krémmel érhetjük el. A BB krémek tulajdonképpen színezett hidratáló krémek, amellett, hogy egységesítik a arcbőrt, bőrápoló funkciókat is ellátnak. Én az Essence Stay all day korrektorát (itt írtam róla részletesen: Essence Stay all day korrektor /vélemény) és a Garnier nagyon népszerű BB krémét (itt írtam róla részletesen: Garnier olajmentes BB krém) használtam. Én nagy rajongója vagyok ennek a BB krémnek. Nagyon természetes hatása van, de egységesíti a bőrképet. Nekem például a bőrpirosságot szépen fedi. Nekem a medium árnyalat van meg, ez egy kicsit most sötétebb mint a saját bőrszínem, amit ebben az esetben nem bántam, mert élettel telibb lett az összhatás. A BB krémek nagy része (a Garnier is) krémes összhatású, nem matt ezért szükség lehet púderre. Én a MAC Mineralize Skinfinish Natural púderét használtam (Medium Plus színben). Nem a teljes arcra tettem fel, csak oda ahol mattabb felületet szerettem volna (homlok, orr, áll).

Ha szeretnénk az arc részen egy kis fényt, de nem szeretnék erős highlightot, akkor fényesebb pirosítót szoktam használni. A Mac mineralize pirosítót nagyon szeretem, van egy természetes fénye, de nem csillogós. Én a Dainty (halvány, természetes rózsaszín) árnyalatot használtam.

Ha még hangsúlyosabb fényeket szeretnénk, akkor ezt fokozhatjuk. Én két terméket is tettem fel. Egy krémes fényt (Mac Cream colour base), amitől krémesen fényesek lettek az adott területek. Én az arccsontra, az orrnyeregre és a száj fölé tettem. A krémes highlighterek azért is jók, mert könnyű velük bánni. Egyszerűen ujjbeggyel tehetjük az adott részre.

Ha nagyon fényes highlightolás szeretnénk, azt úgy érhetjük el a legerősebb hatást, ha a krémes anyagra még por állagú terméket is teszünk. Ebben az ecsetben egy lazább ecsettel a nagyon népszerű Mac Mineralize Soft and Gentle árnyalatott tettem, azokra a részekre, ahol a krémes fényt is alkalmaztam. Érdemes óvatosan használni, mert valóban nagyon fényes lesz:) Ez a megoldás azért is jó, mert a poros termék elsősorban oda tapad, ahol a krémessel elődolgoztunk, így valóban odakerül, ahová szeretnénk.

Szemfestés

A szemfestésnél is a fényes, csillogó összhatásra törekedtem. Az alapot a Maybeline Color Tattoo Infinite White krémes szemhéjfestékével adtam meg. (A Maybelline Color Tattoo-ról itt írtam véleményt: Maybelline Color Tattoo/ vélemény+ swatchok) Ezt a teljes felületre felkentem, új, hogy a legtöbb a szemhéjra kerüljön. A belső szemzugba is tettem. A szem árnyékolásához az egyik legnépszerűbb palettát, a Revolution Fortune Favours of the Brave használtam. Halvány barna a mélyítőbe, barackos szín a szemhéjra, fényes rózsaszín a szemhéj közepére, és fényes fehér a belső szemzugba. Mivel egy krémes, fényes felületre kerülte, ezért még fényesebbnek tűnnek. Lehet látni, hogy a belső szemzug, kis túlzással szinte világít...

A szemöldökre a Catrice Szemöldök ceruzáját (itt írtam róla: Catrice szemöldök ceruza/ vélemény+ swatchok) használtam, a pillákra pedig kedvenc szempillaspirálomat,  a Maybelline Lash Sensational (itt írtam róla: Maybelline Lash Sensational ) spirálját. Szerettem volna erőteljes pillákat ezért az Ardell Demi Whispies  műszempilláját is feltettem. Erről a pilláról más sokat áradoztam a blogon. (például itt: Kipróbáltam az Ardell termékeit / Műszempilla, ragasztó és egyebek) Ez egy hangsúlyos, de természetesnek tűnő, cicás (kifelé hosszabb szálakat tartalmazó) pilla. Hosszú és sűrű szempillákat varázsol, de nem az a típus, amiről messziről látni, hogy nem igazi.

Szájfestés

Mivel az egész arc és szem alapvetően fényes összhatású, ezért az ajkakra már matt terméket szerettem volna. A Nobea folyékony rúzsai sajnos nem igazán ismertek, pedig nagyon jó minőségű termékekről van szó. Vékony textúrájú, nagyon kényelmes és nagyon tartós rúzsok. Nekem evésnél sem kopik le, de át lehet kenni újra napközben,  úgy hogy szép maradjon a hatása. Folyékony rúzsokat érdemes matt felületre kenni, szájalapozó termék és kontúrceruza nélkül, mert így tudnak nagyon jól megtapadni és így lesznek igazán tartósak. Ez a rúzs is nagyon szépen fedett egy rétegben.

Kedvenc rózsaszín rúzsaimról videót is készítettem a Topsminkblog Youtube csatornára (ez a folyékony rúzs is szerepel benne:)

És íme a teljes smink néhány képben:

Egy előtte utána, retus és filterek nélkül, természetes fénynél:

A sminkhez ezeket a termékeket használtam:


Az összes 2020-ban készített sminkem megtekinthető ebben a videóban: (ez a smink is benne van:)


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink


Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG