Tavaszi smink: Lila szemek

2020.05.04.

Idén tavasszal rekord mennyiségű sminket készítettem magamra, hogy legyen képanyag a blog közösségi oldalain. A legnagyobb kedvenc egyértelműen ez a lila füstös szemfestés volt. Ebben a cikkben részletesen leírom, hogyan és milyen termékekkel készült.


Ez egy igazi tavaszi smink (sok képet is készítettem benne a kertünkben, a virágzó gyümölcsfák alatt:) Meglehetősen kevés (9 db termék műszempillával együtt) termékkel készült és nagy részük drogériás smink volt (kivétel a pirosító és a rúzs)

Arc:

A Catrice HD Liquid alapozóját és Camouflage korrektorát használtam. Drogériás termékek közül szerintem nagyon jó választás mindkettő. Részletesen itt írtam róluk: Kipróbáltam a legnépszerűbb alapozót és korrektort

Én általában nem használok matt hatású alapozóknál púdert, ebben az esetben sem tettem. Pirosítónak a MAC Melba árnyalatát használtam, ami nagy kedvencem. Ez egy matt narancsos, rózsaszínes árnyalat. Trendekkel kapcsolatban mostanában sokat olvasni arról, hogy a hangsúlyos kontúrozásnak lassan vége és (újra) divatba jön a lágy pirosítás. Én is így használtam a pirosítót és ezáltal babás hatást értem él. Az arc is egy kicsit kerekebbnek tűnik.

Szemek:

Színek tekintetében egy palettát használtam, a Revolution Fortune Favours of Brave palettáját, abból is a lilás árnyalatokat. Ezzel is kontúroztam a szemet, nem használtam ceruzát.

Aki olvassa a blogot, az tudja, hogy én a tusokkal sohasem vagyok maximálisan elégedett. Az egyik, amit újravettem és szeretem használni, az a L'oreal Paris Gel Intenza, géles tus. Mély fekete színe van (bár én még feketébbet el tudok képzelni), és könnyű vele bánni. Pont jó száradási ideje van, lehet még egy kicsit korrigálni, aztán megszárad és tartós is.

Géles tusokat ebben a cikkben hasonlítottam össze:

Melyik a legjobb gél állagú tus? Maybelline? Mac? L'oreal?

Ehhez a típusú sminkhez szinte kötelező a műszempilla. Én egy természetesebb típust választottam (ez az egyik kedvencem), az Ardell Demi Whispies pilláját. Műszempilla kategóriában egyértelműen az Ardell pillái a kedvenceim, mert ár érték arányban nagyon jók. Én magamnak nem Duo ragasztóval, hanem az átlátszó Ardell ragasztóval szeretem feltenni. Ez egy ecsetes műszempilla ragasztó, és sokkal könnyebb érzés, amikor a szemen van, mint a DUO-val.

Szemöldökre a Catrice Brow setjét használtam. Én nagyon szeretem ezt a terméket, részletesen itt írtam róla: Kipróbáltam: Catrice Eyebrow set

Száj:

A MAC Angel rúzst tettem fel ehhez a sminkhez, kontúrceruza nélkül. Ezen szoktam gondolkodni, hogy rúzsokból olyan nagy a választék, megéri-e high end termékeket vásárolni. Viszont a végén mindig ezekhez nyúlok, akkor, ha "csak" utcára sminkelem magam és akkor is, ha sminket fotózok be magamon. Az Angel egy fényes, babás rózsaszín, de nem annyira, hogy ne lehessen utcára viselni. Nem túl világos, nem túl sötét, pont jó. Ha ilyen típusú rúzsra van szükségem, szinte mindig ezt használom (sokkal többet, mint az olcsó társait).

Kedvenc rózsaszín rúzsaimról videót is készítettem a Topsminkblog Youtube csatornájára (ez a rúzs is szerepel benne:)

Ez lett a végeredmény:

Az összes 2020-ban készített sminkem megnézhető ebben a videóban (ez a smink is szerepel benne:)


Tavaszi sminkek közül még ezeket találod a blogon:

Tavaszi smink: BB krém és highlight

Smink lépésről lépésre az Urban Decay Born to run palettával

Tavaszi smink: Rózsaszín ajkak

Zöld szemfestés tusvonallal/ lépésről lépésre

Zöld, kék, narancs beauty smink lépésről lépésre

Tavaszi smink inspiráció

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink


Ezek a cikkek is érdekelhetnek... Ha igen, akkor klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG