TOP 5 Kedvenc Neutrogena termékem

2020.12.11.

Ha Neutrogena termékekről van szó, akkor az első, ami eszembe jut az a hidratálás. Legyen szó akár kézkrémről, akár ajakápolóról, akár testápolóról. És nekem, akinek száraz bőröm van (nem csak vízhiányos, hanem gyerekkoromtól szenvedtem vele), ez egy nagyon fontos szempont. Ráadásul azt vettem észre, hogy van néhány Neutrogena termék, amit folyamatosan újra veszek. Ebben a cikkben a kedvenc Neutrogena termékeimet gyűjtöttem össze.

A Neutrogena itthon is az egyik legkedveltebb arc-és testápolási márka. Nekem ezek a kedvenc termékeim tőlük:

1.  Neutrogena Kézkrémek  

Szerintem a Neutrogenáról sokunknak elsőre a kézkrémek ugranak be, na meg a reklám, amikor Norvégiában kézzel kaparják a jeges ajtót... Mivel én több félét is használok belőle, ezért egy kalapba vettem őket. Télen az erősen hidratáló koncentrált változatokat használom (Neutrogena kézkrém koncentráum, ebből is van többféle). Ezeknek a fő összetevője a víz és glycerin, ezt egészítik ki elsősorban bőrpuhító anyagokkal.  Ez egy sűrű, lassan beszívódó krém, ami védőréteget képez a kézen, ezáltal védi a hidegtől a kezet. Nekem nagyon ki szokott száradni a kezem, ezért szoktam használni, bár nem kimondottan kedvenceim ezek a nem beszívódó kézkrémeket, ezért elsősorban éjszakára szoktam használni (van, hogy ráhúzok egy cérnakesztyűt.

A Neutrogenának vannak könnyen beszívódó kézkrémei is. A kedvencem egyértelműen a Neutrogena kézkrém sarki szederrel. Ez egy gazdagabb összetételű kézkrém (sokkal több összetevőt tartalmaz). Bár a glycerin itt is első helyen áll, sokkal könnyebb, gyorsabban felszívódó textúrája van, viszont ennek ellenére nagyon jól hidratál. Mind a két típust folyamatosan újra veszem.

2. Neutrogena Hydro Boost arctisztító


Ezt a terméket már sokszor dicsértem a blogon. A hyaluronsavas, a 40 feletti és a száraz bőrre való kedvenc krémeim cikkben is szerepelt:) Ez egy vízzel használható lemosó. Számomra ez az egyetlen ebből a típusból, amitől nem húzódik a bőröm, elsősorban a hyaluronsavnak köszönhetően. Én a sminket leszoktam mosni speciális (általában olajos) lemosóval, majd utána használom a habzó lemosót és utána jön még a rutin többi része, ezért nekem a tisztító hatása megfelel (könnyebb smink lemosására szerintem alkalmas, annak aki nem használ külön sminklemosót). Van benne illatanyag (azt nem igazán értem, hogy miért). Engem nem zavar az illata (igazából észre sem vettem, hogy van benne), de van akit igen, ezért ha van rá lehetőség, akkor érdemes vásárlás előtt ebből a szempontból letesztelni. Minden esetre nálam folyamatosan újravevős, hosszú ideje ezt használom lemosónak.

Az arcápolási rutinomról részletesen itt írtam: Arcápolási rutinom+kedvenc termékeim

3. Neutrogena Hydro Boost Water Gel és maszk


Ez most nagy kedvenc. Én mindig használok gél állagú hidratálókat, kiegészítve más arcápoló termékekkel. A dehidratált bőr problémája (bőrtípustól függetlenül a legtöbbünket érint). Nekem nyáron van hogy lég egy ilyen krém hidratálásra, télen a legtöbbször felszívódás után (kb, fél óra múlva), használok egy töményebb, zsíros krémet is.

A Hydro Boost családhoz tartozik egy egyszerhasználatos maszk is. Általában ezek a maszkok nekem nem szoktak nagyon beválni, de ezt nagyon szerettem. A maszk két részből áll (a szem illetve a száj körüli részt külön kell feltenni. Meg van, hogy melyik oldalnak kell érintkezni a bőrrel. Ez nem géz, hanem egy szilikon maszk, ami speciális anyagának köszönhetően szinte belepréseli a hidratáló anyagot a bőrbe. Ez volt az első ilyen termék, ami kívül szinte száraz volt és a maszkban lévő anyagok is nagy mennyiségben a bőrbe kerültek. Nem úgy dobtam ki, hogy még tele volt krémmel. Láthatóan és érezhetően hidratáltabb lett a bőröm, a húzódás megszűnt és szebb lett az összkép. Valószínűleg máskor is újra veszem.

4. Netrogena Intense repair és Deep moisture testápolók


Aki szereti (vagy száraz bőr esetén kénytelen szeretni) a töményebb, regeneráló testápolókat, annak jól jöhetnek a Neutrogena mély hidratáló és regeneráló hidratálói. Én nagyon szeretem a CeraVe krémét is, viszont kiszerelésben a pumpás változatok a kedvenceim (valamiért nem szeretek a tégelyben turkálni:), ezért ebből is mindig van itthon.

5. Neutrogena Intense Repair ajakbalzsam


És ha hidratálás, akkor az ajakápolók sem maradhatnak ki. Én azért szeretem ezt az ajakápoló, mert valahol a géles mentolos és a krémes ajakápolók között van. Folyékonyabb állagú, de nem átlátszó gél, hanem kicsit sűrűbb. Mentolos, de nem annyira, mint egy Carmex vagy EOS. Jó érzés használni.

Nektek van kedvenc terméketek a Neutrogénától?

Ezekről az arc- és testápolási termékekről írtam véleményt a blogon:

Eredeti Konjac szivacs

Bioderma Sensibio Micellás víz

Garnier Micellás víz

Manna Ében arctisztító szappan

Delia Hyaluronsavas szérum

Helia D Botanic Concept Tokaji Aszús krém

La Roche Posay Effaclar Duo arckrém

L'oreal Paris Hydra Genius arckrém

Pompom Neroli virágvizes zselé

Glamglow Supermud maszk

Carmex ajakápoló

EOS ajakbalzsam

Alverde Testvaj

CeraVe Hidratáló krém

NUXE száraz olaj

Sudocrem

L'occitane Shea vajas kézkrém

Crystal dezodor

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások