TOP 5 legjobb Catrice termék (szerintem)

2021.08.02.

A mindennapi sminkem elkészítéséhez szívesen használok High end (magasabb árkategóriájú) és kedvezőbb árú termékeket egyaránt. A Catrice sminktermékeit szinte napi szinten használom és többet nagyon megkedveltem közülük. Ebben a cikkben azokat osztom meg Veletek, melyeket ár/érték arányban a legjobbnak találok.


A Catrice egy német sminkmárka, melyet a Cosnova Gmbh gyárt (akárcsak az Eccencet). Filozófiája, hogy minden nő megérdemli a szépséget, ezért kedvező áron kínálnak sminkeket. Szín - és termék választékában inkább a klasszikus, szinte mindenki által használható vonalat képviseli.

Amikor néhány éve elhatároztam, hogy teszek egy próbát a Magyarországon legnépszerűbb kozmetikumokkal (elsősorban azért, hogy megtudjam miért szeretik annyian, másodsorban pedig azért, hogy új kincseket fedezzek fel magamnak), kiderült számomra, hogyha népszerű sminkről van szó, akkor a Catrice termékei megkerülhetetlenek.  A Catrice mellet nagyon népszerű itthon az Essence vagy egyes drogériás márka termékek (Lovely, Alverde). Viszont néhány Essence spirál mellett, kedvezőbb árkategóriából szinte csak a Catrice termékei közül vannak olyanok, melyeket folyamatosan újra veszek.

Ezek a kedvenceim:

Catrice HD Liquid Coverage alapozó 


Ár: 2.500.- ft körül (30 ml)

Magyarország kedvenc alapozójára leggyakrabban az Estée Lauder Double Wear megfizethető alternatívájaként hivatkoznak. Tény, hogy alaptulajdonságaik hasonlóak. Magas fedésű, natúr matt finisű, tartós alapozó mindkettő. Nevében a HD jelzés arra vonatkozik, hogy nagyon jól működik együtt kamerával, fényképezőgéppel. Ha visszanézzük később a fotóinkat nem fognak kellemetlen meglepetések érni minket...

A saját tapasztalatom már az első használatánál az volt, hogy az állaga, textúrája valóban nagyon hasonlít az Estée Lauder alapozójára. Azzal, hogy ugyanolyan jó azzal nem értek feltétlenül egyet ( az EL DW nekem sokkal tartósabbnak bizonyult, rugalmasabban terült el az arcon és az összképét is jobban szeretem), viszont tény, hogy a Catrice alapozója kimagaslik a hasonló árkategóriájú (és még a kicsit drágább termékek) közül. Már az is sokat elmond róla, hogy egy Estée Lauder termékkel hasonlítjuk össze (ezt a legtöbb drogériás alapozóval eszünkbe sem jutna). Egyszóval a Catrice alapozó remek választás annak, aki erős fedésű, tartós matt alapozót keres, de nem szeretne drágább high end alapozóra nagyobb összeget kiadni, vagy csak alkalomadtán használ alapozót. Ár/érték arányban csillagos ötös:)

Egy előtte/ utána fotó rólam:

2. Catrice Camouflage korrektorok


Ár: 1.000.- Ft körül

Ebből kétféle is kapható. Folyékony (elsősorban szem alá), és tégelyes (bőrhibákra, pattanásokra). Míg az alapozó esetében még aránylag jól körülírható a különbség a drágább társaihoz képest, addig a korrektor szinte alig különbözik pl. a MAC hasonló korrektoraitól (talán "csak" annyiban, hogy gyorsabban fogy, de ár/érték arányban tökéletes). Én tényleg megdöbbentem, amikor első alkalommal használtam, hogy mennyire nem ül be a ráncokba és mennyire tartós (azért is, mert nem sokat vártam tőle:). Jól fed, de nem full fedés. (Én a Maybelline Fit me vagy Instant Age Rewind erasert nagyobb fedésűnek találtam). Viszont nekem (és szerintem a legtöbbünknek) bőven elég. A legnagyobb előnye számomra az, hogy (nekem) nem ül be a ráncokba és természetes hatású marad. Többször újravettem már, mindig tartok belőle itthon. A tégelyes verziót aránylag ritkábban használom, mert szerencsére kevés esetben van szükségem pattanások elfedésére, de nekem szintén nagyon bevált. Ez a tégelyes korrektor nagyon erősen fed és szépen megtapad.

Az alapozóról és a korrektorról itt írtam részletes cikket: Kipróbáltam a legnépszerűbb alapozót és korrektort

3. Catrice all matt plus mattító púder


Ár: 1.000.- és 1.500.- Ft között

És maradva az arc termékeknél, meg kell említenem a Catrice mattító púderét, melyet én elsősorban nyáron használok. Nekem átfényesedésre nem különösebben hajlamos a bőröm, ezért számomra egész napos matt hatást nyújt, de zsírosabb bőrtípus esetén is nagyon jók a visszajelzések. Finoman őrölt púder, jó érzés hordani. Én a Transparent, szín nélküli árnyalatot használom, mert csak a matt hatás a célom, de kapható színezett változat is.

És végezetül két szemöldök termék. Most már szinte csak ezeket használom a szemöldök formázására:)

Egy videót is készítettem, melyben csak drogériás termékeket használtam egy gyors nyári sminkhez. Ebbenis a Catrice all matt plus púder került elő (me persze a szemöldök ceruza):

4. Catrice Brow Stylist szemöldök ceruza


ár: 1.000.- Ft alatt

Hagyományos, hegyezős szemöldök ceruza, a végén kis kefével. Jól lehet vele rajzolni, szépen fog és tartós. Érdemes zsírtalanított felületen dolgozni vele. 3 barnás színben kapható.

Swatchok és részletes értékelés itt: Kipróbáltam: Catrice szemöldök ceruza

5. Catrice Prime and fine eyebrow set


Ár: 1.500.- Ft körül

Ez egy két szemöldök port, egy ecsetet és egy mini szemöldök csipeszt tartalmazó szett. Már a kivitelezése is kimondottan igényes a tükörrel és a kinyitható kis fiókkal. Sajnos csak egy árnyalatban kapható. (A szett két barnás színt tartalmaz. Az egyik inkább szőkéknek, a másik barnáknak előnyös, de tetszés szerint variálhatóak is). Az ecset (szerintem) kevésbé használható, már csak a rövid szára miatt is, ezért én másikkal használtam...Hasonlóan tudok nyilatkozni a csipeszről is:) Viszont (rengeteg használat mellett is) még mindig szinte tele van, szerintem (kis túlzással) egy életre elég lesz:)

Részletes értékelés itt: Kipróbáltam Catrice eyebrow set

Még egy rövid megjegyzés: Azért is tartottam fontosnak megírni ezt a cikket, mert az a tapasztalatom, hogy olcsóbb árkategóriájú termékekből sokat ki kell próbálni ahhoz, hogy találjunk egy-egy olyat, ami az ára ellenére jó minőséget nyújt. Tapasztalatom alapján high end termékekkel nehezebb "mellé nyúlni"(bár azokból nyilván kevesebbet is vásárolok).  A cikkben megosztott termékek számomra nagyon beváltak, ezért őszintén tudom ajánlani őket:)

Márka kedvencekről még ezeket a cikkeket olvashatod a blogon:

Kipróbáltam: 5 MAC alapozót/ képekkel

TOP 8  legjobb highlighter (szerintem)

Melyik a legjobb gél állagú tus? Mac vs. L'oreal vs. Maybelline vs. Sigma

TOP12 legszebb rózsaszín rúzs / cikk+ videó

3 termék, amit feltétlenül szerezz be, ha itt a hideg

MAC TOP 10- A legjobb Mac termékek szerintem

TOP5 Kedvenc Neutrogena termék

TOP5 kedvenc NIVEA termék

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások