TOP12 legszebb rózsaszín rúzs

2021.04.22.

Én csak tavasszal viselek rózsaszín rúzst, akkor viszont folyamatosan. Élénkebb és természetes árnyalatokban egyaránt. A kedvenceimet gyűjtöttem össze ebbe a cikkben (drogériás és high end termékek is szerepelnek a listán:)

Ennek a cikknek a videó változata is elkészült a Topsminkblog Youtube csatornára, amiben az összes cikkben szereplő összes rúzst megnézheted:

A rózsaszín rúzs fiatalos, könnyed és vidám. Nem szükséges feltétlenül nagyon élénk változatot választani, vannak természetes, natúr színű rózsaszínek is, melyeket szinte minden sminkhez feltehetünk. Ebben a cikkben mindegyik típusból válogattam.

Ezek az én kedvenc rózsaszín rúzsaim: 

Drogériás rúzsok

Maybelline Color Sensational / 233 Pink Rose / ár: 2.000.- Ft körül

A drogériás kedvenceim közül ez az amelyik nem nude rózsaszín, hanem élénk, vidám, de még bőven a a hordható kategórián belül. Én tavasszal és az élénksége miatt nyáron is nagyon szeretem ezt a rúzst. A Maybelline-nek ez a rúzs kollekciója, ha lehet ilyet mondani, a klasszikus, krémes (a finise is), ápoló rúzs. Szép összetevő listával rendelkezik, gazdag ápoló anyagokban (szezámolaj, méhviasz...). drogériás rúzsok közül a tartósabbak közé tartozik.

Rimmel Lasting Finish / ár 2.000.- körül, viszont amikor én a Notinonál beszereztem akkor 990.- Ft volt, tehát érdemes vadászni az akciókat

Nekem ez a típusú Rimmel rúzst a hétköznapokra használt "rohangálós" rúzs. Könnyű krémes textúrájú, mindennap hordható, kényelmes,  nem túl élénk árnyalatok. Nem különösebben tartós, de az a kategória, amit viszek magammal a táskámban és ha kell újrakenem, mivel sem szájkontúr ceruzát, sem precizitást nem igényel. Azoknak jó választás, akik szeretnének valamit tenni az ajkakra, nem sem textúrában, sem színben nem szeretnének túl erőset. Kimondottan finom illata van:)

Kedvenc rózsaszín színeim ebből a típusból:

070 Airy Fairy

Szinte szájfény hatású, de nem csillogós szín. Épphogy egy kis természetes rózsaszín árnyalatot ad a szájnak.

077 Asia

Ez egy kicsit intenzívebb natúr rózsaszín. Hétköznapokra nagyon sokat hordom.

Max Factor Colour Elixir 24Hr moitsure/015 Nude Rose

A drogériás rúzsok közül ennek van a legszebb összetevő listája. Mint a neve is mutatja kimondottan hidratáló rúzs, gazdag hidratáló összetevőkben. Tartalmaz: Shea vajat, avokádó olajat, zöld tea és aloe vera levél kivonatot. Emiatt egy kicsit csúszkálósabb viselet, viszont szájkontúr ceruzával kiegészítve viszont jól működik. A Nude Rose árnyalat általában minden márkánál egy barnás rózsaszín., azonban ez a Max Factor rúzs már szinte teljesen barna, ezért inkább ősszel szoktam hordani:) Viszont a neve miatt betettem ebbe az összeállításba. 

High end rúzsok

MAC Rúzsok Ár: 7.000 és 8.000.- Ft között, vannak árnyalatok, amiből van mini változat, a minik árai 3.000.- és 4.000.- Ft között vannak

Magyarországon a Mac rúzsai a legnépszerűbb rúzsok (beleértve a drogériásakat is), ezért több rúzst is választottam tőlük. Natúrabbakat és nagyon élénket is. Ezt utóbbit azért is, mert a MAC-nek ez az egyik védjegye, hogy olyan textúrájú és színű rúzsai vannak, amit máshol nem találni. A MAC-nél nagyon fontos, hogy bár egy névvel illetjük őket, nagyon meghatározza az adott rúzst a textúra. A MAC-nél több textúra van (Satin, matte, lustre, glaze, cremesheen, amplified). A MAC rúzsokról és az adott textúrákról itt írtam nagyon részletesen: 

A lényeg hogy textúrától függően lehet akár szájfény hatású vagy teljesen fedő matt végeredmény is. Azonban mindegyik MAC rúzsra jellemző a nagyon finom vaníliás illat. Nekem a rengeteg rózsaszín MAC árnyalat közül ezek a kedvenceim.

Angel

Textúra: Frost. Ez a Mac-nek az egyik legnépszerűbb rúzsa. Kicsit fényes, szinte szájfényszerűen könnyű textúrájú rúzs. Én tavasszal nagyon sokat hordom.

Bombshell

Textúra: Frost. Szintén szájfény hatású, közepesen fedő rúzs. Intenzívebb, sötétebb, fényes rózsaszín. Kicsit 80-as évek:)

Speed Dial

Textúra: Cremesheen. A Cremesheen egy elég megosztó textúra a MAC-nél. Téli időszakban dobták annak idején piacra, majd állandó darabok lettek. Kimondottan gazdag hidratáló összetevőkben és annyira krémes, hogy nyáron már nem annyira kellemes viselni. Én néhány árnyalatot nagyon szeretek belőle, de ahogy kezd melegebb lenni érdemes hűtőben tartani, mert hajlamos olvadni és annyira puha lesz, hogy csak vastag rétegben lehet felkenni. A Speed dial egy intenzívebb (de még hétköznapokon is simán hordható) krémes rózsaszín.

Impassioned

Textúra: Amplified. Ez egy élénk, krémes,  nem teljesen rózsaszín, kicsit korallos rúzs. Nyáron nagyon jól mutat a lebarnult bőrön. Nekem a nyaralós sminkszett állandó darabja, egy bronzerrel, meg egy tussal kiegészítve látványos parti sminket lehet vele készíteni estére.

Candy Yum-Yum

Textúra: Matte. Ezek azok a rúzsok, amik szinte csak a MAC-nél találhatóak (legalábbis én még sehol máshol nem találtam ilyet). Egy teljesen fedő, hideg, erőteljes, szinte neonos rózsaszín. Inkább alkalmakra, vagy közösségi oldalakra fotózásokhoz jó. Nagyon látványos, szinte alig kell kiegészíteni más termékekkel, annyira dominál a színe.

A MAC rúzsokról írtam egy nagyon részletes cikket (sok fotóval:) Megnézheted itt: MAC rúzs: Minden,amit tudni kell / színek, textúrák, képek

Bobbi  Brown Nude rose

Szintén egy barnás rózsaszín,Hiigh end kivitelben. A Bobbi Brown luxus kategória, a rúzsai is a legmagasabb kategóriát képviselik. Hidratál, de nem csúszkál, fed, de kényelmes viselni. A színe is nagyon el van találva, pont annyira rózsaszínes és pont annyira barnás, amennyire kell. Látni az ajkakon, hogy van rajta rúzs, de összességében nagyon természetes hatású. Rengeteget hordom ezt a rúzst, szinte minden évszakban. A Bobbi Brown rúzsai is kaphatók mini kivitelben és azt szereztem be.

Folyékony rúzsok

Nyx Soft matte lip cream / Milan

A Nyx Soft Matte legnépszerűbb folyékony rúzs. Ugyan matt, viszont nagyon vékony és kényelmes. Ennek a típusnak a rúzsait városnevekről nevezték el. A Milanoról elnevezett darab élénkebb, sötétebb, szinte fukszia rózsaszín. Az igazi tavaszi viselet:)

NOBEA Matte&Hydrate folyékony rúzs/ Dusty Roses

Számomra ez a legjobb folyékony rúzs, amit valaha próbáltam. Stabilan megszárad, mégis nagyon kényelmes és extrán tartós.  Ez a szín egy világos, hideg rózsaszín.

Remélem találtál a cikkben szereplő rúzsok közül saját kedvencet:)

Szájfestéssel kapcsolatosan még ezeket a cikkeket találod a blogon:

A tökéletes szájfestés lépésről lépésre képekkel

Kipróbáltam: Revolution Pro Lipstick Collection

Kipróbáltam-Carmex ajakápoló/Őszinte vélemény

Mac rúzs: Minden, amit tudni kell / Színek, textúrák, képek

Mac rúzs: Színek, képek, swatchok

Ombre szájfestés képekkel

Smink lépésről lépésre: Tusvonal és vörös rúzs

Kipróbáltam: Coastal Scents 66 Lip Palette

Ajakradír házilag 3 összetevőből

Kipróbáltam a legnépszerűbb rúzst: Lovely K lips/ vélemény

Kipróbáltam EOS ajakbalzsam

Maybelline Matte Ink Folyékony rúzs/ Teszt, Vélemény, Swatchok

Ezek a cikkek is érdekelhetnek, ha igen klikk a képre és már olvashatod is:

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG