RÓLAM

 Szia!

Rieder Otília vagyok, profi sminkes. A Topsmink  Beauty Blog szerzőjeként segítek a mindennapi, harmonikus külső (és belső :) kialakításában. Napi többszáz olvasó keresi fel az oldalt praktikus sminktippekért, terméktesztekért vagy csak úgy olvasgatni.

Több, mint 10 éve, 2008-ban kezdtem a sminkelést. Büszke vagyok rá, hogy ezt 6 éven keresztül a MAC magyarországi csapatán belül tehettem. 2008-tól 2013-ig  hat éven át erősítettem a Mac Aréna csapatát, mint Make up Artist és egyben ennek az üzletnek a üzletvezetője is voltam. 2013-tól 2015-ig az Estée Lauder és Clinique brandek senior retail managereként dolgoztam.  Ezalatt havi rendszerességgel vezettem csoportos és egyéni sminktanácsadásokat és exkluzív sminkes bemutatókat.

2015-ben kezdtem el írni a Topsmink beauty blogot, melyben igyekszem praktikus és gyakorlatias tanácsokat adni. Nagy örömömre szolgál, hogy havi szinten több ezren keresik fel az oldalt.

 

„A szépség nem a tökéletességről, hanem az egyéniségről szól"- Bobbi Brown

Nagyon szeretem és magaménak érzem ezt az idézetet. Ma hatalmas mennyiségű információ és képtömeg ömlik ránk. Nagyon nehéz arra a kérdésre válaszolni, hogy milyen az a külső, mely tükrözi a belső értékeinket és melyben jól érezzük magunkat. Túl sok a befolyás, tökéletesre retusált sminkfotókhoz hasonlítjuk magunkat. Nekem is évekbe telt, mire kialakult a saját sminkstílusom.

Őszintén hiszek benne, hogy minden nő szép és nem a sminktől válik azzá. Viszont abban is hiszek, hogy a jó smink segít abban, hogy saját legjobb formánkat lássuk vissza a tükörben. Ami szép az legyen kiemelve, amit szeretnénk elrejteni az ne látszódjék. Hogy a smink után egy nő azt mondja: „Igen ez én vagyok és milyen jól nézek ki!”

Nem hiszek a személyiséget megváltoztató, az arcot teljesen másként mutató sminkben vagy inkább maszkban. Nem gondolom, hogy filterezett, retusált fotók mutatják meg egy sminkes igazi tudását. Sokkal inkább egy hibátlan tusvonal vagy egy tökéletesen megrajzolt vörös száj lehet a szakmai tudás fokmérője. A leghasznosabb egy jó alapsminket megtanulni és használni a mindennapokban. Persze kísérletezni, kreatívkodni mindig jó, de érdemes mindent az alapoknál kezdeni.

MI A TOPSMINK?

Egy gyakorlatias, profi sminkes Beauty Blog, melyből tényleg tanulhatsz. Itt tippeket, trükköket, lépésről-lépésre sminkeket találsz. Az írásaim arra szolgálnak, hogy az évek alatt felhalmozódott tudásomat megosszam.

A Topsmink Beauty Blog összes cikkét megtalálod itt:

https://www.topsmink.hu/blog/

Mivel jelentős mennyiségű cikk halmozódott fel az évek során, csoportokba rendezve is megtalálod őket.

Ha a sminkelés alapjai érdekelnek, akkor ezt a gyűjteményt érdemes elolvasni. Kezdve a bőrápolástól, az alaptermékeken és eszközökön át, a specifikus sminktippekig (alapozás, szem- és szájfestés) itt mindent megtalálsz.

Elolvashatod itt: Sminkelés kezdőknek: a sminkelés alapjai

Kezdetben nem volt sok termékteszt a blogon, mert úgy gondoltam, hogy ami nekem jó, nem biztos, hogy másnak is. Viszont annyi időt töltöttem el a szépségiparban és kozmetikai cégeknél (összesen több, mint 20 évet), hogy úgy gondolom van rálátásom és összehasonlítási alapom ahhoz, hogy minél objektívebb, használható véleményeket írjak termékekről. (Én is rögtön blogokon szoktam kutatni, ha vennék valamit, amihez nem igazán értek...) Fontosnak tartom elmondani, hogy minden véleményem őszinte, valóban a saját tapasztalataimat írom le a cikkeimben.

A termék tesztek listáját termékcsoportonként itt találod: Sminktermék tesztek/ Vélemények

Ha a legnépszerűbb cikkekre vagy kíváncsi (Mac termékek bemutatása, Tusvonal húzása, Műszempilla felrakása, Ombre- és rövid haj képek...)

Akkor katt ide: Topsmink- legnépszerűbb bejegyzések

Aktuális számodra az esküvői készülődés? Nézd meg a menyasszonyi cikkgyűjteményt

Itt: Esküvői sminktippek

Ha pedig sok erőt érzel magadban és nekiugranál az összes eddigi bejegyzés elolvasásának...

...akkor megteheted itt : Teljes Blog

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

YOUTUBE

A Topsmink legfontosabb eleme a Blog, mert itt tudom a legjobban, részletesen megosztani a tudásom. 2021 januárjában a blog mellett elindult a Topsmink Youtube csatornája (Topsminkblog felhasználónéven). Ez azért nagyon fontos lépés, mert videók formájában ugyanazt a vonalat követhetem, mint a blogon és ez nagyon közel áll hozzám. Több olyan témát igyekszem feldolgozni, mely népszerű a blogon. 

Terveim szerint a Topsmink Youtube csatornán a következő témák fognak szerepelni:

Praktikus videók a Topsmink eddig megszokott stílusában (sminktippek, sminkelés alapok, smink 40 felett stb.)

Swatch videók (Ez nem a legnépszerűbb téma, de szerintem nagyon praktikus. Én mindig nézek ilyeneket, mielőtt megveszek valamit, elsősorban paletták esetében)

Termék értékelések (elsősorban csoportonként: kedvencek, legjobbak, pénzkidobás stb.)

Sminkek

DIY szépségreceptek (Van néhány házi recept, ami nekem bevált és rendszeresen használom, ezekről is szeretnék videót készíteni)

Az első videóm egy Ajakradír recept (ennek a cikk változata évek óta az egyik legnépszerűbb a blogon)

A Topsmink Youtube csatornájára feliratkozhatsz itt: Youtube / Topsminkblog

INSTAGRAM

A legjobban az Instagram oldal tartalmai különböznek a többitől, mert itt 80%-ban kreatív sminkeket osztok meg és emellett találhatók még termékfotók és videók. Elég későn kezdtem el (2019 novemberében) és kicsit több, mint egy év alatt közel 5.000 követővel rendelkezik. Ami kicsit meg is lepett, nem számítottam ennyi követőre, de nagyon örülök neki:)

Instagram: @topsminkblog

Néhány a legnépszerűbb fotók közül:

PINTEREST

Civilben nagyon keveset használok közösségi médiát (Facebook és Insta oldalam sem volt addig, amíg a Blognak nem készítettem:) Kivételt egyedül a Pinterest képez, mely számomra a legaddiktívebb. Mániákusan gyűjtögettem a tábláimra a Pineket:))) Ezért nem volt kérdés (bár itthon nem tartozik a legnépszerűbb fórumok közé), hogy a Topsminknek is készítek saját Pinterest oldalt. Van külön táblája a Topsmink cikkeknek és a saját fotóimnak, de elsősorban, mint inspirációs oldal működik. Több ezer képet gyűjtögettem külön táblákra. Pl: Vörös rúzs sminkek, Füstös szem, Kék szemsmink stb., de van külön táblája az évszakok vagy a korok sminkjeinek. Emellett körmös és frizurás táblák is vannak. Az évek alatt jó kis gyűjtemény lett:)

Pinterest: @topsmink

FACEBOOK

Nem titok, hogy ezt a közösségi média platformot szeretem a legkevésbé (és erre ezeregy okom van:))) Addig nem is volt saját profilom, amíg a blognak nem szerettem volna oldalt. Ide elsősorban a Blog cikkeket szoktam posztolni.

Facebook: @topsmink


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest@topsmink