RÓLAM

 Szia!

Rieder Otília vagyok, profi sminkes. A Topsmink szerzőjeként segítek a mindennapi, harmónikus külső (és belső :) kialakításában. Napi többszáz olvasó keresi fel az oldalt praktikus sminktippekért, terméktesztekeért vagy csak úgy olvasgatni.

Több, mint 10 éve, 2008-ban kezdtem a sminkelést. Büszke vagyok rá, hogy ezt 6 éven keresztül a MAC magyarországi csapatán belül tehettem. 2008-tól 2013-ig  hat éven át erősítettem a Mac Aréna csapatát, mint Make up Artist és egyben ennek az üzletnek a üzletvezetője is voltam. 2013-tól 2015-ig az Estée Lauder és Clinique brandek senior retail managereként dolgoztam.  Ezalatt havi rendszereséggel vezettem csoportos és egyéni sminktanácsadásokat és exkluzív sminkes bemutatókat.

2015-ben kezdtem el írni a Topsmink blogot, melyben igyekszem praktikus és gyakorlatisa tanácsokat adni. Nagy örömömre szolgál, hogy havi szinten több ezren keresik fel az oldalt.

 

„A szépség nem a tökéletességről, hanem az egyéniségről szól"- Bobbi Brown

Nagyon szeretem és magaménak érzem ezt az idézetet. Ma hatalmas mennyiségű információ és képtömeg ömlik ránk. Nagyon nehéz arra a kérdésre válaszolni, hogy milyen az a külső, mely tükrözi a belső értékeinket és melyben jól érezzük magunkat. Túl sok a befolyás, tökéletesre retusált sminkfotókhoz hasonlítjuk magunkat. Nekem is évekbe telt, mire kialakult a saját sminkstílusom.

Őszintén hiszek benne, hogy minden nő szép és nem a sminktől válik azzá. Viszont abban is hiszek, hogy a jó smink segít abban, hogy saját legjobb formánkat lássuk vissza a tükörben. Ami szép az legyen kiemelve, amit szeretnénk elrejteni az ne látszódjék. Hogy a smink után egy nő azt mondja: „Igen ez én vagyok és milyen jól nézek ki!”

Nem hiszek a személyiséget megváltoztató, az arcot teljesen másként mutató sminkben vagy inkább maszkban. Nem gondolom, hogy filterezett, retusált fotók és véres halloween sminkek mutatják meg egy sminkes igazi tudását. Sokkal inkább egy hibátlan tusvonal vagy egy tökéletesen megrajzolt vörös száj lehet a szakmai tudás fokmérője. A leghasznosabb egy jó alapsminket megtanulni és használni a mindennapokban. Persze kisérletezni, kreatívkodni mindig jó, de érdemes mindent az alapoknál kezdeni.

MI A TOPSMINK?

Egy gyakorlatias, profi sminkes blog, melyből tényleg tanulhatsz. Itt tippeket, trükköket, lépésről-lépésre sminkeket találsz. Az írásaim arra szolgálnak, hogy az évek alatt felhalmozódott tudásomat megosszam.

Újabban szívesen kísérletezem házikencék készítésével. Az így szerzett tapasztalataimat is megosztom a blogon.

Mivel jelentős mennyiségű cikk halmozódott fel az évek során, csoportokba rendezve is megtalálod őket.

Ha a sminkelés alapjai érdekelnek, akkor ezt a gyűjteményt érdemes elolvasni. Kezdve a bőrápolástól, az alaptermékeken és eszközökön át, a specifikus sminktippekig (alapozás, szem- és szájfestés) itt mindent megtalálsz.

Elolvashatod itt: Sminkelés kezdőknek: a sminkelés alapjai

Kezdetben nem volt sok termékteszt a blogon, mert úgy gondoltam, hogy ami nekem jó, nem biztos, hogy másnak is. Viszont annyi időt töltöttem el a szépségiparban és kozmetikai cégeknél (összesen több, mint 20 évet), hogy úgy gondolom van rálátásom és összehasonlítási alapom ahhoz, hogy minél objektívebb, használható véleményeket írjak termékekről. (Én is rögtön blogokon szoktam kutatni, ha vennék valamit, amihez nem igazán értek...) Fontosnak tartom elmondani, hogy minden véleményem őszinte, valóban a saját tapasztalataimat írom le a cikkeimben.

A termék tesztek listáját termékcsoportonként itt találod: Sminktermék tesztek/ Vélemények

Ha a legnépszerűbb cikkekre vagy kiváncsi (Mac termékek bemutatása, Tusvonal húzása, Műszempilla felrakása, Ombre- és rövid haj képek...)

Akkor katt ide: Topsmink- legnépszerűbb bejegyzések

Aktuális számodra az esküvői készülődés? Nézd meg a menyasszonyi cikkgyűjteményt

Itt: Esküvői sminktippek

Ha pedig sok erőt érzel magadban és nekiugranál az összes eddigi bejegyzés elolvasásának...

...akkor megteheted itt : Teljes Blog

BÖNGÉSSZ, TANULJ, SZÉPÜLJ!


Itt is megtalálsz:

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink