Oral B 3D White elektromos fogkefe / őszinte vélemény

2021.04.19.

Kicsit több mint egy éve váltottam hagyományos fogkeféről elektromosra. Vélemények és értékelések alapján az Oral B Vitality 100 3D White modellt választottam. Most már van annyi tapasztalatom erről az elektromos fogkeféről, hogy megírjam a saját véleményem ebben a cikkben...


Mi ez?

Az Oral B márka OralB Vitality 100 3D white elektromos fogkeféje. (Teljes márkaneve: Oral B Vitality 100 3 D100.413.1 :)

Azért is határoztam magam el a váltásra, mert az elektromos fogkefék (a leírások alapján) jobban és alaposabban tisztítják a fogakat.

Mennyibe kerül?

9.000.- és 10.000.- Ft között

Mit ígér?

-Egyszerűbb fogmosás, hatékonyabb mint a hagyományos fogkefe

-Hatékonyan távolítja el a lepedéket, kíméletes a fogínyhez

-Csökkenti a fogak nem kívánt elszíneződéseit és foltjait

-a legtöbb fogkefe fejjel kompatibilis

-Egyenként tisztítja a fogakat

-Fényesíti a fogzománcot

Praktikus tudnivalók:

-A készülék nem cserélhető akkumulátorral működik

-A töltő ne legyen olyan helyen ahol vízbe eshet 

-A teljes töltés 16 órát vesz igénybe (ez napi kétszeri 2 perces fogmosás esetén 5 napra elég)

-A fogkefét lehet folyamatosan a töltőn tartani, de fél évente áramtalanítani kell és fogkefét ugyanennyi időközönként hagyni kell, hogy lemerüljön

-A fogkefefejet 3 havonta cserélni kell (pótfejek külön kaphatóak)

Saját tapasztalataim:

Csomagolás, külső

Papírdobozban, összecsomagolva érkezik.

Tartalmaz a csomag: egy fogkefemarkolatot, egy töltőt, egy fogkefe fejet és egy leírást.


A fogkefe használata elég egyértelmű. A fejet könnyű ráilleszteni a markolatra. Ez egy egyszerűbb modell, egyetlenegy gomb van rajta a ki-be kapcsoló gomb. 

Töltés

Én nem tartottam folyamatosan a töltőn és a szobában töltöttem fel. Én hiányoltam róla egy töltés mérőt. Igaz, hogy írják a 14 órát a teljes feltöltésig, de akkor is nagy segítség lenne. Használat idején is jó lenne látni, hogy mennyire van feltöltve. így én ráraktam a töltőre néhány órára, majd egyszer csak néhány nap múlva lemerült (minden átmenet nélkül leáll) és akkor újra feltettem. Ez kiküszöbölhető azzal, ha a fogkefe folyamatosan a töltőn van...

Használat

A használattal kapcsolatban két dolog van, ami különbözik a sima fogkefétől és a prospektus is írja.

Az egyik (ami amúgy logikus lenne, de én kezdetben mindig elfelejtettem), hogy akkor indítsuk el a fogkefét, amikor a szájban van, különben szétfröcsköli a fogkrémet. Erről nem is írnék többet:)

A másik (és ezt én nagyon nehezen szoktam meg), hogy nem kell sikáló mozdulatokat végezni a kefével, csak oda kell tenni a foghoz és teszi a dolgát... A kefefej a speciális mozgásnak köszönhetően teljesen megtisztítja a fogakat.

Mennyi időnként kell cserélni a fejet?

Hivatalosan 3 havonta, de világosabb kék sörték halványodása is mutatja, ha cserélni kell a fejet. Ez abban az esetben különösen jó, ha valaki nem csak ezt a fogkefét használja (pl én is néha a hagyományos Curaprox fogkefémmel mosok fogat)

Jobb mint a hagyományos fogkefe?

Egyértelműen jobban tisztít. Rövid és hosszú távon is látható a különbség a hagyományos fogkeféhez képest. A fej speciális rezgő és forgó mozgást is végez, elég minden fogon néhány másodpercig rajta tartani (elsőként a fogak külső, majd belső felületét és végül a rágó felületet kell megmosni.) Vannak modellek, amelyek időmérővel is rendelkeznek, és jelzik, ha  végeztünk egy résszel. (időmérő ebben a modellben nem volt).  Nekem elég érzékeny az ínyem, de semmilyen problémát nem okozott. Én látható fehérítő hatást is tapasztaltam egy idő után, persze nem nagy különbségre kell számítani, de az alapos tisztításnak és a speciális polírozó fejnek (ami ehhez a 3D White típushoz van) köszönhetően határozottan láttam a különbséget. Ez a 3D White fogkefefejet 12 év alattiak és fogszabályzót viselők nem használhatják.

Összegzés

Összességében nagyon örülök, hogy megvettem és sajnálom, hogy nem kezdtem el előbb használni. Valóban nagy a különbség a hagyományos fogkeféhez képest. Én egy éve használom és egyelőre tökéletes állapotban van. Ár érték arányban is nagyon jó, még a fogkefefejek cseréjével együtt is. 

Fogápolással kapcsolatos cikkek a Blogon:

Curaprox Ultra Soft fogkefe/ őszinte vélemény

Listerine szájvízek


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások