Elizabeth Taylor és a füstös szem, avagy a smink 40 felett

2017.03.08.

Az úgy kezdődött, hogy találtam egy videót a Youtube-on, amelyben Elizabeth Taylor füstös szemet készít magának. A felvétel 1974-es. Ki is posztoltam a Topsmink Facebook oldalára, viszont közben találtam néhány kapcsolódó anyagot, gondolataim is támadtak, ezért írtam belőle egy rövidke cikket.

Elisabeth Taylornak, az 1974-ben készült, The drivers seat című filmben van egy jelenete, amelyben füstös szemet készít magának.

Íme:

Ez a rövid filmrészlet több szempontból is lenyűgöz:

1. Lehet látni, hogy Liz mennyire gyakorlott sminkes, milyen magabiztosan készíti el, a sokaknak nehézséget okozó füstös szemet.

2. Bebizonyítja, hogy mennyire egyszerű egy látványos szemsmink elkészítése. Egy szín a szemhéjra, egy erősebb mélyítővonal, sötét kontúr alulra és kész is.

3. Lenyűgöző, hogy mindezt egy kisfejű, laza ecsettel teszi. Ezzel bebizonyítva, nincs szükség drága eszközökre egy szép sminkhez.

4. A végén ahogy benéz a tükörbe, olyan magabiztosságot és nőiességet tükröz, amit ma ritkán látni. Rengeteg fiatal, szép sminkes van, mégis hiányzik ez a  fajta önbizalom, ami a szépségnek ugyanúgy része, mint a tökéletes smink.

5. Elizabeth Taylor a filmen 42 éves, bizonyítva, hogy a szépség nem korfüggő, sőt az előbb említett önbizalom és tapasztalat sokat tehet hozzá a megjelenésünkhöz.

Azon is szoktam gondolkozni, vajon miért tűnnek a régebbi filmsztárok számomra sokkal szebbnek és nőiesebbnek. Talán a kulcs itt is a magabiztos nőiességben van. A régi idők filmsztárjai anélkül voltak nőiesek, hogy közönségesek lettek volna. 

És végezetül egy tényleg nagyon jó profi sminkes videó, hogy lesz egy átlag lányból Elizabeth Taylor...

Ha még nem követsz facebookon megteheted itt

vissza

Hozzászólások