Sminkiskola - Füstös szem készítése lépésről lépésre

2015.09.30.

Sok misztérium övezi az elkészítését, lehet, hogy félsz nekikezdeni, pedig csak néhány jól megválasztott terméken és trükkön múlik, hogy jól sikerüljön..

Ha füstös szemet készítek én mindig a szem sminkelésével kezdek, hogy ne idegesítsen, ha a sötét festék lepotyog. Majd amikor kész a szem festése, lemosóval eltávolítom a lehullott, elmaszatolódott festéket, újra korrektorozok és utána készítem el a smink többi részét.

Amire biztos szükséged lesz:

korrektor: miért? a szem körüli terület tisztázására. Ha karikás a szem és egybefolyik a füstös szemfestéssel, annál rosszabb nincs… Eezen kivül alapnak és az élek eldolgozására is jó lehet

bázis: ez lehet szemalapozó, tartós szemceruza vagy akár korrektor

legalább 2 különböző színű szemhéjfesték 

fekete vagy sötét színű szemceruza

sűrű szemfestő ecset vagy aplikátor

satírozó ecset

szempillaspirál, esetleg szempillagöndörítő vagy műszempilla

szemöldök hangsúlyozására valamilyen termék

Tehát a smink lépésről lépésre:

  1. Tegyél fel korrektort a szem alá és alapozd le a szemhéjadat.

 2. Tegyél fekete bázist a mozgó szemhéjra. (Prolongwear paint pot, blackground)(ecset MAC 239). Ha nincs bázisterméket, fekete szemceruzával is készíthetsz alapot. A széleket satírozó ecsettel satírozd el.

3. A bázisba lapogasd bele a szemhéjpúdert, a szem alsó vonalát is hangsúlyozd a szemhéj porral. Erre egy tömör, lapos ecset a legmegfelelőbb.

 4. Fekete szemceruzával kereteztem a szemet , illetve a vízvonalba is fekete ceruzát használtam. ( MAC, feline). A vízvonalba (alsó szemhéj belső vonala) csak olyan ceruzát használj, amit kimondottan ajánlanak erre a célra.

5. Matt barna szemhéjfestékkel satírozd el még jobban a széleket és árnyékold a mélyítő vonalat. A mélyítő árnyékolása kis gyakorlatot kíván, mindenképpen szükséges hozzá egy jó ecset (pl: MAC 217). Elég hamar rá lehet érezni és akkor már megy mint a karikacsapás.A szemöldök alatti részt hangsúlyozhatod fényes textúrájú festékkel. Ettől alkalmibbá is válik a smink

.

 6.Hangsúlyos szempillák nagyon fontosak. Ha nagyon egyenes a pillád göndörítsd be szempilla göndörítővel. Ha gyönyörű íves pilláid vannak (ami sokaknak van), akkor erre nincs szükséged.

A szempilla göndörítő használata nem olyan félelmetes, mint ahogy elsőre tűnik. Néhány alkalom után pedig rutinná válik. Egyenesen közelítsük a göndörítőt a szem felé, egészen a tövek közelébe, de vigyázzunk, hogy ne csípjük be a szemünket. a göndörítőt nem szabad húzni a pillán, hanem  egy határozottat nyomunk rajta, kicsit kijebb húzzuk, megint összenyomjuk, majd még egyszer. Ha nagyon idegenkedünk a használatától, akkor azt is megtehetjük, hogy amikor spirálozzuk a pillákat, akkor óvatosan az ujjunkkal kicsit nyomunk felfelé a pillán.

 

 7. A szemöldök hangsúlyozása füstös szemnél nagyon fontos hiszen ez adja a keretet.

Ezt a típusú szemöldököt porral és vágott ecsettel lehet elkészíteni. Én a Mac Mystery szemhéjpúderét használtam használtam és a MAC #208-as ecsetét.

 

 

8.Ezzel kész is a füstös szem!

 

Kiegészítésként hibátlan bőrkép, csontosítás, natúr száj.

Sok sikert a gyakorláshoz!


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink


Ezek a cikkekis érdekelhetnek...Ha igen, akkor klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások