Sminktippek -12 korrektor trükk, amit mindenkinek ismernie kellene

2015.10.14.

Korrektorfüggő vagyok. Ez tény. Ha egy sminktermékem lenne, akkor a korrektort választanám. Hogy mi mindenre használható? Ezt tudhatjátok meg ebből a posztból.

A korrektor az alapozás része. Az alapozó használatról itt írtam le mindent, amit tudok: Minden, amit az alapozásról tudni kell

És most következzenek a korrektor csodái:)

Azon kívül, hogy szem alá vagy patira tesszük, mire használható még?

  1. Felmerülhet a kérdés: Alapozás előtt vagy után korrektorozzunk. Mindkettő jó lehet.. Én szem alá és nagyobb felületekre (pl: pirosság elfedésére) alapozó alá szoktam korrektorozni, hogy jól el lehessen dolgozni. 
  2. Pártolom azt az interneten is elterjedt megoldást, hogy szem alá ne csíkban hanem háromszög alakban tegyük fel a korrektort, mert így lifting hatást eredményez. Arról, milyen trükkökkel tehető frissebbé az arc itt írtam: Ne tűnj fáradtnak, sminkelj jól!
  3. Ne csak szem alá, hanem a bőrkép kiegyenlítésére használj korrektort az áll, az orrtő és a homlok középső részére is. Ha így használod az alapozóból csak egész kis mennyiségre lesz szükséged.

  4. A korrektor használható a szemfesték alá bázisnak is. Erre a célra a legjobbak a púderesen száradó, tartós korrektorok.

  5. Ha nagyon sötét karikát vagy pirosságot (pattanás) szeretnél eltüntetni, használj a korrektor alá szinkiütő terméket. A barnás karikákra a barackszínű, a pattanásokra zöld színű primerek a legjobbak.
  6. Szemöldök alá, szemfestés éleinek satírozására is használhatsz korrektort.
  7. A szem alatti korrektor fixáld nagyon vékony púder réteggel.
  8. A korrektort használhatod a smink korrigálására is. A tusvonalat egy vágott ecset és némi korrektor segítségével tökéletesre formázhatod.

  9. Ugyanilyen módon korrigálhatod a rúzs vonalát.

  10. Sminkelés előtt, tehetsz némi korrektort a száj vonalára, hogy elrejtsd annak egyenetlenségeit és egységesebb felületet kapj.
  11. Ha van világosabb és sötétebb korrektorod kontúrozhatsz is vele.
  12. Ha nem szeretnéd, hogy a szem körüli kis ráncocskákba beüljön a korrektor, keverd össze némi zselés állagú szemkrémmel, így könnyebb állagú anyagot kapsz.
Remélem, ha eddig nem használtál, most kedvet kaptál egy korrektor kipróbálásához!
Ezekről a korrektorokról írtam véleményt a blogon:

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikek is érdekelhetnek...:) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

 

vissza

Hozzászólások