Sminktippek -12 korrektor trükk, amit mindenkinek ismernie kellene

2015.10.14.

Sminktippek -12 korrektor trükk, amit mindenkinek ismernie kellene

Korrektorfüggő vagyok. Ez tény. Ha egy sminktermékem lenne, akkor a korrektort választanám. Hogy mi mindenre használható? Ezt tudhatjátok meg ebből a posztból.

Tehát következzenek a korrektor csodái.

Azon kivül, hogy szem alá vagy patira tesszük, mire használható még?

 1. Felmerülhet a kérdés: Alapozás előtt vagy után korrektorozzunk. Mindkettő jó lehet.. Én szem alá és nagyobb felületekre (pl: pirosság elfedésére) alapozó alá szoktam korrektorozni, hogy jól el lehessen dolgozni. A pattanásoknál az alapozó felé, mert lehet, hogy az alapozó magában is elfedi...
 2. Pártolom azt az interneten is elterjedt megoldást, hogy szem alá ne csíkban hanem háromszög alakbantegyük fel a korrektort, mert így lifting hatást eredményez.

 3. Ne csak szem alá, hanem a bőrkép kiegyenlítésére használj korrektort az áll, az orrtő és a homlok középső részére is. Ha így használod az alapozóból csak egész kis mennyiségre lesz szükséged.

 4. A korrektorr használható a szemfesték alá bázisnakis. Erre a célra a legsobbak a púderesen száradó, tartós korrektorok.

 5. Ha nagyon sötét karikát vagy pirosságot (pattanás) szeretnél eltüntetni, használj a korrektor alá szinkiütő terméket. A barnás karikákra a barackszínű, a pattanásokra zöld színű primerek a legjobbak.
 6. Szemöldök alá, szemfestés éleinek satírozására is használhatsz korrektort.
 7. A szem alatti korrektor fixáld nagyon vékony púder réteggel.
 8. A korrektort használhatod a smink korigálásárais. A tusvonalat egy vágott ecset és némi korrektor segítségével tökéletesre formázhatod.

 9. Ugyanilyen módon korrigálhatod a rúzs vonalát.

 10. Sminkelés előtt, tehetsz némi korrektort a száj vonalára, hogy elrejtsd annak egyenletlenségeit és egységesebb felületet kapj.
 11. Ha van világosabb és sötétebb korrektorod kontúrozhatsz is vele.
 12. Ha nem szeretnéd, hogy a szem körüli kis ráncocskákba beüljön a korrektor, keverd össze némi zselés állagú szemkrémmel, így könyebb állagú anyagot kapsz.
Remélem, ha eddig nem használtál, most kedvet kaptál egy korrektor kipróbálásához!

Ha további trükköket, tippeket szeretnél megismerni töltsd le a Topsmink ingyenes e-könyvét 103 sminktipp, amit minden nőnek tudnia kéne innen

Ha még nem követsz minket facebookon megteheted itt

 

vissza

Hozzászólások