Sminktippek -12 korrektor trükk, amit mindenkinek ismernie kellene

2015.10.14.

Korrektorfüggő vagyok. Ez tény. Ha egy sminktermékem lenne, akkor a korrektort választanám. Hogy mi mindenre használható? Ezt tudhatjátok meg ebből a posztból.

Tehát következzenek a korrektor csodái.

Azon kivül, hogy szem alá vagy patira tesszük, mire használható még?

 1. Felmerülhet a kérdés: Alapozás előtt vagy után korrektorozzunk. Mindkettő jó lehet.. Én szem alá és nagyobb felületekre (pl: pirosság elfedésére) alapozó alá szoktam korrektorozni, hogy jól el lehessen dolgozni. A pattanásoknál az alapozó felé, mert lehet, hogy az alapozó magában is elfedi...
 2. Pártolom azt az interneten is elterjedt megoldást, hogy szem alá ne csíkban hanem háromszög alakbantegyük fel a korrektort, mert így lifting hatást eredményez.

 3. Ne csak szem alá, hanem a bőrkép kiegyenlítésére használj korrektort az áll, az orrtő és a homlok középső részére is. Ha így használod az alapozóból csak egész kis mennyiségre lesz szükséged.

 4. A korrektorr használható a szemfesték alá bázisnakis. Erre a célra a legsobbak a púderesen száradó, tartós korrektorok.

 5. Ha nagyon sötét karikát vagy pirosságot (pattanás) szeretnél eltüntetni, használj a korrektor alá szinkiütő terméket. A barnás karikákra a barackszínű, a pattanásokra zöld színű primerek a legjobbak.
 6. Szemöldök alá, szemfestés éleinek satírozására is használhatsz korrektort.
 7. A szem alatti korrektor fixáld nagyon vékony púder réteggel.
 8. A korrektort használhatod a smink korigálásárais. A tusvonalat egy vágott ecset és némi korrektor segítségével tökéletesre formázhatod.

 9. Ugyanilyen módon korrigálhatod a rúzs vonalát.

 10. Sminkelés előtt, tehetsz némi korrektort a száj vonalára, hogy elrejtsd annak egyenletlenségeit és egységesebb felületet kapj.
 11. Ha van világosabb és sötétebb korrektorod kontúrozhatsz is vele.
 12. Ha nem szeretnéd, hogy a szem körüli kis ráncocskákba beüljön a korrektor, keverd össze némi zselés állagú szemkrémmel, így könyebb állagú anyagot kapsz.
Remélem, ha eddig nem használtál, most kedvet kaptál egy korrektor kipróbálásához!

Ha még nem követsz minket facebookon megteheted itt

 

vissza

Hozzászólások