Kipróbáltam a legnépszerűbb alapozót és korrektort: Catrice HD liquid és Camouflage

2020.02.20.

A Catrice alapozójáról és korrektoráról csak szuperlatívuszokban lehet olvasni. Kíváncsi voltam valójában annyira jó-e illetve, hogy tényleg kiválthatók-e vele a High end alapozók, mint ahogy azt nagyon sokan írják.

A Catrice márka termékei nagyon népszerűek. Véleményem szerint ebben a legfőbb tényező a nagyon kedvező árfekvés, de vannak termékei, amikről nagyon sok jó értékelést olvasni fórumokon, sőt sokan állítják, hogy a Catrice termékei vannak olyan jók, mint a sokkal magasabb árfekvésű márkák sminkjei. A márka Cruelty free, ezért sokan választják azok közül is, akiknek fontos ez a szempont.

Catrice HD liquid Coverage alapozó:

A márka egyik legnépszerűbb terméke. Vannak olyan vélemények a Youtube-on, miszerint egyenesen csoda ez az alapozó. Mivel alapozókban nagy az összehasonlítási alapom, kíváncsi voltam erre a termékre.

Próbálgattam, használtam hetekig...Íme az őszinte véleményem:

Kiszerelés:

Az alapozó egy tömzsi kis üvegben van (ez plusz jó pont környeztvédelmi szempontból és az is, hogy az alapozó Vegán). Pipettás kiszerelése van. Sajnos a kozmetikai cégek nagyon ritkán használják ezt a típusú adagolást, pedig szerintem talán ez a legjobb ami létezik. Higénikus és pontosan annyit tudunk kivenni az üvegből, amennyit szeretnénk. Tehát a kapcsolatunk nagyon pozitívan indult...

Textúra, fedés:

Aránylag könnyű, jó fedésű textúrája van. Az erős fedésű alapozók közé sorolják. Véleményem szerint egyáltalán nincs full fedése (ezért természetesebbnek is hat) és tapasztalatom szerint erősebb bőrhibák esetén, feltétlenül szükség van korrektorra. Mivel nincsenek komolyabb bőrhibáim, ezért nekem elég volt egy rétegben vékonyan feltenni. Natúr matt a finise. Az én száraz bőröm nem is igényelt rá púdert. A termék nevében a HD arra utal, hogy jól működik együtt az alapozó kamerával (bár én ebből a szempontból, semmilyen extrát nem tapasztaltam.)

A teljes színválaszék megnézhető itt: Catrice HD liquid Coverage alapozó

Tartósság:

Jól tartott (a vízállóságot nem teszteltem), de én éreztem minimális változást. Általában sokkal drágább alapozókat használok és amikor napközben benéztem a tükörbe, már nem teljesen azt láttam, mint reggel. Volt egy olyan érzésem, hogy jó lenne egy touch up. Nem kopott le, de nem láttam annyira egyenletesnek a fedést. Ez egy minimális változás volt, amit (mivel saszemmel teszteltem, én kiszúrtam), de lehet, hogy másnak fel sem tűnik...

Íme én smink nélkül (elő kép:), a másodikon pedig a Catrice alapozóval, de fontosnak tartom megjegyezni, hogy ez nem csak az alapozó, hanem a Catrice liquid korrektorával alá van korrektorozva. Tehát a két tesztelt termék együtt adja ezt a bőrképet:

 

Van olyan jó, mint a high end alapozók?

Ez egy nagyon érdekes kérdés. Azért gondoltam, hogy elmondom erről a véleményemet, mert nagyon sokan írták sokkal drágább alapozókhoz véleményként: "Hogy ennyit a Catrice alapozóm is tud...)

Hangsúlyozom, hogy csak az én véleményem szerint, ez az alapozó ár/érték arányban tökéletes választás. Ha valakinek ennyi a limit, amit rászánna egy alapozóra, akkor ebben az árkategóriában ez a legjobb, amit próbáltam (eddig). Jól fed, tartós, jók a színek, minimálisan igazodik a bőrhöz. Viszont én a teszt után rögtön visszatértem a drágább termékekhez. Van egyfajta makulátlan hatás (ami szebb, egyenletesebb, mint a Catrice alapozó), egy 100%-os megbízhatóság (hogy tizenként óra után is ugyanazt látom a tükörben, amit reggel). Én általában olyan termékeket választok összetevőlista alapján, ahol szignifikánsak a bőrápoló összetevők. Hogy ezért valakinek megéri egy alapozóért a Catrice HD árának a többszörösét kiadni, azt mindenki mag dönti el. Nekem, amikor terméket tesztelek a legfontosabb tényező az á/érték arány és ebből a szempontból a Catrice alapozója nagyon jól teljesít. (de számomra a drágább arketegóriában vannak jobb termékek...)

Itt egy összehasonlító fotó. Első képen a Catrice alapozó + Catrice korrektor, a másodikon az Estée Lauder Double Wear alapozója korrektor nélkül. Szerintem láthatóak azok a minimális különbségek, amiről írtam:)

Catrice Camouflage korrektorok:

Ebből a korrektor családból tégelyes és folyékony változat is kapható.

Tégelyes:

Elsősorban pattanásokra használható, sűrű állagú termék. Tiszta (!) ujjal vagy szivaccsal tehető a pattanásokra. Nekem jó tapasztalataim vannak erről a termékről. Szerintem pont jó a sűrűsége, van annyira krémes, hogy még kenhető. Szerintem érdemes púderrel fixálni, mert elmozdulhat (viszont, ha szárazabb lenne, akkor nem lenne természetes a hatása). Jó a fedése (ha nem is igazán camouflage...)

Folyékony változat (Catrice liquid caouflage):

Ezt a korrektor én nagyon megszeretem, elsősorban az állaga miatt. Könnyű, nagyon jó az állaga, minimálisan ül csak be a ráncokba és nagyon jól tart. Tudok vele highlightolni (lásd kép), ami azt jelenti, hogy bizonyos pontokra (áll, száj feletti rész, orrnyereg, homlok középső része) világosítás érdekében teszek korrektort. A ráncokba is szoktam (vékonyan!) és bár el nem tűnnek, az összképen javít. Viszont szerintem a fedése lehetne kicsit erősebb. A fotón lehet is látni, hogy nincsenek karikáim a szem alatt, mégsem lesz makulátlan hatású a használata után.

Gondoltam egyben megosztom a korrektorozási rutinomat is:) Én néha szeretek az alapozó alá korrektorozni. Az első képen jól látható, hogy mely részekre teszek korrektort. A másodikon pedig csak a korrektorral vagyok látható. (erre még jön vékonyan az alapozó)

Ezért én elsősorban hérköznapokra, rohangálós korrektornak használom. Amikor sminket fotózok be magamon, alkalmakra, drágább árkategóriájú termékeket használok. Drogériás termékek közül én a Maybelline Fit me korrektorát  erősebb fedésűnek ítéltem meg. Viszont annyire kedvező az ára, hogy én mindig tarok belőle itthon és szerintem egy próbát megér mindenkinek, aki korrektort keres.

Update2022: A cikkben bemutatott három termék közül a folyékony korrektor volt, amit folyamatosan újravettem és nagyon megszerettem:)

Ezt a korrektort beválogattam a kedvenc drogériás termékeim közé (más olcsóbb árkategóriájú sminkekkel együtt):


Catrice termékek közül ezekről írtam a blogon:

Catrice szemöldök ceruza/ vélemény+ swatchok

Catrice Eyebrow set/ szemöldök ápoló készlet /vélemény+képek


Alapozással kapcsolatban ezeket a cikkeket találod a blogon:

Minden, amit az alapozásról tudni szeretnél

Hogyan válaszd ki a tökéletes alapozót?

Highlighter kisokos: Minden, amit tudni kell

Kipróbáltam 5 MAC alapozót

Ez a legjobb alapozó?- Estée Lauder Double Wear őszinte vélemény

Melyik a legjobb alapozó- Mac Fix Fluid vs. Estée Lauder Double Wear

Hogyan változtasd az alapozó fedését?

Minden az ecsetekről: Alapozó és púderecsetek

Sminktippek zsíros bőrre

12 korrektor trükk, amit mindenkinek ismernie kellene

Kipróbáltam-Rimmel Stay Matte púder

5 videó, melyből profin megtanulhatsz kontúrozni

Hogyan sminkelj, ha száraz a bőröd?

Ne tűnj fáradtnak: Sminkelj jól!

Kipróbáltam: YSL Touché Eclat korrektor

Bourjois Perfect 123 CC krém teszt

TOP 8 legjobb highlighter (szerintem)

20 sminkhiba amit valószínűleg elkövetsz


Kedvenc alapozóimat ebben a (nagyon:) rövid videóban is megnézheted, a Topsminkblog Youtube csatornáján:


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen, akkor klikk a képre és már olvashatod is:

vissza

Hozzászólások