Kipróbáltam - Ardell (cruelty free) termékek -műszempilla, műszempilla ragasztó és egyebek

2018.06.14.

Egy ideje (kb. egy éve) igyekszem elsősorban cruelty free termékeket vásárolni. Saját részre és a sminkestáskámba is. Persze ez nem egy rövid folyamat, mert minden új darabot alaposan tesztelek, hogy profi követelményeknek is megfeleljenek. Hogyan teljesítettek az Ardell termékek? Ebből a cikkből kiderül.

Egy műszempilla lényegesen látványosabbá teszi a sminket. Mindent, amit tudni kell a témáról (milyen műszempillák vannak, miből készül, hogyan használjuk) leírtam ebben az alapos cikkben: Műszempilla, minden amit tudni kell

Az Ardell amerikai márka, mely specializálódott műszempillával és szemöldök formázással kapcsolatos termékekre. Én szeretem, ha egy márka szűkíti, hogy mivel foglalkozik, mert akkor azon a területen belül nagyobb választékkal és minőséggel rendelkezik. Ez így van az Ardell esetében is, nincs olyan típusú műszempilla, ami náluk nem kapható. Szintetikus és természetes, soros, tincses és feles, egyesével csomagolva és nagyobb csomagban. Ráadásul azok közé a márkák közé tartozik, akik folyamatosan próbálkoznak innovatív megoldásokkal (pl: öntapadós vagy mágneses műszempilla)

Az Ardell - Press on lashes termékét (ami egy öntapadós műszemilla) tavaly én is kipróbáltam, a tapasztalataimat elolvashatod itt: Ardell press on lashes

A kedvenc műszempillám, amit használok is Ardell márkájú, ezt Kim Kardashian sminkesének a listájának alapján rendeltem és nem bántam meg. Errőll részletesen itt írtam: Milyen termékeket használ Kim Kardashian sminkese?

Ez az a pilla :)

A menyasszonyi szezon előtt idén is rendeltem egy kisebb csomagot Ardell termékekből:

Íme a lista, hogy miket rendeltem és mik az eddigi tapasztalataim:

Ardell természetes anyagú műszempillák:

Ezekből már többet is kipróbáltam. Általában előnyben részesítem a cicás (a külső szemzugnál hosszabb szálakat tartalmazó), közepes hosszúságú pillákat. Én a drágább kategóriájú, természetes anyagú (hajból készült) pillákat szeretem használni, mert szebb hatásúak, mint a szintetikusak. Nekem eddig mindegyik nagyon bevált. Látványosak, de nem természetellenesek. Pont olyan, mintha természetesen dús és hosszú szempillák lennének és többször is felhasználhatóak. Én a Makeuplazaról rendeltem, ahol ezeknek a típusú műszempilláknak az ára 1500 és 2000.- Ft/pár  között mozog. (Összehasonlításként egy hasonló Mac műszempilla 4100.- Ft). Én sokáig Mac pillákat használtam, de semmivel nem találtam rosszabbnak az Ardell termékeit, így most már azokat használom :)

Íme a legújabb rendeléseim: 

Azóta már használtam is őket és nagyon szép hatást értem el velük.

Műszempilla ragasztókat is kipróbáltam a márkától: (két félét is)

Eddig a DUO ragasztóját használtam. A tapasztalataimat a termékről itt írtam le: Kipróbáltam- DUO ragasztó

Ardell LashGrip for Strip lashes dark Adhesive, 7g

Ez egy hagyományos latex alapú ragasztó (használatában nagyon hasonló a DUO-hoz). Kikenve szürkés fekete, kb egy percet várni kell a pilla beragasztózása után, majd felhelyezhető a szempillatőbe. A nap végén könnyen eltávolítható, a ragasztóréteg a pilláról lehúzható, majd a pilla újra használható. Vízálló (a DUO ragasztó nem)

Ár: Én a 7 g kiszerelést 1.335.- Ft-ért vettem. (ugyanitt a DUO 7 g: 2.290.- , a DUO 14 g: 3290.-)

Tapasztalataim:

Mennyire volt könnyű használni?

Kb. annyira, mint a DUO-t, kell hozzá egy kis gyakorlat. Viszont hamarabb elkezdett szilárdulni, ezért valóban elég volt az egy perc várakozás.

Mennyire látszik a réteg?

Ez is kb. ugyanannyira, mint a Duo. Valamennyire látszik, de nem zavaró. Érdemes figyelni, hogy szép egyenletes vonalban húzzuk a ragasztócsíkot a pillára + száradás után húzhatunk tusvonalat a szempillatőbe.

Mennyire ragad?

Nagyon:) Talán az eddig használtak közül a legjobban. Viszont az eltávolítás (főleg a szemhéjra ragadt ragasztó) egy kicsit nehezebb - de azért megoldható :)

Ardell Brush on lash adhesive latex free (átlátszó ragasztó)

Ez egy latexmentes, átlátszó folyadék, kis ecsetelővel a végén.

Milyen a használata?

Az ecsetelőnek köszönhetően könnyen használható, de mivel a folyadék teljesen átlátszó, nem lehet látni, hogy hova került éshova nem. Nekem az a tapasztalatom vele, hogyha keveset várunk akkor még folyékony az anyag, ha sokat akkor meg már keményre köt. Ezért pontosan be kell tartani a 30 mp várakozási időt.

Én is kipróbáltam és a saját tapasztalatom és mások is jelezték, hogy egy picit csíphet. Nem vészes és hamar elmúlik, de azért kell rá számítani. 

Mennyire ragad?

Elég jól és nem nehéz eltávolítani sem.

Ami nagy különbség a többi általam használt ragasztóhoz képest, hogy bár kicsit nehezebb használni, viszont sokkal kényelmesebb viselni. Szinte egyáltalán nincs súlya, egyáltalán nem érezni.

Ardell Pro Lash curler - Szempillagöndörítő


Szempilla göndörítőből két típusa van az Ardellnek. Én a profi változatot rendeltem, mert professzionális felhasználásra kell. Remekül működik. Szerintem érdemes használni göndörítőt, sokkal látványosabb lesz egy sima szempillaspirál használat is. Az ára: 3580.-  (a sima 1.500.- körül volt, így képről nem tudtam megállapítani, hogy mi a különbség a kettő között, mert kinézetre nagyon hasonló)

UPDATE 2022: Még mindig ezt a szempilla göndörítőt használom, tehát meglehetősen tartósnak bizonyult:)

Én kézzel szoktam feltenni a műszempillákat, de már régen ki szerettem volna próbálni egy ehhez a művelethez használható aplikátort, ezért azt is rendeltem. (Már írtam róla, hogy a szemöldökcsipesz használata műszempilla feltételéhez veszélyes lehet, mert megsérthetjük magunkat)

Az ára 1.950.- volt és rendben meg is érkezett, viszont sajnos a kibontás után vettem észre, hogy a termék törött :((( Ezért sajnos kipróbálni nem tudtam.

Az eddigi tapasztalataim ezek, ha újabb Ardell termékekhez jutok, majd azokról is írok :)

UPDATE 2022: Azóta találtam náluk egy ecsetes szempilla ragasztót, amit nagyon megszerettem, szinte már csak ezt használom. Ebben a sminkes Topsminkblog Youtube videómban is bemutatom, hogyan használom. A műszempillás rész 4 perc 05-nél kezdődik:)

Az Instagram oldalamon ( megnézheted itt: @topsminkblog ) napi szinten osztok meg kreatív sminkeket magamon. íme néhány fotó, amikor Ardell műszempillát használtam:

Műszempillával kapcsolatban még ezeket a cikkeket találod a blogon:

Műszempilla: Minden, amit tudni kell /típusok, felrakás, trükkök

Kipróbáltam: DUO műszempilla ragasztó

Kipróbáltam: Ardell Press on Lashes- Öntapadó műszempilla

10+1 legfurcsább műszempilla


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen akkor klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások