Januári kedvencek - HeliaD, Carmex és társai

2019.02.11.

Összegyűjtöttem azokat a kedvenceimet, melyeket nagyon sokat használtam vagy éppen az elmúlt hónapban fedeztem fel.


Helia D termékek

A Helia D termékeit két ok miatt szerettem volna kipróbálni (eddig valahogy kimaradtak az életemből) Egyrészt mert magyar márka, másrészt, mert cruelty free és ez a kettő előnyt élvez nálam (Cruelty free termékekről itt írtam részletesen). Még a próbálgatás fázisában vagyok, de majd tervezek írni egy részletes cikket róluk. Amiket próbáltam: Aquaboom hidratáló krém, Hajerősítő sampon, Micellás arclemosó kendő, Botanic concept hidratáló krém. Azt már most ki merem jelenteni, hogy ár/érték arányban nagyon jó termékeket kapunk, melyek sokszor felveszik a versenyt  drágább termékekkel.

Update 2020: Részletes véleményt Hélia D krémről ebben a cikkben olvashatsz: Kipróbáltam a legnépszerűbb arcápoló krémet: Hélia D Botanic concept Tokaji aszús hidratáló krém

Műszempilla felhelyező eszköz

Ehhez véletlenül jutottam. A Pink Pandáról rendeltem és szerettem volna műszempilla ragasztót, de nem volt, azért megrendeltem egy szettet, amiben volt két pár pilla, egy kis méretű ragasztó és ez az eszköz. Én többször írtam arról, hogy műszempillát szemöldök csipesszel felrakni, nem veszélytelen, mert éles és megsértheti a szemet. Én általában kézzel rakom fel, de nehéz nagyon pontosan odailleszteni. De most (tényleg) megváltozott az életem. Ennek az eszköznek az egyik vége egy tompa csipesz, amivel a szempillatőhöz helyezhetjük a pillát, a másik egy vastagabb pálcika, amivel, ha valahova nem ragadt a pilla (pl. a két végén) akkor oda lehet nyomni. Ez a vége szilikonos ezért nem ragad oda. Valóban szuper kis eszköz. Az a kategória, amit sajnálok, hogy nem használtam előbb. 

A műszempilla használatáról itt írtam le mindent

Carmex Stift

Én eddig mindig tubusos Carmex ajakápolót használtam, de most (elsősorban azért , mert szeretnék egy összehasonlító cikket írni a különböző típusokról), kipróbáltam a stiftes változatot és most úgy tűnik ezt jobban fogom szeretni.

A Carmex ajakáplóról részletesen itt írtam:Carmex-Őszinte vélemény

És még két januári felfedezés fotós témában:

Én nagyon gyorsan írok szöveget és mindig sokkal több időt töltök el a blogcikkek képanyagának fotózásával, ill. fotók gyűjtögetésével, mint magával az írással. A helyzetet az is nehezíti, hogy nincsenek profi eszközeim, leginkább egy Samsung Tablettel készítem a képeket, és mivel képzettségem sincs autodidakta módon próbálok fejlődni.

Arról, hogyan retusálom a képeimet itt írtam

Pixlr X

Én az ingyenes fotójavító programok közül, évek óta a Pixlr-t (Pixlr.com) használom, ha jól emlékszem regisztrációhoz volt kötve a használata. Van ingyenes és fizetős része és az ingyenesen belül is van egyszerűbb és bonyolultabb. Az elmúlt hónapokban jelent meg a PixlrX , amit kimondottan a blogok és közösségi oldalak igényei alapján fejlesztettek ki. Feliratozásban és montázsok készítésében verhetetlen. Néhány kép, amit ennek a használatával készítettem a blogra:

YouTube Jessica Kobeissi

Egy női, elsősorban divat és beauty területen dolgozó profi fotós, angol nyelvű csatornája. Jó humorral, érthetően magyaráz kezdőknek is. Kimondottan jó a kreatív ötletekben és az utólagos fotó módosításban. Én jó pár dolgot tanultam erről a csatornáról.

Itt van pl: egy nagyon jó videó arról, hogyan használhatunk nagyon egyszerű kellékeket látványos portrék készítéséhez.

Ennyit a januárról, jöhet a február :)


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsminkEzek a cikkek is érdekelhetnek...:) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is...

vissza

Hozzászólások