Kipróbáltam: Maybelline Color Tattoo / Vélemény+ Swatchok

2020.03.23.

A Color Tattoo, egy krémes szemhéjfesték, mely a Maybelline márka egyik sikerterméke. Ami fontos, hogy már nagyon rég (talán több, mint tíz éve az) és a mai napig az egyik legjobb krémes szemhéjfestéknek, bázisnak tartják. Engem sokáig elkerül ez a termék (főleg a MAC Paint Potját használtam), ezért nagyon kíváncsi voltam rá...


Mi ez?

A Maybelline Color Tattoo egy krémes szemhéjfesték, mely használható magában és szemhéjfesték alapként is.

Én ezeket tapasztaltam:

-A szemhéjfestékek üveg tégelyben vannak. Bár ezt még nem ejtettem le, általában ezek típusú tégelyek elég jól bírják a gyűrődést...papírdoboza nincs.

-Az összetevő lista alapjában szép (bár nagyon sok összetevőből áll), nem tartalmaz magas kockázatú összetevőket.

-Közepesen krémes formula. Lehet használni ecsettel is (legjobb a laza satírozó ecset, pl. MAC #217), de a krémes szemhéjfestékek azok közé a termékek közé tartozik, amit szeretek ujjal felkenni, mert így nagyon jól érzem, hogy mennyire vastag a réteg.

-Én egyenlőre két színt vettem (majd Updatelek, ha lesz több). Az egyik az Infinite White, ez egy csillogó fehér. A másik az Urbanite, ez egy matt középbarna, mely nagyon hasonlít a Mac Paint Potok közül a Groundwork színre, ami az egyik nagy kedvencem. Én mindkettőnek a színét nagyon szerettem. 

-Ennek a szemhéjfestéknek a legfontosabb tulajdonsága a tartóssága.  És ebből a szempontból a legjobb, amit valaha próbáltam. Nekem még a Mac Paint Potok közül is van olyan, ami egy idő után begyűlt a ráncocskákba. A Maybelline Color Tattoo viszont meg sem mozdult. Mindkét színt erősen teszteltem (pl. elmentem bennük futni), de semmit nem változott.

-A krémes szemhéjfestékeket általában érdemes zsírtalanított felületre feltenni. Ez semmi extrát nem jelent, ha zsírosnak látjuk a felületet egy papírzsepivel érdemes áttörölni és erre a felületre felkenni. Szemhéjalapozó (a krémes szemhéjfesték alá) és a szem korrektorozása viszont krémes szemhéjfestéknél nem feltétlenül jó ötlet, mert nem biztos, hogy együttműködek azzal a termékkel (pl. szilikonos bázison csúszhat). Ezek a krémes szemhéjfestékek úgy vannak kitalálva, hogy megtapadjanak a bőrfelületen, nem igényelnek bázist.

Értékelés:

Csomagolás 5/ 4,5

Strapabíró üveg tégely. Sajnos elég nagy felületen érintkezik levegővel, érdemes figyelni rá, hogy minél kevesebbet legyen nyitott tetővel, hogy ne száradjon be.

Textúra 5/5

Nekem pont jónak tűnt a krémessége, optimális idő alatt szárad (el lehet még dolgozni).

Aplikáció 5/5

Én könnyen tudtam dolgozni vele. Mind ecsettel, mint ujjakkal el tudtam érni az a felületet, amit szerettem volna.

Tartósság 5/5

Eddigi tapasztalatok alapján talán a legtartósabb, amit valaha próbáltam. 

Ár/érték arány 5/5

Ha a Mac Paint Pothoz hasonítva feleannyiba kerül, tehát árban nagyon jó (2-3 ezer forint között van az ára). Még azt nem tudtam tesztelni, hogy mennyi ideig használható minőségromlás nélkül. Itt is jön majd az Update. 

Újravenném?

Annyira igen, hogy elhatároztam beszerzem az összes kapható színt. A swatcokat majd folyamatosan feltöltöm ide.

Ebben a videóban egy gyors nyári sminket készítettem a Topsminkblog Youtube csatornájára. A Maybelline CT On and on bronze árnyalatát használtam bázisnak:

Swatchok (folyamatosan uodatelve)

Infinite White

Ez egy fényes fehér szín. Magában, alapnak, belső szemzugba, szemöldök alá.

Urbanite

Matt középbarna. Magában vagy alapnak (elsősorban barna, arany, bronz szemhéjfestékek alá).

Pink Gold


Maybelline termékek közül még ezekről írtam a blogon:

Kipróbáltam a legnépszerűbb szemhéjtust: Maybelline lasting drama

Maybelline Great lash szempilaspirál / vélemény

Maybelline Lash Sensational 

Maybelline The colossal Volume Express

Maybelline Matte Ink Folyékony rúzs/ Teszt, Vélemény, Swatchok


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink


Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások