Kipróbáltam: Maybelline Matte Ink Folyékony rúzs /Vélemény +swatchok

2020.03.18.

A folyékony tartós rúzsok már rég jelen vannak a sminkpiacon, viszont csak néhány éve jöttek igazán divatba, miután minden márka kihozta a saját folyékony rúzsát. Ezeknek a termékek az a lényeg, hogy a textúrának köszönhetően szinte "rákötnek" a szájra, nagyon tartósak, viszont a hidratáló anyagok hiánya miatt gyakran szárítanak. Ezeknek a szempontoknak a figyelembe vételével tesztelten a Maybelline folyékony rúzst.

Ezt a rúzst ajándékba katam egy vásárláshoz. Pontosan Maybelline Matte Ink Liquid lipstick rúzsát 10-es Dreamer árnyalatban. Ez egy nagyon szép rózsaszín árnyalat. Egy gyors sminket is készítettem vele.

Ezeket tapasztaltam a rúzzsal kapcsolatban:

-Az egyik legjobb aplikátora van, amit valaha használtam. Csepp alakú a kialakítása, kellően rugalmas. Nagyon szépen meg lehetett vele rajzolni a száj formáját (pedig én egy kicsit teltebbre is szoktam festeni). Nagyon elégedett voltam a végeredménnyel:)

-Nekem kényelmetlen volt viselni. Ebből a típusból vannak olyan rúzsok, amiket szinte alig érezni az ajkakon. Na ez nem ilyen:) Sűrű krémes textúra, mely ragadós is. Rövid idő után berendeződött a száj barázdáiba.

-Nekem nem szépen kopott, hanem foltokban és nehéz volt korrigálni. Nem igazán volt szép, ha rákentem egy újabb réteget.

-Tartós, de én nem éreztem lerobbanthatatlannak. Aránylag hamar elkezdett kopni, de volt egy alap réteg (öszönhetően az aznapi felületes arctisztításnak) még reggek is a számon volt. Viszont nekem az az elvárásom, hogy ha kopik is egy tartós rúzs, mindig legyen szép az összhatása. Ez ebben az esetben sajnos nem így volt. Látszott egész nap, mindig volt belőe a számon, de én nem találtam szépnek.

-Én nem éreztem extrém szárító hatást. A folyékony rúzsok közül valamelyik sokkal jobban szárít, de természetesen nem hidratált. Az is nehézség, hogy ezek alá a rúzsok alá nem érdemes hidratálni, mert akkor pont a tartósságát veszítjük el.

-Igazán olajos lemosóval lehet eltávolítani. Én este csak gyorsan áttöröltem az arcom micellás vízzel és reggelre még maradt az ajkaimon a rúzsból:)

Ez természetesen csak az én véleményem, és mivel csak ezt az egy árnyalatot próbáltam erre vonatkozik. Rúzsoknál gyakran előfordul, hogy egy típuson belül különbözően viselkednek a különböző színek.

Értékelés

Csomagolás, külső megjelenés 5/4

Szép, hagyományos tégelyben van, de semmi extra.

Textúra 5/2

Én nem szerettem. Krémesnek és ragadósnak éreztem.

Applikáció 5/5

Nagyon jó az applikátor, szépen lehet vele dolgozni.

Tartósság 5/3,5

Tartós, mindig marad belőle, viszont nem szerettem, ahogy kopik.

Ár/érték arány 5/2,5

Szerintem vannak folyékony rúzsokból (még olcsóbb ártkategóriában is) jobbak.

Újravenném?

Nem.

Swatchok

10 Dreamer


Ezt a terméket ennél a sminknél használtam.

A smink részletes leírását megnézheted itt: Tavaszi smink, rózsaszín ajkakkal


Kedvenc rózsaszín rúzsaimat ebben a Topsminkblog Youtube videóban nézheted meg:


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink


Ezek a cikkek is érdekelhetnek..Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások