Sminktermékek - Mindent az ecsetekről alapozó, pirosító és púder ecsetek

2015.10.27.

Sminktermékek - Mindent az ecsetekről alapozó, pirosító és púder ecsetek

Érdekel a sminkelés technikai része?
Itt a lehetőség, hogy meg tudj mindent az ecsetekről...
Kezdjük az alapozó, pirosító és púder ecsetekkel...

Alapozó ecsetek

Miért jó, ha van? Mert egyenletesen lehet vele felvinni az anyagot, profin lehet rétegezni és spórol az alapozóval, hiszen pl. a szivacs rengeteget magába szívhat.

Milyen típusai vannak? Két fő típust használunk. A lapos alapozó ecsetet, ez általában szintetikus anyagból készül, hogy nem ragadjon bele az anyag és lapogatva használjuk. Akkor érdemes használni, ha nagyobb fedésre van szükségünk.

A lapos ecseteken kivül gyakori a un. Duo fiber ecset. A neve is utal rá, hogy szintetikus és természetes szálakat is tartalmaz. Onnan lehet megismerni, hogy felül fehér (szintetikus) szálak vannak, hogy ne ragadjon bele az alapozó. Alul pedig természetes, általában fekete színű szálak, amivel remekül lehet polírozni az alapozót. Ezzel a típusú ecsettel nagyon természetes hatást érhetünk el. Minél nagyobb az ecset feje, annál vékonyabb rétegben viszi fel az anyagot.

A képen alul láthatóak a lapos ecsetek (MAC #190, #193) az erősebb fedéshez, felül pedig a duo ecsetek (MAC #130, MAC188) a természetes hatáshoz.

Pirosító ecsetek

Mire jó? Az egyetlen lehetőség a pirosító felvitelére. Míg mondjuk  az alapozót feltehetjük szivaccsal vagy kézel is, pirosítót csak profi ecsettel érdemes felvinni. Ez az egyik olyan eszköz, emi befektetést igényel, de megéri.  

Milyet válassz?Érdemes közepes méretűt választani, ami púderhez is használható. Ha csontosítani szeretnél vágott ecsetet érdemes vásárolni. Ha krémes pirosítóhoz használj az alapozásnál említett Duo  ecsetet, mert a tömör pirosító ecsetbe nagyon bele tud ragadni.

Púder ecsetek

Mire jó?   A púderekhez általában jár szivacs, ami nagyon jól is használható. A higénia, miatt viszont jó, ha ecsettel használod (vagy gyakran cseréled a szivacsot...)

Milyet válassz? A púderecseteket onnan lehet megismerni, hogy azoknak van a legnagyobb fejük. A pirosítoknál említettem, hogy a közepes méretű pirosító ecseteket nyugodtan használhatod púderezéshez is. Az "igazi" púderecsetet akkor érdemes megvásárolni, ha porpúdert használsz.

A bal oldalon látható közepes méretű ecseteket púderezésre is pirosításra is használhatod, a nagyfejű ecset a klasszikus púderecset. A fehér fejű vágott ecsettel tudsz nagyon szépen csontosítani. Az alul látható un. buffer ecsettel , ami nagyon tömör, lehet polírozni a pirosítót.

Remélem segítettem ezzel a kis összefoglalóval!

További jó sminkelést: Otília

Ha további trükköket, tippeket szeretnél megismerni töltsd le a Topsmink ingyenes e-könyvét 103 sminktipp, amit minden nőnek tudnia kéne innen

Ha még nem követsz minket facebookon megteheted itt


vissza

Hozzászólások