Hogy készül egy esküvői smink lépésről lépésre?

2016.07.01.

Hogy készül egy esküvői smink lépésről lépésre?

Még tavaly fotóztuk Dórit a honlapomra. Azt szerettem volna, ha olyan képek készülnek, amik tükrözik, milyen szerintem egy olyan smink, ami a természetes szépséget emeli ki a nagy napon.

A szép esküvői smink titkairól már írtam egy posztot itt, de mivel a téma kimeríthetelen, azt gondoltam megosztom a gondolataimat arról, hogy milyen termékeket használj, ha magad szeretnéd elkészíteni a menyasszonyi sminked.

Mik a legfontosabb lépések, ha természetes sminket szeretnél a nagy napra?

1. Makulátlan arcbőr.

Ez a legfontosabb, mindemellett nem szabad, hogy maszkszerűnek, természetellenesnek hasson és az sem árt, ha az a alapozó tartós.  És  a fotókon is jól mutasson.

Én a Mac Face&Body alapozóját használtam?

Miért?

Mert nagyon természetes fedése és textúrája van. Inkább száraz vagy normál bőrtípusra jó választás, zsíros bőrre kevésbé. Emellett testre is használható (pl: dekoltázson).

Milyen alapozók javasoltak még esküvőre?

Estée Lauder Double wear (nagy fedésű, nagyon tartós, natúr matt alapozó). Én általában ezt használom, zsírosabb vagy nagyobb fedést igénylő bőrnél.

Mac Studio fix fluid (hasonló paraméterekkel, mint a Double Wear), Mac Studio Sculpt (elsősorban száraz vagy idősebb bőrre, szintén nagy fedésű, de krémes alapozó).

Javasolható még esküvői alapozónak: Bobbi Brown Skin Foundation, Chanel Pro Lumiere.

Mint látható nem a legolcsóbb kategóriájú alapozókat írtam, de mivel meggyőződésem, hogy a legfontosabb a szép bőrkép, szerintem érdemes befektetni egy jobb alapozóba, ha saját magad készíted a sminked. Ha sminkes készíti a menyasszonyi sminked, mindenképp élj a próbasmink lehetőségével és teszteld le, hogy a nap folyamán, hogy "viselkedik" az alpozó a bőrödön.

Ha többet szeretnél tudni az alapozásról, olvasd el ezt a cikket, ahol nagyon alaposan körbejártam a témát.

Legyen kéznél egy mattító púder vagy krém az esküvő folyamán (ez a vőlegénynek is hasznos lehet a fotózásnál).

2. Szolid, de látványos szemsmink.

Ha nem szeretnél erős szemfestést, nyugodtan használhatsz természetes színeket (mattot vagy csillogót egyaránt). Én a Mac All that glitters szemfestékét használtam.

De mitől lesz látványos?

Ha még nem próbáltad, akkor is érdemes műszempillát használni.Nagyon szépen kiemeli a tekintetet. Nem kell, hogy természetellenes legyen. Én a Mac #36-os pilláját használtam, de a tincsecs pilla is jó választás lehet.

Ezt a típusú szemsminket érdemes egy vékony tusvonallal hangsúlyosabbá tenni. A tusok közül nekem a Maybelline gel linere a favorit.

Szépen formázott szemöldök. Gyakran elhanyagolják, pedig keretet ad az arcnak, kiemeli a szemfestést. Itt is törekedj a természetességre!

A szép szemöldök titkairól itt írtam.

3. Természetes szájfestés

Barackos, természetes rózsaszínes rúzs a legjobb választás ehhez a típusú sminkhez. Az én kedvenceim a Mac Shy girl és Mac Creme Cup árnyalatai, de nyugodtan használhatod a saját kedvenc rúzsod vagy szájfényed.

A pirosítót a rúzshoz igazítsd! Kevés kontúrozás, barackos színű vagy halvány rózsaszín pírosítás nagyon szépen mutat.

Én ezeket tartom a legfontosabbnak, ha természetes, de látványos sminkre vágysz.

Ha esetleg esküvői sminkest keresel, nézd meg a Topsmink esküvői szolgáltatásait itt!

Ha pedig még több sminktippre vágysz, töltsd le a Topsmink ingyenes e-könyvét innen.

vissza

Hozzászólások