Melyik a legjobb alapozó? - Mac Fix fluid vs. Estée Lauder Double Wear

2018.01.31.

Melyik a legjobb alapozó? - Mac Fix fluid vs. Estée Lauder Double Wear

Két hasonló tulajdonságokkal rendelkező alapozót hasonlítottam össze.
Erős fedés, matt hatás, extra tartós alapozás. De melyik teljesít jobban?

Topsmink Facebook oldalán naponta osztok meg híreket a szépség világából és sminkes trükköket. Ha van kedved iratkozz fel itt https://www.facebook.com/topsmink/

Illetve összeállítottam egy remek 40 oldalas anyagot: "103 sminktipp, amit minden nőnek ismernie kéne". Ingyenesen letölthető innen http://www.topsmink.hu/103-sminktipp/


Elöljáróban:

Két olyan alapozót hasonlítok össze, amit évek óta rendszeresen használok magamra és vendégekre egyaránt. Ezért valóban nagy tapasztalatom van mindkettővel. A cikk azonban a saját véleményet tartalmazza, leht másnak mások a tapasztalatai.

-Mindkét alapozó erősebb fedésű, ezért aki natúr, természetes hatású megoldást keres és nincsenek bőrhibái, annak valószínűleg nem ezek az alapozók lesznek a kedvencei.

Az alapozásról nagyon részletesen ebben a cikkben írtam: Minden, amit az alapozásról tudni szeretnél

Most pedig nézzük az aktuális témát: Mac Studio Fix fluid vs. Estée Lauder Double Wear

A két alapozoról külön/külön:

Mac Studio Fix fluid alapozó SPF 15

A Mac egyik sikerterméke és talán legnépszerűbb alapozója. A titka nagy részben, véleményem szerint, az erős fedésben rejlik. Népszerű termék a krémmánián, átlagpontszáma 4,28.

Saját véleményem:
Pozitívumok: 


-Erős fedés (de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ilyen fedésű alapozók vannak bőven, még olcsóbb árkategóriában is, de tény, hogy teljesen elfedi a bőrhibákat) 


-Nagyon sok szín kapható és rengeteg árnyalat van . Ha jól tudom több, mint 50 szín. A már lehetetlenül világos vagy kreolabb bőrre is meg fogjuk találni a tökéletesen passzoló árnyalatot.


-Kiadós. Napi használat mellett is sokáig elég. 


Hiányosságok, negatívumok: 


-Közepesen tartósnak találtam. Ez az alapozó (főleg nagy melegben) meg tud kicsit indulni (a DW ebből a szempontból teljesen megbízható) 


-Átfényesedhet. Az én bőröm inkább száraz, mégis egy idő után átfényesedik, megszűnik a természetes matt hatás. Zsíros bőrnél szerintem ez fokozottan jelentkezhet. Púder használata javasolt, amitől a réteg viszont vastagabb lesz.


-Száríthat. Nekem normál, száraz a bőröm és néhány óra múlva nagyon húzódik alatta, volt hogy halványan meg is repedezett az alapozó réteg.

Arról, hogyan sminkelj, ha száraz a bőröd? Itt írtam


-Nem igazán igazodik a szín a bőrhöz. Sok szín van, de pontosan el kell találni a színt, ami a nagy választék miatt elég nehéz  + valószínűleg télen és nyáron másik színre lesz szükség. Aki Mac üzletben vásárolja, az ragaszkodjon a próbához (teljes arcra), és első vásárlásnál érdemes néhány órát viselni, hogyan viselkedik a bőrön és természetes fénynél is ellenőrizni a színt.


-A szaga ugye. Ez rengeteg krémmánia véleményben is szerepel. Az egyik legagresszívabb illattal rendelkező alapozó, ami valakit nem zavar, valakit igen.


-Ár/ érték arány. Nekem minden terméknél ez a legfontosabb. A Fix Fluid drága termék. Szerintem ebben az árkategóriában vannak jobb alapozók. 

Estée Lauder Double Wear:


Előnyei: 


-Erősen fed, de nem maszk szerű, nagyon szép felületet ad, ami a fedéshez képest nem vastag. Ecsettel kiadósabban használható.


-Eddig az egyik legtartósabb alapozó, amit használtam (én sminkesként menyasszonyokra is szoktam tenni és a visszajelzések alapján még 40 fokban is bírta hajnalig) 


-Szép természetes matt fedés. Ha nem nagyon fényesedő a bőr, még púder sem kell rá. Lazább ecsettel vékonyabban is feltehető.

Az alapozó ecsetekről itt írtam részletesen


-Igazodik a bőrszínhez (egy vendégem egyszer megkérdezte, hogy melyik színt használtam, mert meg akarta venni. Én már nem emlékeztem és mind a 4 színt, ami volt otthon magamra kentem :) Kb. 20 perc után, már nagyon hasonlóak volta egymáshoz). A Mac alapozónál pl nagyon pontosan el kell találni a színt, mert nem igazodik. Ami nagyon fontos, használat előtt fel kell rázni, akkor lesz igazán szép és magas a fedés. 

-Kevés kell belőle. Ár/ érték arányban tökéletes. 


-Nem csak zsíros bőrtípusra használható. (kivétel talán a nagyo száraz bőr) Az én száraz bőrömet sem szárította (tovább), nem repedezett be rajta (ami sok alapozónál sajnos előfordul. 

Hátrányok: 


-Az az öntős üveg.... Nekem szinte soha nem sikerül megoldani, hogy ne öntsek ki többet, mint amennyi kell. Egy pumpáért, mit nem adnék...

Update: állítólag már kapható hozzá pumpa :)


- Lehet érezni, hogy van valami a bőrön, bár ez ilyen rétegnél elviselhető. 

Én nagyon sokáig hétköznapokra is ezt használtam, amin sokan csodálkoztak is a környezetemben, mert nincsenek bőrhibáim. Egy idő után rájöttem, hogy indokolatlan és most már könnyebb alapozót használok.

Összesítés:

És most nézzük kategóriánként, melyik alapozó a nyertes:

1. Fedés. Mindkettő alaposan fed.

Fix fluid: 1 pont

Double Wear: 1 pont

2. Tartósság. Nekem a DW tartósabbnak bizonyult.

Double Wear: 1 pont

3. Kell a púder? A DW anélkül is jól működik.

Double Wear: 1 pont

4. Színek. Ez nehéz a DW nagyon szépen, természetesen igazodik a Fix Fluidnak viszont hatalmas a színválasztéka.

Double Wear: 1 pont

Fix Fluid: 1 pont

5. Milyen a bőrfelszín összképe? A DW számomra szebb, natúr matt, vékonyabb hatású felület.

Double Wear: 1 pont

6. Használat: A DW öntögetése a sírba visz, a Fix Fluidra vásárolható pumpa, ami később átrakható a következő üvegre.

Fix Fluid: 1 pont

7. SPF: DW: SPF 10, Fix Fluid : SPF 15. 

Fix Fluid: 1 pont

8. Bőrtípus függő? A DW száraz bőrtípus esetén (saját tapasztalat) komfortosabb hatású.

DW: 1 pont

9. Mattosító hatás. A DW nekem tovább matt maradt.

DW: 1 pont

10. Illat. Ezt nem is kell megindokolni :)

Double Wear: 1 pont

Összesített pontszám:

Mac fix Fluid: 4 pont

Estée Lauder Double Wear: 8 pont

Nálam egyértelműen a Double Wear nyert. És Nálatok?

vissza

Hozzászólások