Kipróbáltam: Essence Shine Last& Go körömlakk / vélemény+swatchok

2020.05.13.

A Essence régebbi formulájú körömlakkját (Essence the Gel) nagyon szerettem, elsősorban a tartóssága miatt. Amikor megújult, természetes volt, hogy kipróbálom őket... Hát, nem vagyok meggyőződve, hogy ez jobb...Hogy miért az kiderül a cikkből...


Tapasztalatom a régebbi Esence lakkokkal:

Én nagyon szerettem. Alapozó + fedőlakkal használtam (mindkettő Essence) és így közel egy hetet kibírtak. Én vasárnap szoktam megcsinálni a körmeimet, mert akkor van egy kicsit több időm és szeretem, ha legalább a hétköznapokon még vállalhatóan néz ki. Nekem a régi lakkoknak kicsit nagynak tűnt az ecsete, és voltak színek (elsősorban a sötétek) amik két rétegben sem fedtek tökéletesen. Kíváncsi voltam, hogy az új formulával mi változott...

Mi ez a termék?

Az Essence márka Shine Last&Go gél hatású körömlakkja.

Mit ígér?

Gél hatású, tartós, intenzív színek, fényes végeredmény. Gyorsan szárad.

Hol kapható és mennyiért?

Drogériákban, baráti áron (500.- Ft körül/ db)

Mik voltak a tapasztalataim?

Pozitívumok:

-A színválaszték. Tavaszi körmökhöz kerestem színeket, és nagyon szépeket találtam...Többféle rózsaszínt, mentazöldet, világoskéket, fehéret...

-A külseje. Szerintem nagyon jól sikerült a design, nagyon tetszik az üveg és az is, hogy a kupak ugyanolyan színű, mint a lakk.

-Nagyon  szépen terült. Soha nem lett csíkos (a világos színek sem). Valóban egyenletes, gél hatású lett a felület.

-Nagyon intenzívek a színek. Valóban mindegyik olyan lett, mint az üvegben. Még a fehér is igazi, vakító fehér. A 05 sweet as candy árnyalat átlátszó, elsősorban francia manikűrhöz használható.

-Alap és fedőlakkal együtt nagyjából kibírta az egy hetet.

-Nagyon bevált francia manikűrhöz. Nem így terveztem, de kiderült, hogy a matt fehér nagyon jól használható és van benne egy átlátszó rózsaszín (05 sweet as candy), amivel együtt tökéletes francia körmöket lehet készíteni. 

Amit nem szerettem benne:

- A nagy ecset. Ez furcsa, mert bizonyos szempontból jó, ez az átlagosnál sokkal nagyobb ecset, mert gyorsan lehet vele dolgozni és szépen teríti a a lakkot, viszont nehéz vele pontosan festeni.

A tökéltetes manikűr lépéseit itt írtam le: Tökéletes manikűr lépésről lépésre

-Én egyszerűen úgy éreztem, hogy túl vastag a lakk. Ami abból a szempontból jó, hogy két rétegben nagyon jól fed, valóban olyan lesz a szín a körmön, mint az üvegben. Abból a szempontból is jó, hogy nagyon szépen elterül, egyik sem lett csíkos (a világos színek sem), valóban gél hatásúak voltak a körmeim. Viszont a vastag réteg miatt, nekem néhány nap múlva mikro repedések jelentek meg a felületen. Ez mindegyik színre igaz volt és a fedőlakk sem segített. 

-De a legrosszabb a hosszú száradási idő volt. Én sok véleményt elolvastam és voltak, akik ugyanerről számoltak be, de sokan azt írták, hogy csak felkenték és más mentek is... Hát nem tudom hogy csinálták, nekem a teljes száradás , az alap és fedőlakkal együtt (nem túlzok másfél-két óra volt). Általában felkentem a lakkot és megnéztem egy filmet és azalatt 100%-osan megszáradt. Ha kevesebb időm volt (mondjuk fél óra), az már nem volt elég. Ha utána el kezdtem tenni-venni itt ott maradt ennek nyoma. Egyszer közel egyórás szárítás után lefeküdtem aludni, és reggel voltak párnanyomok (vagy nem tudom, hogy nevezzem ezeket:) a körmömben. 

Összesítés:

Csomagolás 5/5

Nekem tetszik...

Alkalmazás 2,5 /5

Nekem hosszadalmas volt felkenni, korrigálni kellet és nekem nagyon hosszú időre volt szükségem a teljes száradáshoz.

Tartósság 4 / 5

Nekem egy hetet kibírt alapozó és fedőlakk használatával, de mikrorepedések gyakran megjelentek a felületén. A harmadik negyedik naptól már nem volt tökéletes.

Ár/ érték arány 4 / 5

Nekem túl sok volt vele a macera, valószínűleg nem veszek belőle több színt. Én úgy gondolom, hogy még ebben az árkategóriában is vannak könnyebben kezelhető lakkok. Ha választanom kéne én az előző (Essence the Gel) textúrát választanám. 3,5 pontot akartam adni, viszont francia manikűrre annyira bevált (szinte folyamatosan ezt használom, hogy ezért adok 4-et.)

Swatchok:


A blogon még ezeket a kéz-és körömápolással kapcsolatos cikkeket találod:

Tökéletes manikűr lépésről lépésre

Márvány körmök egyszerűen lépésről lépésre

Tavaszi körmök Essence lakkokkal

Francia körmök kis csavarral

L'occitane she vajas kézkrém/ őszinte vélemény

TOP5 nyári körömlakk: OPI, Essie, Essence, Sally Hansen

Ennek a cikknek a videó változata is elkészült a Topsminkblog Youtube csatornájára:


Essence termékek közül még ezekről írtam a blogon:

Essence Stay all day korrektor /vélemény

Essence Long Lasting szemceruza /vélemény + swatchok+ sminkek

Essence szemöldök ceruza


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:


vissza

Hozzászólások