Kipróbáltam: Invisibobble hajgumik és csattok

2020.12.04.

Én azok közé tartozom, akik gyönyörű sminkeket tudnak készíteni, viszont elvesznek a frizura készítésnél. Szinte semmit nem tudok csinálni a hajammal. Ezért egyik barátom a hajvasaló a másik pedig a hajgumi és a haj csatt. Amiből, mint tudjuk sosem lehet elég... Tavaly nyáron kezdtem el használni az Invisibobble termékeket, amik megjelenésük idején felrobbantották a hajkiegészítők piacát...

Az egyik ok, hogy most írok ezekről a termékekről az, hogy most szereztem elég tapasztalatot és próbáltam ki több terméket, a másik pedig, hogyha elveszettnek érzed magad karácsonyi ajándék ügyben, akkor szerintem a különleges hajgumik azok a hasznos kis apróságok, aminek minden hosszú hajú nő (kortól függetlenül:) örülni fog és garantáltan fogja használni is. 

Az Invisibobble ráadásul elég menő és elég jól is néz ki ahhoz, hogy ajándékba adjuk. Több olyan kozmetikai termék van, ami formabontó külsejének (is) köszönheti a  hírnevét. Ilyen pl az EOS gömbölyű ajakbalzsamja vagy a Tangle Teezer speciális kialakítású hajkeféje. Az Invisibobble-nek a régi telefonzsinórokhoz hasonló (lehet, hogy a fiatalabbaknak ez nem sokat mond:) kialakítása volt speciális, ami egyértelműen megkülönböztette a többi hajgumitól (azóta persze már rengeteg másolata van). Az eredeti koncepció (mint ahogy a neve is mutatja) az volt, hogy szinte láthatatlan legyen és a klasszikus változat a hajhoz igazodó színekben készült. Azóta már mindenféle színes, neon, pasztell stb változatok is vannak. Sőt léteznek anyaggal bevont crunchie változatok is, melyek dekoratívabbak.

Az első, amit megvettem a márka termékei közül, az a klasszikus Invisibobble hajgumi.

A saját tapasztalatom az hogy dobozban nagyon látványos ez a kialakítás, de igazán hajba téve ez nem látszik, mert kinyúlik. Amikor kiszedjük a hajból, akkor teljesen kinyúlt alakja van, majd szépen lassan néhány óra alatt újra felveszi a spirál formáját:)

Amiért viszont nagyon megszerettem és most már csak ezt használom, hogy soha semmilyen hajkiegészítő nem volt annyira erős és megbízható és nem tartotta a hajamat annyira, mint ez. Egész nap megbízhatóan tart , és aki rendszeresen összefogja a haját, mint én az tudja, hogy mennyit számít, hogy mondjuk egy összefogott lófarok nem kezd el szépen lassan lecsúszni. És ez igaz volt fokozott igénybe vételnél pl: futásnál is. Az is tapasztalat, hogy nem kell annyira szorosan ráfeszíteni, mint egy normál hajgumit, kicsit lazábban is remekül tart.

Az első pozitív tapasztalatok után elkezdtem szépen lassan beszerezni a többi Invisibobble terméket is. A következő beszerzés a Nano hajgumi volt (ami a hagyományosnak egy kisebb változata), ami kisebb és elsősorban akkor jön jól, ha a hajnak csak a felső részét, vagy egy kisebb részét szeretnénk összefogni. 

Később megvettem az Invisibobble Wawer haj csattot. Én azt gondoltam, hogy hullám csatt helyett fogom tudni használni és a mérete is hasonló volt. Formára viszont inkább egy francia csattra hasonlított.

Az hamar kiderült, ara hogy egyben fogjam össze hátul a hajat arra kicsi. (Arra azóta már létezik a Wawer plus) Leginkább arra jó, hogy ha a fejtetőn szeretnénk egy kisebb mennyiséget összefogni, vagy feltűzött haj esetén oldalt vagy alul a kilógó hajszálakat feltűzni. Arra viszont nagyon. Erre is jellemző, hogy nagyon erősen tartja a hajat. pl. itt ezt használtam, mert lekövettem egy Youtube göndörítős tutorialt és utána szénakazalban állt a hajam. Ezzel a csattal viszont pikk-pakk összefogtam és meg sem mozdult.

Aránylag gyakran futok és mivel már bíztam a brandben beszereztem az Invisibobble Multiband hajpántot és ez is nagyon bevált. Tulajdonképpen ez egy hajpánt és egy hajgumi keresztezése.

Lehet simán hajpántnak is viselni, de úgy is, hogy a hajgumival összefogjuk az alsó részt. A hajpánton belül van két szilikon csík, ami lehetetlenné teszi az elcsúszást. Aki már szenvedett attól, mint én, hogy lecsúszott a hajon a hajpánt, az tudja, hogy ez mennyit számít:)

Összességében azt vettem észre, hogy két dolog különbözteti meg a többi hasonló terméktől. Az egyik a hullámszerű forma (ez mindegyik termékre igaz),a másik pedig az anyaga, ami egy speciális rugalmas és nem kemény műanyag. Mindkettő nagyon hatékony (mert remekül tart), viszont nagyon kényelmes is. Soha nem tapasztaltam, hogy húzza  a hajamat.

Ha ajándékozni szeretnél, akkor pedig most ilyen cuki szetteket találni, mint az Invisibobble You Dazzle me

Az Invisibobble egy komolyabb Youtube csatornát is üzemeltet, ahol a reklámokon kívül rengeteg frizura tutorialt is találni a termékeikkel. Én személy szerint többet is kipróbáltam közülük. Ez a legnépszerűbb, de sok különböző konty elkészítéséről is vannak videók.

vissza

Hozzászólások