Kipróbáltam a legnépszerűbb púdert - Rimmel Stay matte powder

2019.02.01.

Jelenleg ez a legnépszerűbb púder a magyar piacon és külföldi blogokon is sokat találkozni vele. Én is tettem vele egy próbát. Őszinte véleményemet írtam meg a cikkben.

Mi ez?

A Rimmel márka mattító púdere. 6 színben kapható.

Mennyibe kerül?

Jelenleg 1.799.- Ft

Hogyan találkoztam vele?

Én mattító púdernek a Mac Blot púderét használtam, de annyira sokat olvastam a Stay Matte púderről, hogy gondoltam teszek egy próbát. 

Személyes vélemény:

Milyen a csomagolás?

A termék préselt és egy műanyag tégelyben van. Ami furcsa, hogy púderektől szokatlanul a teteje teljesen levehető, nem nyitható. Ezért tükör sincs benne. Púderpamacs vagy szivacs nem jár hozzá. Tapasztalatom volt, hogy ha magunkkal szeretnénk vinni (márpedig a púdert gyakran visszük), akkor a tető hajlamos leesni, mert nem túl erősen zár. Néhány hónap után a műanyag tető elkezdett repedezni, egy kis darab le is tört belőle, a felirat elkezdett kopni. Ezt azért is írom le, mert több véleményben is olvastam a tető töredezését, így ez nem csak velem fordult elő.

Pedig nem tettem ki különösebb terhelésnek, és vannak sokkal régebb óta meglévő púdereim, sokkal jobb állapotban.

Mindenesetre, ha csak a polcon tartjuk, akkor arra megfelel. A szivacs hiánya miatt szükség van a felviteléhez ecsetre (ez higénikusabb) vagy szivacsra.

A pirosító és púderecsetekről itt írtam részletesen

Mit tapasztaltam a használatánál?

Ez egy préselt púder, ami nem annyira selymes, mint a drágább márkák darabjai, viszont elég kicsik a szemcsék ahhoz, hogy szépen hasson a bőrön. Ecsettel is fel lehetett szép rétegben vinni, nincs maszkos hatása (bár minimálisan látni a bőrön). Én a 001-es Transparent (szín nélküli) változatot vettem meg. Próbaként feltettem alapozó nélkül is magamra, és volt minimális fedése, egységesítette a bőrt. Bár a színezett változatokat nem próbáltam, de ennek alapján el tudom képzelni, hogy alapozó nélkül is megállja a helyét, egy korrektorral kiegészítve.

Ilyen típusú púdert elsősorban a smink fixálása és mattítása miatt veszünk meg és ez az a rész, amiben ez a termék  a legjobban teljesít. Nekem normál, száraz bőröm van, de főleg nyáron hajlamos átfényesedni, viszont ez a púder látványosan matton tartotta. Ahányszor benéztem a tükörbe az volt a benyomásom, hogy mennyire matt az összkép. Valamennyire húzódott is a bőröm, a személyes tapasztalatom, hogy valamennyire szárítja is a bőrt. Ami zsíros bőr esetén jó lehet (és elsősorban ők a célcsoport), nekem viszont néhány nap után már nem volt kellemes viselni. Mindenesetre mattító hatásban és fixálásban felveszi a versenyt a drágább vetélytársakkal (valószínűleg a népszerűségének is ez az oka, hiszen kedvezőbb ár mellé tényleg teljesíti, amit vállal)

Azt már lehet látni, hogy nagyon lassan fogy, sokáig kitart.

Összetevők:

És most akkor a gyenge pont: az összetevő lista :(((

Erről annyit, hogy ha vásárlás előtt látom valószínűleg meg sem veszem. Van benne két típusú parabén és többféle illatanyag, amelyek akár bőrirritációt vagy allergiát is okozhatnak. Összehasonlítva a Blot púderrel (aminek kimondottan szép összetevő listája van, magas kockázatú hatóanyagok nélkül és sokkal kevesebb összetevőből áll), most szembesültem azzal, hogy ugyanazt a hatást teljesen más összetevőkkel is el lehet érni. A két termék között szinte alig találtam közös összetevőt, pedig púdereknél valahogy feltételeztem, hogy hasonló anyagokból áll, olyan sok variáció nincs, de ezek szerint elég nagyot tévedtem...

Update: Miután kikerült ez a cikk, többen megkerestek, akik használják ezt a púdert, hogy mennyire veszélyes, fejezzék-e be a használatát, ha meg vannak vele elégedve stb. Ezért azt gondoltam egy kicsit írok erről a témáról ide (bár leszögezem nem vagyok szakértője csak egy vásárló)

1. Magyarországon szigorúak a kozmetikai termékek forgalomba hozásának szabályai és alapos bevizsgálásnak vetik őket alá. Azok a termékek, melyek kaphatók drogériákban, boltokban, magyar webáruházakban, azok ezeknek a feltételeknek megfeleltek.

2. Van a használható, bevizsgált alapanyagok között, melyekről időről időre felmerül, hogy kockázatosak. (pl: illatanyagok, kőolaj származékok, parabének). Akár a google keresőjébe beütve, akár a Krémmánián is van az összetevőkről leírás, meg lehet nézni és el lehet dönteni, hogy használunk-e ilyen terméket vagy nem. 

3. Ma szinte már mindenről lehet olvasni, hogy káros lehet a gluténtől  kezdve (amiről lehet olvasni olyat, hogy káros az agyműködésre...), a mobiltelefonban lévő kék fény káros hatásáig.  Rengeteg  megalapozott vagy megalapozatlan információval találkozunk nap, mint nap és  a döntéssel egyedül vagyunk hagyva, hogy hiszünk-e ezeknek vagy sem.  Nem beszélve a rengeteg ellentétes információról. Pl úgy tudjuk, hogy az uborka nyugtató, de olvastam most róla, hogy van olyan orvos (!), aki szerint ez nem igaz és izgató hatású. A kókuszolaj egyik nap csodaszer másik nap ellenség. 

4. Személy szerint, én egyrészt igyekszem megválogatni a forrásokat, ahonnan információt veszek magamhoz, de még sokszor így is nehéz dönteni. Én személy szerint  kozmetikumok terén előnyben részesítem a kevesebb és kisebb kockázati tényezővel rendelkező összetevőket és szeretem a természetes anyagokat (olajok, méz stb) használni, ezekről többször írtam is. De itt visszatérhetünk a kókuszolaj esetéhez ugye... A másik tényező, hogy figyelem a bőröm reakcióit is. De azt gondolom, bonyolult világban élünk, ahol sok apró döntést kell hozni.

Ennyit fontosnak tartottam leírni az összetevőkkel kapcsolatban...

Összegzés:

Mattít és fixál, kedvező áron (mindezt sokáig), de a csomagolás és az összetevő lista hagy kívánni valót maga után...

Zsíros bőrre javasolt termékek közül még ezekről írtam a blogon:

Catrice HD Liquid Coverage teszt és vélemény

Garnier olajmentes BB krém

Glamglow Supermud arcmaszk / teszt

Estée Lauder Double Wear Stay in place alapozó

Garnier olajmentes BB krém

Manna Ében arctisztító szappan

La Roche Posay Effaclar Duo

Sminktippek zsíros bőrre

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek és érdekelhetnek...:) Ha igen, akkor katt a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások