Sminktippek zsíros bőrre

2018.04.11.

Alapvetően a zsíros bőr sok előnnyel is jár (pl. kevésbé hajlamos a ráncosodásra, mint a száraz bőrtípus) és kezelését kozmetikus vagy bőrgyógyász segítségével kell megoldani. Én a zsíros bőr mindennapi sminkeléséhez adok ebben a cikkben néhány tippet.

A száraz bőr sminkeléséhez már adtam egy elöző cikkemben tanácsokat. Elolvashatod itt


A zsíros bőr sminkelésénél a problémát elsősorban a bőr átfényesedése és a smink tartóssága jelenti.

Hogyan érdemes sminkelni zsíros bőrre, hogy a végeredmény tökéletes legyen?

1. Legyen jó az alap!

Én bármilyen bőrtípusnál azt tartom ideálisnak, ha kozmetikus, esetleg bőrgyógyász segít a bőrápolási termékek kiválasztásában. Zsíros bőr esetén is meg kell teremteni az alapokat a sminkhez. Gél állagú speciális termékek, mattítók jól jehetnek. De hidratáláshoz remek lehet egy spray állagú termék. Ezek megfelelően hidratálják a bőrt, de nem teszik fényessé vagy zsírossá.

2.  A kevesebb több.

Az a tapasztalatom, hogy zsíros bőr esetenén jobb, ha minél kevesebb réteg kerül az arcra. Pl külön fényvédő termék helyett érdemes fényvédőt tartalmazó alapozót választani.

3. Viszont kötelező a púder!

A púder mattosíthat és tartósabbá teheti a sminket és a zsíros, fényes bőrnek pont erre van szüksége. Vannak púder alapú, jól fedő alapozók (pl: Mac Fix powder), amik alapozók és púderek egyben. De ha külön púdert használsz, akkor érdemes mindig magaddal vinned. Viszont szivacs helyett ecsettel érdemes használni, mert a szivacs bekövesítheti a púdert (ilyet szerintem már mindannyian láttunk)

4. Használj speciális primert!

A krém állagú mattosítók (pl: MAC matte creme) meglepően jól teljesítenek. De ha más terméket is valamilyen primert érdemes használni. (meg kell említenem megint a kozmetikust, aki segíthet:)

Szemhéjra is használj primert!

Ahhoz, hogyan tedd tartósabbá a sminket itt adtam tanácsokat

5. Maradj gyönyörű matt termékekkel!

Zsíros bőr esetén nem érdemes fényes textúrákkal kisérletezni. Matt pirosító highlight nélkül, nagy részben matt szemhéjpúderek a tuti választás.

Zsíros bőrre ajánlott termékek, amikről írtam a blogon:

Catrice HD liquid alapozó

La Roche Posay Effaclar Duo

Estée Lauder Double Wear

Rimmel Stay Matte púder

Teafaolaj receptek zsíros, pattanásos bőrre

Itt is megtalálsz:

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

vissza

Hozzászólások