Kipróbáltam: L`occitane shea vajas kézkrém

2020.03.29.

A mostani (pandémiás) időszakban kiemelt helyet kap a kézmosás a mindennapi rutinban. Ennek következményeként pedig sokkal több kézkrém is fogy. Én szinte állandóan száraznak érzem a kezeimet. Be is rendeltem néhány darabot és azt gondoltam, hogy ez a legjobb alkalom arra, hogy kipróbáljam a L`occitane ikonikus (és kicsit drágácska) kézkrémet. El is használtam egy tubust, a véleményemet pedig megírtam ebben a cikkben.

Mostanában nagyon sok kézkrémet használok. Ez a havi kozmetikum rendelésemen is meglátszott:) A kézkrémek széles választékából több fajtát is beszereztem (én a Notinoról rendeltem), köztük  a L'occitane ikonikus termékét is, amit már régóta ki szerettem volna próbálni.

Mit kell tudni a márkáról?

A L'occitane egy 1976-ban alapított kozmetikai márka. Nagyon fontos az a természetes imázs, amelyet a termékek csomagolása és boltok berendezése tükröz. (Azonban, ha valakinek fontos szempont, akkor érdemes megemlíteni, hogy a márka nem cruelty free.) Termékeikben sok növényi és organikus összetevő található. Nagyon gyakran használt hatóanyag a kozmetikumaikban (a kézkrémben is)  az erős hidratáló és tápláló hatású shea vaj. A L'occitane termékeiről sokan úgy tudják,  hogy csak a márkaüzletekben kapható, de a Notino oldalán is sok termékük megtalálható. Én onnan rendeltem meg a kézkrémet.

Mi ez a termék?

A L'occitane karité shea vajas kézkrém a márka ikonikus, talán legismertebb terméke.

Mit ígér?

Egy gyorsan felszívódó luxus balzsam, kimondottan száraz, dehidratált kezekre. Hidratálja, táplálja, védi a bőrt.

Mit tapasztaltam?

- A krém egy nagyon igényes, fém tubusban van. Nagyon szép a design. Olyan típusú termék, amit kimondottan menő elővenni a táskánkból...

-Drágább árfekvésű termék. A 30 ml (kis kiszerelés) 3.000.- Ft körül, a 150 ml (nagy kiszerelés) több, mint 9.000.- Ft.

-A három legfontosabb összetevő (mennyiségi sorrendben): a víz, a shea vaj (több, mint 20%) és a Glycerin. Ezeken kívül az összetevő lista elején (tehát aránylag nagyobb mennyiségben találhatóak a termékben) vannak  még olyan természetes hatóanyagok mint a: lenmag kivonat, a méz, az édesmandula kivonat, kókuszolaj, rozmaring levél kivonat, napraforgó olaj. Ez egy impozáns lista, mely részben indokolja is a magasabb árfekvést. Ezeken kívül még meglehetősen sok összetevőt tartalmaz, melyek elsősorban a komfortérzetet támogatják (könnyebb kenhetőség, gyors beszívódás). Többféle illatanyag is van benne, ezért az arra érzékenyeknek érdemes erre figyelni.

-Az első benyomásom nagyon kellemes volt. Kimondottan könnyű állagú, nagyon könnyen beszívódó krém. Valóban különbözött az olcsóbb társaitól. Nekem kimondottan kellemes volt az illata, jól hidratált. 

-Én onnan tudom, hogy egy kozmetikai termék jó, ha mások észreveszik,(Biztos történt már mindenkivel, hogy megjegyezték, "Hogy milyen szép a bőröd", amikor felkerül egy BB krém), vagy ha én magam öntudatlanul észreveszem. Velem pont ez történt, mikor ezt a kézkrémet használtam. Napközben ránéztem a kezemre és megjegyeztem magamban, hogy mennyivel szebb, mint általában és utána jutott eszembe, hogy ja igen, ezt a kézkrémet használom. A kézfejem összképe határozottan javult. 

-Nekem nagyon száraz bőröm van, 3-4 óra múlva már nem éreztem a hidratáló hatását (ennek ellenére látványra szebb volt a kezem még akkor is mint általában), ezért én naponta még egyszer-kétszer újrakentem.

-Nekem a kis kiszerelés (napi két-három bőséges kenegetéssel) pont három hétig volt elég. Az sajnos nem túl sok...

Értékelés:

Csomagolás 5/5

Kimondottan igényes design és használati szempontból is előnyös. Az utolsó cseppet is ki lehet belőle sajtolni:)

A termék 5/4,5

Tökéletes, talán a legjobb, amit próbáltam. Számomra a hidratáló hatása lehetne erősebb.

Ár/érték arány 5/4

Az én véleményem az, hogy: nagyon jó (talán a legjobb kézkrém amit próbáltam), de nem olcsó:) Az ára miatt ár/érték arányban nem tudok többek adni.

Tastápolással kapcsolatban még ezeket a cikkeket találod a blogon:

Alverde testvaj makadámdióval és karitévajjal

Cera Ve hidratáló krém

Kipróbáltam: Nuxe száraz-olaj

Sudocrem /őszinte vélemény

Organic Shop testradírok

Crystal Deo/ őszinte vélemény


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen akkor klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG