Kipróbáltam: Nuxe száraz olaj /Első benyomások, őszinte vélemény

2019.12.17.

A nuxe száraz olaj igazi klasszikus, ikonikus szépségtermék. Használható arcra, testre, hajra, igazi multifunkcionális darab. Mivel száraz a bőrtípusom és általában is kedvelem a bőrtápláló olajakat, úgy gondoltam itt az alkalom, hogy kipróbáljam. Egyenlőre néhány napja tesztelem és az eddigi tapasztalataimat osztom meg ebben a cikkben...


Mi is ez a termék?

A nuxe száraz olaj 1991-ben jelent meg a kozmetikai piacon és sikere azóta is töretlen. Egy olaj, mely használható arcra, testre és hajra egyaránt. A hivatalos honlapon, olyan impozáns adat is szerepel, hogy: "minden 6. másodpercben eladnak egyet valahol a világon"

Ha bármilyen listát nézünk, mely ikonikus, fontos szépségápolási termékekről szól, azon szerepelni fog.

Mi az a száraz olaj?

Erre pontos leírást nem sikerült találnom, de amennyire elmélyültem a témában, azt jelenti, hogy olyan olaj, mely nem hagy zsíros felületet maga után, hanem teljesen és gyorsan felszívódik.

Hogy kell használni?

Arcbőrre, testre közvetlenül kenhető. Hajra hajmosás előtt kell a száraz hajba bemaszírozni, majd lemosni és utána samponnal is megmosni a hajat. (Többen írták, hogy hajmosás után használják és nehéz zsíros lesz tőle a haj, de a hivatalos honlap csak a hajmosás előtti használatot említi, ezért érdemes úgy használni.

Milyen összetevők vannak benne?

Impozáns mennyiségű természetes olajat tartalmaz. Van benne: Makadámia olaj, édesmandula olaj, mogyoró mag olaj, borágó mag olaj, olíva olaj, napraforgó olaj. Természetes hidratáló anyagokban tehát nincs hiány:) Viszont a termék egyáltalán nem egy natúrkozmetikum, hanem sokkal inkább egy luxustemék.Megjelenésében, illatában, használatában.

Milyen bőrtípusra használható?

Az olajos termékek általában minden bőrtípusra használhatóak. Sokszor a zsíros bőr is jól reagál rájuk.

Hol kapható?

Én a Notino webáruházából szereztem be a saját darabomat, innen:

Nuxe száraz olaj

És most jöjjenek az én benyomásaim erről a termékről:)

Külső megjelenés, csomagolás:


Klasszikus, parfüm szerű üvegben van.  A polcon úgy néz ki, mintha egy luxus illat lenne. Ami nagyn tetszett, hogy az üveg fújós. A legtöbb olaj általában öntös, ami azt eredményezi, hogy nagy valószínűséggel többet használunk el belőle, mint amennyire valóban szükég van. Ezzel a csomagolási megoldássa viszont közvetlenül a bőrfelületre is fújhatjuk és semmivel nem fogunk többet használni belőle, mint amennyi valójában kell.

Az olaj textúrája, illata:

Szerintem a legtöbb (főleg híres) kozmetikumnak van valami ismertetőjele, amiről megkülönbözteti e többi hasonló terméktől. A Nuxe olajnak kétségkívül az illata az. Egy parfümnek is beillő édes, karakteres, egzokus illat. Ez az ami legjobban megosztja a vevővéleményeket is. Aki valami natúr terméket keres, annak nyílván nem fog tetszeni, de aki  egy kis hétköznapi luxusra vágyik, annak tökéletes választás. ez az olaj a klasszikus francia kozmetikai hagyományokat viszi tovább, melynek az is a célja a kozmetikai hatásán kívül, hogy egy kicsit kimozdítson a hétköznapi szürkeségből és adjon egy kis kényeztetést.

Hogyan használtam?

Az elmúlt néhány napban a következő módokon próbáltam ki:

Arclemosóként: Mint minden olaj használható lemosóként is, oldja akár a vízálló sminket is. Én erősebb sminket is lemostam vele (természetesen csak az arcfelületen, szemfestéket nem mostam le vele- nem találtam, olyan információt, hogy tesztelve lenne szemre) és tökéletesen eltávolította. Utána leteszteltem hagyományos lemosóval, hogy maradt-e valami az arcon és kiderült, hogy a Nuxe olaj alapos munkát végzett. Én a zsírosabb lemosók után át szoktam törölni tonikkal az arcom, a frissebb hatás érdekében és általában is úgy gondolom, hogy inkább maradok a micellás vízeknél, viszont aki szereti az ilyen típusú tisztítást, annak érdemes tenni vele egy próbát.

Arcolajként: Valami lehet az összetételében, ami különözik a többi olajtól, mert nekem általában minden olajos terméktől, mégha nem is érintkezik közvetlenül a szemmel, csak a környékén van, iszonyatosan el kezd könnyezni a szemem, szélsőséges esetben be is gyullad (értsd olajos lemosók, de akár a természetes olajok esetén is, mint a ricinusolaj vagy a kókuszolaj). Tehát félve tettem az arcomra. Ennek ellenére semmi nem történt szemben más hasonló termékekkel (csak az arcfelületre kentem fel, de sok olajos termékekre ilyenkor már reagál a szemem) Nekem arcon lassabban szívódott fell (kb. fél óra). Éreztem a hidratáló hatását,de nekem igényelte még a krémet az arcom.

Testolajként:

Nekem erre a célra vált be a legjobban. Hamar beszívta a bőr, nem hagyott olajos érzetet és alaposan hidratált. 

Parfümként:

Nem klasszikus használati módja, de annyira intenzív az illatanyaga, hogy ha teljes testre használjuk a parfüm szinte feleslegessé is válik. Az illatát szinte egész nap tartja.

Az egyetlen, amire nem próbáltam még ki a hajápolás.

A Nuxe márkának a száraz olaj a legkedveltebb terméke, de természetesen teljes termékválasztékkal rendelkezik, az ajakbalzsamtól, a tusfürdőn keresztül az arckrémig.

A Nuxe termékeket megnézheted itt:

Nuxe termékek

Még nincs hosszú ideje tartó tapasztalatom ezzel a termékkel, de azért kialakult bennem, hogy kik kedvelhetik és kik kevésbé.

Kinek ajánlanám:

-Aki szereti az olajos állagú termékeket (akár arcra, akár hajra)

-Aki szereti az édes, intenzívebb illatú termékeket

-Aki szereti a klaszzikus francia kozmetikumokat

- Aki szereti a luxus érzetű termékeket

Kinek ajánlanám kevésbé:

-Aki nem szereti az erős, intenzív, egzotikus illatokat

-Aki természetes és natúr kozmetikumot szeret inkább használni

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is...

vissza

Hozzászólások