Ezek a legjobb alap krémek / bőrtípusok szerint

2020.12.11.

Az alapkrém számomra az a termék, ami egyszerű összetétellel ápolja és nyugtatja az arcbőrt (sok közülük arcra és testre is használható). Rugalmasan kiegészíthetőek más termékekkel (szérumok, speciális arcápoló termékek és mostanában nagy hangsúly van ezeken). Ezért mostanában nagyon drága speciális, sok összetevőjű krémek helyett alap krémeket használok, mert ezek adnak jó bázist a többi termékhez. A kedvenceimet gyűjtöttem össze ebben a cikkben.


A minőségi arckrémek nem feltétlenül drágák, az itt felsoroltak nagy része 5000.- Ft alatti és luxus kategóriájú nincs is benne. Nekem ezek váltak be a legjobban:

Dehidratált bőrre

A vízhiány bármelyik bőrtípus mellett jelentkezhet (akár egy zsíros bőrtípus esetén is jelentkezhet). A bőr akkor tud megfelelően működni és megújulni, ha megfelelően hidratált. A vízhiányos bőr legtöbbünket érint, mert a környezeti hatások azok (légkondi, fűtés, hideg, meleg, nem megfelelő mennyiségű folyadék bevitel...), melyek elsősorban előidézik. Én nagyon szeretem a géles állagú krémeket, melyeknek azonnal érzem a hatását (mivel nekem a bőrtípusom is száraz, gyakran úgy használom őket, hogy használat után várok egy fél órát és amikor beszívódott, akkor még használok egy zsírosabb krémet). A gél állagú vízhiányt pótló krémekben az a jó, hogy bármilyen bőrtípusra használhatók és ki lehet egészíteni a bőrtípusnak megfelelő speciális ápolással. Remekül használhatók smink alapnak is. 

Neutrogena Hydro Boost Water gél


Ez a krém most nagy kedvenc, már a Neutrogena cikkben is írtam róla. Én imádom ezeket gél állagú, könnyű krémeket, amik nagyon jól pótolják a vízhiányt. Van benne hyaluron sav. Erről az összetevőről külön cikket is írtam, elolvashatod itt: Egy fontos összetevő: A hyaluronsav  Nyáron magában is elég, télen a beszívódás után (kb fél óra múlva) még használok egy tartalmasabb krémet. Puha és selymes bőrt hagy maga után (szilikonokat viszont tartalmaz, aki esetleg érzékeny rá annak kerülendő)

Clinique Moisturesurge 72-hour 


Hasonlóan a Neutrogena krémhez, ez is gél állagú, hidratáló krém, viszont egy kicsit drágább árkategória (a Neutrogena 5.000.-Ft alatt, a Clinique krém ára 10.000.-Ft körül van, kiszereléstől függően).  A legnagyobb különbséget az összetevő listában találjuk. A Clinique krémnek gazdagabb és kimondottan szép összetevő listája van. Szintén van benne hyaluronsav (szilikon is), de az összetevők közt találunk még alo vera és zöld tea kivonatot is többek között. Olaj és parfüm mentes, ezért érzékeny bőrre is kimondottan ajánlott. Létezik belőle krémes, nem gél állagú változat is (mint a Neutrogenából), viszont én egyértelműen a gél mellett teszem le a voksomat.

L'oreal Paris Hydra Genius


Több bőrtípusra is kapható, könnyű, géles hidratáló, amiről már szintén többször írtam. Én a száraz/ érzékeny bőrre valót használtam, de szerintem még normál bőrre is jó lehet. Amit nagyon szerettem benne az a pumpás kiszerelés.

Erről a termékről írtam egy részletes cikket. Elolvashatod itt: Kipróbáltam: L'oreal hydra genius 

Clinique DDML /Clinique ID


Ezt a krémet két ok miatt vettem bele ebbe a cikkbe. Az egyik, hogy egy legendás termékről van szó (a hetvenes évek óta létezik, a Clinique 3 lépéses tisztító rendszerének a része), a másik, hogy tavaly megújult (szerintem rá is fért:) Ezt a krémet sokan úgy ismerik, hogy a sárga krém (azért mert tényleg sárga:). Kicsit félre volt értve (szerintem ez az egyik oka, hogy megújult), mert legtöbben hidratáló krémnek vették, viszont hivatalosan a tisztító családhoz tartozott, aminek a tagjai egy tisztító, egy tonik (Claryfing lotion) és ez a krém, aminek hivatalosan az volt a funkciója, hogy megnyugtassa a bőrt és visszaállítsa annak a ph értékét. Majd erre jött volna krém. (Hivatalosan még a szérum is csak a DDML után jönne...). Én is azok közé tartoztam, akiknek volt ilyen, de elég nehezen kenegettem el. Aztán tavaly megújult a termék és hivatalosan is hidratáló lett belőle. Éljen!

Ráadásul mindezt forradalmi módon oldották meg, tulajdonképpen mi rakhatjuk össze a személyre szóló hidratálónkat (Ez lett a Clinique ID). Választhatunk egy alapot (az addigi (sárga) kétféle DDML mellett megjelent egy átlátszó zselé, egy minimálisan színezet, frissítő és egy BB krém alap). Majd ezt tudjuk kiegészíteni egy plusz koncentrátummal a bőrünk igényei alapján ( irritáció vagy pórusok csökkentése, egyenetlen bőrtónus, fáradt bőr vagy ráncok kezelése) és ezt tudjuk bele helyezni az alap krémbe.

Ez bonyolultan hangzik, de nem az, tulajdonképpen két tégelyt kell egymásba helyezni. Én ezt a megújult változatot nem használtam, de ha elfogynak a krémeim, akkor a zselé+ ránc kezelő koncentrátum kombóra benevezek:)

Update 2022: Az elmúlt időszakban kipróbáltam a Clinique termékét. Én a zselét választottam és az öregedés/ ráncok elleni betétet (ez a lila színű). A zselé remek, nagyon szerettem, jól beszívódik és árban sem volt rossz (5.000.- Ft) körül, viszont olyan a kiszerelése, hogy betét nélkül nagyon nehéz adagolni. A betétben lévő anyag (nekem) nem sokat ért, mert az alapos hidratáláson kívül (ami inkább a zselé érdeme), mást nem éreztem. 

Ez volt a saját példányom, új korában:

Zsíros, problémás bőrre

La-Roche Posay Effaclar duo


Ez a krém leginkább zsíros, pattanásos bőrre ajánlott. Mivel gyulladás csökkentő hatás a is van, de ezért érzékeny bőr esetén is jó lehet. Nekem a kamasz fiam használta sikerrel (bár nem különösebben volt csúnya bőre, de a használatával még az a néhány pattanás sem jelent meg az arcán, ami szokott).Végül úgy történt, hogy én is kipróbáltam egy gyulladt arcrészen (semmi mást nem találtam akkor otthon, ami hivatalosan gyulladás csökkentő lett volna) és meglepetésre nagyon gyorsan hatott. Erről az egész folyamatról és a krémről eben a cikkben írtam részletesen: Kipróbáltam: La Roche Posay Effaclar Duo

Bioderma Sebium Pore definer


Ez a krém inkább tág pórusú, mitesszeres bőrre ajánlott, nem pattanások esetén. Valamennyire szárít, ezért érdemes figyelembe venni (és szilikonokat is tartalmaz). Viszont a pórusokat szépen összehúzza és valamennyire a mitesszeres bőr problémáin is segít.

A La Roche Posay és a Bioderma krém is használható smink alapnak, mindkettő matt bőrképet ad.

Érzékeny bőrre

Bioderma Sensibio light

Ez egy nagyon könnyű, de nem géles állagú krém. Kimondottan ajánlott érzékeny bőrre (mint a teljes Sensibio család). Hypoallergén, illatanyag és tartósítószer mentes. Ez is nagyon jó sminkalap (amikor még sminkeltem, akkor gyakran használtam. Sminkeléshez különösen szerettem a Bioderma Sensibio családot, mert soha senkinek nem irritálta a bőrét). Nincs erős hidratáló hatása, ezért valószínűleg ki kell egészíteni más termékekkel, vagy létezik belőle egy gazdagabb textúrájú változat (Bioderma Sensibio Rich), azonban én a light verzió állagát jobban szeretem.

Cica krémek


Igen valóban ez a termékcsoport neve:) A Cica krémek mind alkohol és illatanyag mentesek. Antibakteriális és gyulladás csökkentő hatásuk van, regenerálják és hidratálják a bőrt (a sebgyógyulást is gyorsítják). Elsősorban száraz bőrtípusra ajánlottak. Én a Mixa Cica Creme-t használom, de a legtöbb márkának vannak cica kréme. A legnépszerűbbek: La Roche Posay Cicaplast (több változatban), Bioderma Cicabio, Uriage Cica ZU-CN regeneráló krém, Avene Cicalfate.

Update 2022: A Mixa Cica krémet elhasználta, szerettem. Utána kipróbáltam a La Roche Posay Cicaplast krémet, és azt viszont imádtam, már újra is vettem. Nagyon erős a regeneráló hatása. 

Regenerálásra

Embryolisse moisturizer


Ez az a krém ami egyetlen sminkes és modell táskájából sem hiányzik. Bemutatók backstageben látni, hogy a modellek igénybe vett bőrét ezzel kezelik. Amikor Instagramra durvább sminket készítek, akkor arctisztítás után mindig ezt használom, mert egészen rendkívüli a regeneráló hatása. Elsősorban száraz bőrre ajánlott, zsíros bőrre szerintem sok lehet. Én először nyáron próbáltam ki és akkor nehéznek, zsírosnak éreztem (viszont nagyon szépen rendbe hozta a bőrömet), viszont télen pont jó, aránylag jól be is szívódik. Jó sminkalap, de nem matt, hanem természetesen fényes bőrképet fog adni, ezért annak érdemes használni erre a célra, aki ezt szereti. 

Száraz bőrre

CeraVe


A CeraVe  krémek legfőbb funkciója a hidratálás, és azt nagyon jól is csinálják. Olaj és illatanyag mentes, hyaluronsavat tartalmaz. Nekem a tégelyes változat van meg, ami hivatalosan használható arcra és testre is. Egy jó nagy tégely, ami jó sokáig kitart. Egy teljesen semleges krém, amit lehet mindenkire kenegetni a családban. Én testápoló helyett használom (arcra nem is próbáltam), viszont talán ennek van az összes hidratáló testápoló közül a leghosszabb hidratáló hatása számomra, a száraz bőrömre valóságos megváltás. Van kimondottan arckrém változata is, ami az arc bőrére lett kifejlesztve.

A CeraVe krémről részletesen itt írtam: CeraVe /Őszinte vélemény

UPDATE 2022: Azóta az arckrémeket is kipróbáltam. Itt írtam róluk: Cerave arckrémek

Nektek melyik az az alapkrém, ami legjobban bevált? 

Bőrápolással kapcsolatban ezeket a cikkeket találod a blogon:

A szép bőr 10 pontja

Melyik a jobb micellás víz?- Garnier vs. Bioderma

2 hónapig csak L'oreal arcápolást használtam/ Mi történt a bőrömmel?

Maskne- Hogyan tüntesd el a maszk alatti pattanásokat?

Kipróbáltam: Eredeti Konjac szivacs

Teafaolaj/ Hogyan használom?

Kedvenc termékeim száraz bőrre

Ezekről a krémekről írtam őszinte véleményt a blogon:

Helia D Botanic Concept Tokaji Aszu krém

La Roche Posay Effaclar Duo

L'oreal Paris Hydra Genius

Pompom Neroli virágvízes zselé

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG