1 alapozó 3 módon / Hogyan változtasd az alapozó fedését?

2019.07.11.

Minden alapozó felvihető különböző fedéssel. Ez a cikk elsősorban arról szól, hogy ha erős fedésű alapozód van, de lazábban szeretnéd viselni, akkor hogyan teheted ezt meg?

Az alapozásról írtam már egy nagyon részletes cikket. Elolvashatod itt: Minden, amit az alapozásról tudni kell

Ez a cikk elsősoban az alapozó fedéséről és annak módosításáról szól. Alapvetően három fedést különböztetünk meg alapozóknál:

sheer (enyhe)

medium (közepes)

full (erős, teljes fedés)

A fedés függ az alapozó típusától, az eszköztől, amit használunk a felvitelhez és a technikától.

Milyen trükkökel érhetjük el, hogy erős fedésű alapozóból gyengébb fedésűt érjünk el? 

1. Kézzel feltett alapozó.

Ha az alapozót, mint egy krémet kenjük fel a bőrre, jóval lazább és természetesebb fedést érhetünk el. Ez a módszer gyorsan száradó alapozóknál (pl: Estée Lauder DW) kevésbé alkalmazható, mert a száradás miatt foltos lehet.

2. Laza ecsettel.

Minél hosszabbak és lazábbak az ecset szálai, annál lazábban viszi fel az anyagot. A szintetikus szálak szintén gyengébb fedést eredményeznek. Még lazíthatunk az anyagon, ha az ecsetet benedvesítjük. Egy nedves, hosszú szálú laza duo ecsettel (pl: Mac #188) még erős fedésű alapozó esetén is nagyon természetes hatást érhetünk el.

Az alapozó és pirosító ecseteket ebben a cikkben mutattam be részletesen: Amit az alapozó és púderecsetekről tudni kell

3.Beauty blender.

A blenderek elsősorban azért arattak nagy sikert, mert nagyon természetesen oszlatják az anyagot. Ha benedvesítjük, akkor még natúrabb lesz a hatás. A blendert és az ecsetet is érdemes úgy használni, hogy arcközéptől indítünk és onnan haladunk "kifelé" a fülek irányába.

És néhány gondolat a full fedésről. Ma nagyon divatban vannak a teljes fedésű alapozók. Én személy szerint, csak akkor szeretem használni, ha valóban indokolt. Erős fedésnél az arc homogénné válik. Az arc természetessége abban rejlik, hogy nem egyszínű, árnyalatok vannak rajta. Teljes fedésű alapozásnál azért tűnik természetellenesnek, levakoltnak a felület, mert ez az egyenletlenség elmúlik. Ezért teljes fedésnél kiemelten fontos a pirosítás és az arc természetességének visszaadása bronzerrel vagy kontúrozással.

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek :) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is :)

-

vissza

Hozzászólások