Kipróbáltam: Vichy M89 Probiotic szérum / őszinte vélemény

2021.06.03.

Ami az arcápolást illeti: szérumfüggő vagyok. Közel 20 éve állandó része a napi arcápolási rutinomnak. Ezért amikor lehetőségem nyílt kipróbálni a Vichy M89 Probiotics szérumot, lelkesen vetettem bele magam a tesztelésbe. A tapasztalataimat olvashatod ebben a cikkben.

Mi ez a termék?

A Vichy Mineral 89 Probiotic Fraction egy regeneráló arcápoló szérum.

Általában mire jó egy arcszérum?

Gondoltam, hogy írok néhány mondatot a szérumokról, mert azt tapasztalom a környezetemben, hogy a legtöbben egyáltalán nem használják ezt a terméktípust, nekem viszont a szérum az, amit soha nem hagyok ki a napi rutinból.

Szérumot használni azért jó mert:

-Plusz, speciális ápolást ad a bőrnek. Számomra ez a legfontosabb a szérumokban, hogy speciális problémákat lehet megcélozni a szérumokkal. Pl: a ráncokat, szárazságfoltokat, pigmentfoltokat, tág pórusokat. Ezért a saját igényeinkre tudjuk még jobban szabni az arcápolási rutint, mert azt a funkciót tudjuk erősíteni, amire szükségünk van.

-Vannak általánosan használható szérumok is (ilyen a Vichy Probitoic is), mely alapvetően bőrtípus -és kor független. Ezek általában plusz hidratálást adnak, speciális hatóanyagokkal töltik fel a bőrt (aránylag nagy dózisban, pl. Vichy szérumban a Niacinamide) és növelik a többi termék hatékonyságát. Ha éppen nincsen szérumom, az mindig meglátszik a bőrömön, nagy a különbség mikor használom. 

A szérumokat arctisztítás és tonizálás után, de még a hidratáló termékek előtt kell használni. 

Mit ígér a Vichy M89 Probiotic szérum?

Ragyogóbbá, rugalmasabbá, ránctalanabbá teszi a bőrt. Kimondottan ajánlott a stressz jeleit mutató és igénybe vett bőrre.

Milyenek az összetevők?

A víz összetevő a Vichy esetében természetes, vulkanikus eredetű termálvizet jelent.

Az összetevő listát böngészve rögtön feltűnik, hogy a második helyen (tehát aránylag nagy mennyiségben) tartalmaz Niacinamide-ot. Ennek az összetevőnek, most hatalmas a népszerűsége. Tulajdonképpen B3 vitaminról van szó, mely hidratálószer, hatásos a pigmentfoltok ellen, illetve hatásos az öregedés jelei ellen is, mert serkenti a kollagén termelést. 

Természetesen van benne hialuronsav. Ennek az összetevőnek egy teljes cikket is szenteltem:) A hidratáló funkciója miatt használják, segít megőrizni a bőr víztartalmát.

A hyaluronsavnak külön cikket is szenteltem. Elolvashatod itt: Egy fontos összetevő: a hialuronsav + kedvenc termékeim

Tocopherol, azaz tiszta  E vitamin (ez az E vitaminnak a hatékonyabban felszívódó típusa) Remek antioxidáns (véd a környezeti hatások ellen).

A szérumnak egy aránylag egyszerű (nem túl sok összetevőt tartalmazó, de hatásos), kimondottan szép összetevőlistája van (nem tartalmaz magas kockázatú összetevőket).

Nagyon fontos, hogy nem tartalmaz alkoholt, illatanyagot, színezéket és szilikont, ezért érzékeny bőrre is kimondottan ajánlott. Az erre érzékenyeknek (én szerencsére nem tartozom közéjük:) ez nagyon fontos információ, mert a szérumok közül sokra ez nem jellemző. 

Azzal gyakran találkozom, hogy sokan keverik az "illatanyagmentes" jelzőt az "illatmentessel". Az illatanyagmentes termékeknek is lehet (legtöbbször van is) illata, hiszen magának az összetevőknek van természetes illata. Az illatanyagmentes azt jelenti, hogy plusz illatanyag nem kerül a termékbe (ami vagy intenzívebb illatot ad, vagy sok esetben azt szolgálja, hogy a termék természetes illatanyagait elnyomják). Ebben a szérumban van vulkanikus termálvíz, aminek van egy földes/ ásványos aromája.

Mit tapasztaltam:

Külső, csomagolás

A szérum kék üvegcsében van. Hasonlóan néz ki, mint a márka nagyon népszerű Mineral 89 Booster széruma. Én már többször leírtam, hogy rám nem igazán hatnak a külsőségek, de meg kell hagyni csinos kis darab:) Nagyon fotogénnek is bizonyult, ezért bőven készült róla képanyag.

A termék cseppentős (pipettával). Ez az egyik kedvenc kiszerelésem, mert nem kell a termékbe belenyúlni, ezért maximálisan higénikusan használható. Fontos hogy a pipettát ne érintsük a bőrünkhöz (még ha közösségi oldalakon látni is ilyet:) A kezünkre vagy akár közvetlenül az arcra is lehet cseppenteni, de néhány cm távolságot hagyjunk a bőr  és a pipetta között.

Első benyomások:

Folyékony állagú szérum. A természetes illata nekem tetszett, nem volt vele semmi gondom.

Használat, tapasztalatok:

Én reggel és este is használtam, az arc, a nyak és a dekoltázs bőrére.

Nekem a legfontosabb a plusz hidratálás, a száraz bőröm miatt és a ráncok elleni harc (az meg a korom miatt:) Szerencsére ezt a kettőt garantálja...

Az arcápolási rutinomról részletesen itt írtam: Arcápolási rutinom+kedvenc termékeim

Amit nagyon szerettem benne, hogy nagyon gyorsan, teljesen felszívódik. Natúr matt felületet hagy maga után (ez más szérumokra kevésbé jellemző, sokszor fényes, rosszabb esetben olajos bőrkép marad). Ezért tökéletes volt reggel, sminkelés előtt is.

Kiegyenlítette a bőrfelszínt, amire nagy szükségem van. Alapvetően van egy egyenetlenebb bőrfelszín az arcomon, elsősorban a stressz, másodsorban a száraz bőrfelszín miatt. Ezt általában  szérumokkal tudom kezelni, a Vichy szérum is jó hatással volt a bőrömre, határozottan nyugtatta. 

Az összes rutinban használt termékemmel jól működött együtt.

Viszont:

Úgy gondolom, hogy a szérumpiac ami talán a legnagyobb változáson ment keresztül az elmúlt években (igen, a THe Ordinary-val kezdődött). Speciális, nagy hatóanyag tartalmú, konkrét problémákat célzó remek szérumok vannak és az ilyen "mindenkinek jó", általános hatású (egy kis hidratálás, egy kis bőrkiegyenlítés) szérumok már nekem sem a legnagyobb kedvenceim, mert találok olyat, ami a saját speciális problémáimra jobban megfelel. Ráadásul ár/ érték arányban sem tartom a legkedvezőbbnek, mert hasonló hatású szérumot már kedvezőbb áron is találni. Leginkább annak éri meg, aki valamilyen hatóanyagra érzékeny vagy kimondottan érzékeny bőre van.

Összegzés:

A Vichy M89 Probiotics egy általánosan jól használható szérum, bőrtípustól és kortól függetlenül. Hidratál és nyugtat. Különösen jó lehet érzékeny bőrre, vagyis azoknak akik bizonyos összetevőkre érzékenyek (illatanyagok, szilikon). Viszont aki nem az általános ápolást,  hidratálást célozná meg a szérum használatával és nem érzékeny a bőre, hanem mondjuk a pigmentfoltok vagy a tág pórusok problémájára keres szérumot, az valószínűleg fog találni megfelelőbb terméket is a piacon.

A terméket trndprojekt keretében kaptam. A cikk az őszinte véleményemet tartalmazza.

Arcápolással kapcsolatban még ezeket a cikkeket találod a blogon:

A szép bőr 10 pontja

Arcápolási rutinom+kedvenc termékeim

Melyik a jobb micellás víz?- Garnier vs. Bioderma

2 hónapig csak L'oreal arcápolást használtam / Mi történt a bőrömmel?

Ezek a legjobb alapkrémek

Egy fontos összetevő: a hialuronsav + kedvenc termékeim

Hogyan tüntesd el a maszk alatti pattanásokat?

Kipróbáltam: Nuxe száraz-olaj

Kipróbáltam: Eredeti Konjac szivacs 

MAC Fix+- Megéri az árát?

Teafaolaj- Hogyan használom?

Tökéletes bőr és megjelenés smink nélkül

Kipróbáltam: Garnier micellás víz

Arclemosó radír házilag, zsíros miteszeres bőrre

Kipróbáltam: Manna arctisztító szappan

Kipróbáltam: L'oreal Paris Hydra Genius hidratáló

Száraz bőr ápolása+ kedvenc termékeim

Kipróbáltam: Rózsavíz/ Hogyan használom?

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG